Terug naar iOS 16 problemen: wat gaat er bij jou mis?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16 problemen: wat gaat er bij jou mis?

Door Ward Edema25 oktober 2022 11:288 min. leestijd425

iOS 16 is op maandag 12 september uitgekomen, en zit bomvol nieuwe functies. Maar zo’n grote update is niet zonder problemen. Zo kunnen er hardnekkige bugs ontdekt worden, of worden sommige nieuwe functies door veel mensen als irritant ervaren. Wij zetten alle iOS 16 problemen op een rij en geven je – als die er is – de oplossing. En zodra er nieuwe problemen opduiken, vullen we dit artikel voor je aan!

iOS 16 problemen

Wat nou iOS 16 problemen? Ik zie iOS 15.7.1!

Apple heeft nu twee updates die tegelijk beschikbaar zijn: iOS 15.7.1 en iOS 16.1. Eerstgenoemde is bedoeld voor mensen die graag op iOS 15 willen blijven, maar toch up-to-date willen blijven qua beveiliging. Ook is de update bedoeld voor apparaten die niet meer ondersteund worden door iOS 16: de iPhone 6s (Plus), iPhone 7 (Plus) en eerste generatie iPhone SE.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ga je naar de gebruikelijke plek voor je updates (Instellingen>Algemeen>Software-update), dan zul je pontificaal iOS 15.7.1 in beeld krijgen. En dat is toch wel een beetje verwarrend. Als je iOS 16 wil, dan moet je helemaal onderaan de pagina kijken: daar vind je de ‘Werk bij naar iOS 16’-knop. Heb je per ongeluk iOS 15.7 of iOS 15.7.1 geïnstalleerd? Ook dan vind je iOS 16 bij ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’, helemaal onderin – tenzij je nog een bètaprofiel hebt geïnstalleerd, dan moet je die eerst verwijderen bij ‘Instellingen>Algemeen>VPN- en apparaatbeheer’.

De eerste oplossing om te proberen

Wij adviseren altijd om eerst je telefoon opnieuw op te starten als je tegen een probleem aanloopt. Dit doe je door de volume omhoog-knop en aan/uit-knop tegelijk ingedrukt te houden – of alleen de aan/uit-knop bij iPhone-modellen met een thuisknop – en dan ‘zet uit’ te verslepen naar rechts. Vaak verhelpt dit het probleem al.

Ik mis nog functies

Niet alle iPhones krijgen alle nieuwe functies van iOS 16. Sommige features zijn zelfs alleen beschikbaar op de iPhone 13 en nieuwer. Wil je weten welke functies jouw iPhone mist? Lees ons artikel: Deze iOS 16 features krijgt jouw iPhone (nog) niet.

Daarnaast zijn er nog functies die Apple heeft uitgesteld. Denk hierbij aan nieuwe emoji’s en de compleet nieuwe Freeform-app. De gedeelde iCloud-fotobibliotheek en Live activiteiten zijn beschikbaar sinds iOS 16.1. Die update kwam op dinsdag 24 oktober uit.

Waarom zijn mijn notificaties zo raar?

iOS 16 notificaties

In iOS 16 worden notificaties aan de onderkant van je scherm gestapeld. Hierdoor heb je ze altijd onder de duim, maar niet iedereen is fan. Hoewel je de notificaties niet naar boven kunt verplaatsen, is het wel mogelijk om van het stapeltje gewoon weer een ouderwetse lijst te maken. Ga naar ‘Instellingen>Meldingen’, en kies bovenaan ‘Lijst’.

Ik heb geen batterijpercentage

Er was heel wat bombarie over het terugkerende batterijpercentage in iOS 16, maar nu de update er is lukt het je misschien niet om de optie te vinden bij ‘Instellingen>Batterij’. Dat kan, want de functie wordt niet ondersteund op de iPhone 13 mini, iPhone 12 mini, iPhone 11 en iPhone XR – althans, niet in iOS 16.0.3 of ouder. Wel is er goed nieuws: die modellen hebben het icoontje wel gekregen met iOS 16.1!

Mijn achtergrond is donker en wazig

iOS 16 lockscreen donker

Nieuw in iOS 16 is dat je achtergrond wazig gemaakt kan worden zodat je appicoontjes beter zichtbaar zijn – die optie vind je na het instellen van een nieuwe achtergrond bij ‘Pas beginscherm aan>Vervaging’.

Maar sommige mensen krijgen ook een wazig en donker vergrendelscherm te zien. Dit heeft te maken met Focus, en dan meestal de Niet storen-modus. Ga naar ‘Instellingen>Focus>Niet storen>Opties’ en zorg ervoor dat ‘Dim toegangsscherm’ uitgeschakeld is – dan blijft je toegangsscherm gewoon scherp!

Dat coole diepte-effect werkt niet

iOS 16 diepte-effect

Het nieuwe ‘pimpbare’ vergrendelscherm is voor de meeste mensen dé functie van iOS 16. Maar het diepte-effect, waarbij de tijd een klein beetje achter een object of persoon in je foto komt, krijg je misschien zelf niet werkend.

Je bent niet de enige: ook op de redactie hebben we er moeite mee. Het is lastig in te schatten welke foto’s het wel of niet doen, maar het is in ieder geval van belang dat er genoeg ruimte boven het object of de persoon is. Verder is het gewoon trial and error: probeer het met zo veel mogelijk verschillende plaatjes.

Horizontale Face ID werkt niet

Hé, Face ID zou nu toch ook werken als je je iPhone horizontaal houdt? Ja, dat klopt. Maar wel alleen op de iPhone 13 (mini), iPhone 13 Pro (Max), iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max).

De zoekfunctie is weg!

Bij iOS 15 was het nog mogelijk om te zoeken op de iPhone via de meest linkse pagina op je thuisscherm. Die zoekfunctie zit daar nu niet meer, maar je kunt er wel op twee andere manieren bij: door onderaan je thuisscherm op ‘Zoek’ te tikken, of door het hele thuisscherm naar beneden te slepen.

De App Store misdraagt zich

Tijdens de eerste uren na de release van iOS 16 had de App Store de nodige problemen. Er moesten nieuwe voorwaarden geaccepteerd worden om apps te kunnen updaten, maar vervolgens werkte het updaten alsnog niet. Gelukkig bleek dit een foutje aan de serverkant van Apple, en dit is inmiddels opgelost. Het zou wel kunnen dat je meermaals opnieuw moet inloggen in de Store – daarna werkt alles weer normaal.

Mijn batterij gaat supersnel leeg!

Mythes iPhone batterij

Het is een jaarlijkse klacht: de accu van je iPhone die supersnel leeg is na de update naar een nieuwe iOS-versie. Dit heeft echter een reden: je telefoon is druk bezig om achtergrondtaken uit te voeren die de update afronden. Dit is dus meestal tijdelijk.

Misschien ben je in het begin ook net wat drukker bezig met je telefoon wegens alle nieuwe functies, en heb je nu een batterijpercentage dat je terug ziet tikken om het effect te versterken. Wacht het dus vooral even af. Merk je dat je batterijduur ook op de langere termijn minder is geworden? Vaak wordt dit beter na de grote tussentijdse updates, zoals iOS 16.1.

Een app heeft het begeven

Niet iedere app is in de eerste weken na de iOS-releasedatum helemaal klaar voor de nieuwe versie. Daardoor kun je tegen vastlopende apps aanlopen. Meestal brengen ontwikkelaars snel updates voor hun apps uit die dit oplossen, dus kijk regelmatig even in de App Store of de betreffende app al een update heeft.

Mijn Woning-app werkt niet meer

iOS 16 woning werkt niet

De Woning-app werkt in iOS 16 anders dan voorheen. Wil je een apparaat inschakelen, dan moet je nu op het icoontje (links in de knop) tikken. Als je in het midden of rechts in de knop tikt, dan krijg je geavanceerde controls.

AirPlay werkt niet meer met Apple TV (2e of 3e generatie)

Werkt het streamen van je favoriete streamingdienst naar je Apple TV (2e generatie) of Apple TV (3e generatie) niet meer? Dat komt omdat iOS 16 de AirPlay-functionaliteit van deze Apple TV-modellen heeft beperkt. Je leest er meer over in ons artikel: iOS 16 maakt oude Apple TV waardeloos – en dit is waarom.

Mijn touchscreen heeft het begeven

Bij veel mensen heeft het touchscreen van de iPhone kuren na het updaten naar iOS 16. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat het scherm ooit is vervangen door een niet-originele variant. Dit kan een duur probleem worden, gezien het vervangen van het scherm bij een geautoriseerd reparatiepunt – zodat je wel weer een origineel Apple-scherm hebt – je honderden euro’s kan kosten. Werkte het display nog goed in iOS 15, dan is het momenteel ook nog mogelijk om je versie via de computer te downgraden naar iOS 15.7.1. Hierbij verlies je wel alle data op je telefoon. Je leest meer over het touchscreen-probleem in ons artikel: iOS 16 maakt touchscreen gerepareerde iPhone stuk: wat nu?

CarPlay verbindt niet meer

ftr_carplay_139

Verbind je iPhone niet meer met CarPlay na de update naar iOS 16? Je bent niet de enige, en voor veel mensen blijkt het te maken hebben met een VPN. Heb je een VPN-app op je iPhone staan, probeer die dan eens te verwijderen, evenals alle VPN-profielen in ‘Instellingen>Algemeen>VPN- en apparaatbeheer’. Vaak werkt CarPlay daarna wél weer. Werkt het nog steeds niet? Probeer de auto te verwijderen in ‘Instellingen>Algemeen>CarPlay’, en verwijder daarna ook je telefoon uit het autosysteem. Verbind de iPhone en je auto vervolgens weer met elkaar.

Ik kan de code van mijn SIM-kaart niet invoeren

Start je je iPhone opnieuw op, dan moet je de code van je SIM-kaart opnieuw invoeren. Maar met iOS 16 gaat dit niet altijd: sommige gebruikers melden dat het toetsenbord om de code in te voeren niet meer werkt. Het is ons nog niet gelukt om dit probleem na te bootsen, maar een van onze lezers geeft aan dat je het probleem oplost door een tweede vinger op een lege plek op het scherm te leggen terwijl je de code invult.

iOS 16.1

Op 24 oktober heeft Apple iOS 16.1 en iPadOS 16.1 uitgebracht. In deze grote tussentijdse update zijn er heel wat nieuwe functies naar je apparaten gekomen, maar ook de nodige bugfixes. De kans is dus aanwezig dat deze update jouw probleem oplost, mocht je nog op iOS 16.0.3 of ouder zitten.

Waar is de update voor de iPad?

De iPad heeft geen update naar versie 16.0 gekregen – maar wel naar versie 16.1 op maandag 24 oktober! Door problemen met de nieuwe Stage Manager-functie werd de update voor iPadOS uitgesteld, maar nu is hij dan toch beschikbaar. Je vindt hem, net als op de iPhone, bij ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ helemaal onderaan het menu.

Oproep: heb jij iOS 16 problemen?

Gaan er bij jou ook dingen mis in iOS 16? Laat het weten in de reacties hieronder.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

425
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Okk
Lezer
Okk

iPhone 13 max scherm loopt vast na update. Heb geprobeerd te laten herstarten, lukt niet. Geen soft en ook geen harde reset lukt.
Misschien heeft ie het druk en moet ik nog maar wat geduld hebben….

Stijn
Lezer
Stijn

Ik heb precies het zelfde met m’n iPhone XS!

iphone
Lezer
iphone

Ik heb de 13 mini en het is prc het zelfde

bibi
Lezer
bibi

precies hetzelfe

Teo
Lezer
Teo

Hoe heb je dit opgelost ?

Jeroen
Lezer
Jeroen

iPhone XR. Whats’app loopt vast met filmpjes sturen, homescreen blokkeert als er gebeld wordt. Weer app loopt vast. Hij is een stuk trager. Notificaties op het beginscherm zien er rommelig uit. Nog niet blij met deze update helaas

A.Hoogkamp
Lezer
A.Hoogkamp

Iphone11 pro gisteren geprobeerd te updaten naar ios16. Sindsdien blijft iphone hangen in t weer opstarten en verschijnt apple logo regelmatig in scherm, maar telefoon is totaal onbruikbaar geworden .Kan zelfs niet gebeld worden (schakelt gelijk naar voicemail).
Weet iemand een oplossing??? bi jvoorbaat dank.

Erik
Lezer
Erik

Hallo, ik heb precies dezelfde problemen met een iPhone SE met update naar iOS 15.7

Alwin Niemeijer
Lezer
Alwin Niemeijer

XR, update iOs 16 geïnstalleerd, batterijpercentage staat keurig rechtsboven in het scherm.

Ap Schutten
Lezer
Ap Schutten

Woon in Indonesie en heb een iphone 8. Na de update naar ios 16 werken 2 apps van mijn banken niet meer. Na herstellen is alle data ververst maar ios blijft 16. Wie heeft een oplossing voor mij!

Fred
Lezer
Fred

Ik ga er voor de gelegenheid maar vanuit dat het aan mij ligt. Als ik bijvoorbeeld “weer widgets” op mijn lock-screen wil plaatsen, ziet het er allemaal tijdens de configuratie goed uit. Echter als ik het bewaar staat er op mijn lock-screen de melding “‘Locatievoorzieningen’ is uitgeschakeld” en zijn de widgets niet gevuld met informatie. De apps zelf werken prima, alleen op het lock screen wordt de informatie niet getoond.

Britt
Lezer
Britt

Nieuwe update gedownload… vind de klok in het beginscherm veel te groot! Er zou een manier moeten komen om deze kleiner te maken.

Marius
Lezer
Marius

Vaak een leeg homescreen in beeld waar je niets kan aanklikken. Alleen naar boven vegen op iPhone 12 Pro helpt waarna je opnieuw een app kan openen

Max
Lezer
Max

Ik was gister op de TikTok app en toen was de app vastgelopen herstarten zelfde TikTok app en toen deed hij het weer is dat een probleem van iOS 16

Vince
Lezer
Vince

Krijg bij update iPhone naar ios16, een laptop-icoon in beeld. Updaten lukt niet, niets werkt meer! Oplossing?

Gert
Lezer
Gert

Ik kan na de update in de woning app niet meer direct mijn lampen aan en uitzetten, er komt een scherm naar boven waar je de schuifregelaar kan bedienen. Bijnier scènes en andere apparatuur werkt het wel normaal.

Loek
Lezer
Loek

Gert, ik heb hetzelfde. Afwachten maar weer….

Loek
Lezer
Loek

Gert, lees commentaar Mark Gommans

Anke Odink
Lezer
Anke Odink

Ik heb afgelopen week mijn iPhone ge-update naar IOS15.7? Maar krijg nu gaan iOS 16 update in beeld. Hoe kan ik de 16 update krijgen? Ik heb mijn mobiel al 2x opnieuw opgestart

Mariska
Lezer
Mariska

Bij mij precies zo! Ik heb een iPhone XS en ook vorige week geüpdatet naar iOS 15.7. Ook ik krijg geen iOS 16 in beeld..

Robert velker
Lezer
Robert velker

Kan geen facturen meer inscannen met factuursturen.nl , sinds update IOS 16

w van der molen
Lezer
w van der molen

ik kan niet bellen met mijn iphone XS na 2 updates laatste ios 16 telefoon ontgrendeld met code daarna simkaart ontgrendeld
nu als ik wil bellen krijg ik een popup deblokeer simkaart ? had ik al bij opstart scherm gedaan nu kom ik door dat vervelende popup schermpje waarin gevraagd word ga je simkaart deblokeren . als ik daar naarinstellingen /mobiel netwerk/simpincode ga/ krijg ik weer die popup/ doe ik die weg dan is het menu simpincode lichtgrijs en kan ik niks het niet mogelijk te deblokeren

Melissa
Lezer
Melissa

Hier hetzelfde probleem heb jij het al kunnen oplossen?

Thea
Lezer
Thea

Ook bij mij, iPhone se .

Jeroen
Lezer
Jeroen

iPhone 13, geüpdatet naar ios16 en nu als hij op scherm blokkering gaat dan gaat hij helemaal uit en soms start hij opnieuw op

Livio
Lezer
Livio

Heb je een oplossing gevonden? Ik heb hetzelfde probleem

Annelies
Lezer
Annelies

Ik heb hetzelfde probleem. Mijn telefoon is vandaag al 4x vastgelopen en herstart uit zichzelf. De laatste keer is die zelfs uit gegaan en herstart terwijl die op stand-by stond. Afgelopen dagen ook al last van gehad, maar ik dacht dat het kwam door het koude weer, omdat ik toen steeds buiten was. Heb paar dagen geleden mn software geüpdate.

Jeremy De Kerpel
Lezer
Jeremy De Kerpel

Ik heb de update uitgevoert en mijn iphone blokeert mijn camera’s en mijn flash light ik kan bijde niet meer gebruiken

Celia
Lezer
Celia

Apple CarPlay valt na enkele minuten uit

Hans
Lezer
Hans

Ik heb vier schermen maar maar drie puntjes. Scroll ik naar rechts dan zitten scherm drie en vier op het laatste puntje, dat lijkt me een bug. Tevens staan niet alle apps alfabetisch achter elkaar na een beginscherm reset, ook al horen ze bij elkaar en staan ze op mijn iPad wel naast elkaar.

Roland VH
Lezer
Roland VH

Bij update (nà 15.7) naar iOS 16 blokkeert alles ook het scherm op het einde van de installatie!
Niets werkt nog…

Jamy
Lezer
Jamy

Mijn iPhone 11 pro Max scherm reageert heel anders als ik tik op een letter pak ie hele andere en met scrollen springt ie over nog nooit gehad kan er nu niks meer mee

Marloes
Lezer
Marloes

Mijn XR heeft dit ook!! ik kan niet eens mijn simkaart ontgrendelen dus niet bellen en ook in whatsapp enz niet typen omdat de toetsen (en ook alle apps) een eigen leven leiden.
iemand een oplossing ??

Carmen
Lezer
Carmen

Heb precies hetzelfde! Ik heb sim ontgrendeld (en ww typen etc) door met 1 vinger lichtjes scherm aan te raken en met andere vinger te typen! Hierdoor nu wel kunnen bellen en 4g. Bij een winkel zeiden ze dat t een bug is in ios 16 en ze die moeten oplossen via een ios 16.2 te lanceren…. heel veel mensen hebben hier dus last van, maar ik hoop dat dit je bereikbaarheid nog een beetje helpt..

Yannicka
Lezer
Yannicka

Hier precies hetzelfde probleem…

Maurits
Lezer
Maurits

Ik raak heel vaak mijn toetsenbord kwijt in de zoekfunctie, de toetsen doen het nog wel alleen is het toetsenbord niet meer aanwezig.

Karin
Lezer
Karin

Ik wil geen toegangscode op mijn telefoon. iPhone 13 mini. Na update naar iOS 16 krijg ik dit niet uitgeschakeld. Wie weet wat ik moet doen?

Roy
Lezer
Roy

13 pro, kan niet meer bij mijn vergrendelde notities. Zelfs niet met een nieuw wachtwoord of het gebruik van FaceID. Notities en Instellingen lijken niet met elkaar te zijn gesynchroniseerd..

Tom
Lezer
Tom

Toegangsscherm: widgets toevoegen zorgt alleen voor melding “Locatievoorzieningen uitgeschakeld”, nergens te vinden hoe je deze kunt aanzetten 😳

Ceci
Lezer
Ceci

Die kun je vinden onder instellingen-privacy en beveiliging en dan staat het bovenaan. Ik krijg alleen mijn weer widget niet werkend. Terwijl ik mijn locatievoorzieningen aan heb staan.

Bulle
Lezer
Bulle

Lukt niet om pdf files te printen die als attachment in een mail zitten.

Ton
Lezer
Ton

Bij mijn iPhone 13 heb ik verschillende keren een donkere effen blauwe of groene achtergrond ingeschakeld. Daarbij werd de tekstkleur onder de icoontjes (onleesbaar) zwart. Na een aantal keren proberen was die tekst wèl wit.

Corine
Lezer
Corine

mijn iphone X gaat helemaal niet meer aan…. de zijknoppen optie etc allemaal al geprobeerd. iemand idee?

Michael1981
Lezer
Michael1981

iPhone 13 pro: search is extreem traag – gebruik het alleen om apps te starten (indexeren staat voor alle apps uit) maar is echt niet vooruit te branden.
Tweede bug: als ik muziek speel dan krijg ik kleine album art op het home screen. Daar kan je op klikken om het groot te maken (nogmaals klikken maakt het weer klein) – als ik dit doe dan maken de media controls (play, stop, skip) een rare beweging over het scherm

Mark Gommans
Lezer
Mark Gommans

Iphone 11, upgrade naar ios16: via de Woning app kan ik mijn smart-lampen niet meer bedienen. Als ik op een ‘lamp’ tik gaat ‘ie niet aan maar opent zich het configuratie menu (waar felheid en kleur in te stellen zijn ). Telefoon opnieuw opgestart maar heeft niet het gewenste effect.
Op mijn Ipad met versie 15.5 werkt het ‘tikken’ wel nog gewoon.

Mark Gommans
Lezer
Mark Gommans

Probleem opgelost, uitleg op deze site gevonden:
https://9to5mac.com/2022/07/15/ios-16-home-app-homekit/

Dean
Lezer
Dean

Mijn iPhone 13 Pro laat na het updaten niet meer op! Hulde

Keesha
Lezer
Keesha

Ik heb dit precies hetzelfde!! Heel soms ineens wel, maar meestal blijft hij zakken… terwijl het tekentje van ‘opladen’ er wel gewoon is..

Esther
Lezer
Esther

Ik heb het zelfde probleem met de 12. Hij laat alleen op als ik hem eerst uitzet en na een paar minuten weer aan .. heel vervelend

S.Haarsma
Lezer
S.Haarsma

Nog geen update gekregen!

Cora van Dijk
Lezer
Cora van Dijk

Ik ben mijn zoekfunctie van de mail kwijt op mijn iPhone 8max. Mijn gemarkeerde mails zijn niet meer eenvoudig te vinden. En slechts de helft van een gevraagde zoekopdracht wordt gevonden.

Cora van Dijk
Lezer
Cora van Dijk

En op mijn Mac book air zijn er bij mijn mail postvakken verdwenen. Ook is de mail niet goed leesbaar.

bo keyngnaert
Lezer
bo keyngnaert

mij meldingen blijven vanonder staan ook al heb ik naar instellingen geweest en en op lijst gezet het wil maar niet veranderen. iemand tips?

Isabelle
Lezer
Isabelle

Batterij gaat ontzettend snel leeg na ios 16 update, zonder extreem veel gebruik

Aardbei
Lezer
Aardbei

Mijn berichtencentrum werkt niet naar behoren. Ik kan niet alle meldingen door middel van het kruisje verwijderen, want het kruisje heb ik niet meer. Ook verdwijnen de meldingen in het berichtencentrum zodra ik mijn telefoon weer vergrendel, waardoor ik de meldingen niet meer kan vinden.

Staf
Lezer
Staf

VLC player herkent geen dlna server meer na update naar iOS 16

André
Lezer
André

Na update werkt whatsapp niet meer goed. Als ik foto in whatsapp heb en draai mijn toestel dan draait de foto ook maar gaat de foto op de ene helft van mijn scherm staan. Terugdraaien van het toestel heeft geen zin. Foto zit vast. Moet whatsapp helemaal afsluiten.

Charles
Lezer
Charles

Heb ik ook

Marcel
Lezer
Marcel

Heb ik ook,is eral een oplossing voor gevonden?

William
Lezer
William

Zelfde probleem heb ik ook met iPhone 11, als ik een foto open in what’s app en het scherm draai krijg ik maar klein stukje van de foto te zien. Als ik terug draai loopt de app vast. Help!!

Ronald Driessens
Lezer
Ronald Driessens

Na update reageert het scherm niet of slecht. Apps kunnen niet meer afgesloten worden, scherm kan niet meer wisselen tussen apps

Marco
Lezer
Marco

Met Iphone X heb ik hetzelfde probleem na deze update. Bediening is heel erg moeizaam geworden.

King
Lezer
King

iOS 16 zou duplicaat foto’s aangeven om te verwijderen. Dat doet het ook, alleen slechts 6 foto’s, terwijl het er tientallen zijn. Als ik die 6 heb verwijderd, dan verdwijnt melding duplicaten… als ik 2 dezelfde foto’s maak, dan geeft hij dat niet aan… ik weet niet hoe ik scannen op duplicaten kan activeren (zoeken naar dubbele foto’s)…

King
Lezer
King

Even nog een aanvulling, voordat straks iemand als reactie geeft, het duurt een tijdje voordat iOS foto bestand heeft gescand… ik had dit probleem ook al bij de beta uitvoeringen van iOS 16. Dus een probleem van al weken oud… updates losten dit probleem niet op..

hans
Lezer
hans

ik heb geen groene locatie aanduiding in mijn beginscherm met wallpaper astronomie – aardedetails. Hoe krijg ik die te zien.

John
Lezer
John

Helaas werkt bij mij de CarPlay functie niet meer sinds iOS16. Het scherm in mijn auto wordt zwart. Ik heb de tips van Apple gevolgd maar niets helpt….ik heb een iphone13 pro.

John
Lezer
John

Intussen oorzaak gevonden: bij iOS 16 moet je blijkbaar de VPN uitzetten en dan loopt het prima!

Marco
Lezer
Marco

Foto’s draaien niet bij kantelen iPhone

Marije
Lezer
Marije

iPhone 8: kan niet meer inloggen met TouchID op Appstore en wachtwoord pakt ook niet (terwijl iCloud gewoon keurig ingelogd staat).
iPhone SE2020 en iPhone 8: hoezo nieuw batterijpercentage aanduiding? Gewoon nog oude manier met % teken vóór batterij icoon.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Log even uit bij iCloud en dan weer in, dat wil nog weleens helpen. Het batterijpercentage is alleen nieuw op telefoon met Face ID. iPhones met een thuisknop hadden deze functie altijd al.

Peter
Lezer
Peter

Iphone 8 plus : Na IOS16 : No service. De SIM (Youfone) wordt niet meer herkend. In Instellingen>Mobiel netwerk> Fout.
Alles geprobeerd wat er bekend is de fout te herstellen: soft reset/harde reset/netwerkinstellingen reset , sim in/out .

Sim in een andere Iphone 12 met IOS16 werkt wel Heb IOS teruggezet naar 15.6.1 nu werkt alles weer. Maw wachten op de eerste bugfix voor IOS16… helaas…

Jean Hintjens
Lezer
Jean Hintjens

op mijn iPhone was 15.7 geladen; nu krijg ik geen enkele verwijzing naar 16; BUGJE ?

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Als je een iPhone 7 of ouder hebt, dan blijf je steken op 15.7. Heb je een nieuwere iPhone, dan kan het eraan liggen dat je de bèta geïnstalleerd hebt gehad, dan moet je eerst het profiel daarvan verwijderen.

Jean Hintjens
Lezer
Jean Hintjens

het is een iPhone XR dus dat is het niet; mogelijk dus “het profiel” … maar waar vind ik dat ?

Jean Hintjens
Lezer
Jean Hintjens

het is een iPhone XR dus dat is het niet
het beta profiel voor iOS 16 verwijderen doet ook niets

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Heb je je telefoon uit- en weer aangezet? Dat wil ook nog wel eens helpen. Maar als je inderdaad dat profiel gehad hebt, denk ik toch echt dat het daarmee te maken heeft.

Jean Hintjens
Lezer
Jean Hintjens

ja ik heb de iPhone XR meermaals heropgestart; geen verschil
bij Instellingen > Profiel gedownload > was er was echter ook nog een iOS 15 beta profiel aanwezig; ik heb dat ook verwijderd (eerder al het iOS 16 beta profiel verwijderd; zie hierboven)
de iPhone XR meldt dan dat een heropstart vereist is
na de heropstart naar Algemeen > Software-update >
in Software-update verschijnt de dubbele melding: iOS 15.7 én onderaan dat venster staat nu
OOK BESCHIKBAAR
Werk bij naar iOS 16

Hartelijk dank voor de heel nuttige aanwijzingen

Nick
Lezer
Nick

Na update naar ios16 werkt meldingoverzicht niet meer, zowel bij vergrendeld als ontgrendeld. Moet nu verplicht de betreffende app openen om te zien wat voor een melding het is.

Elise
Lezer
Elise

Na de update naar ios16 vindt mijn iPhone geen netwerk meer. Telefoon opnieuw opstarten doet hij ook niet (gaat überhaupt niet meer uit..) help?

Danny
Lezer
Danny

Iphone13 pro . Na update krijg ik geen toegang meer op mijn Myhome Up app (B tichino domotica) wil de Gateway niet meer openen . Ook niet naar vele pogingen . Domme fout gemaakt om op mijn vrouw haar iphone de update ook te doen (iphone12 max ).en zelfde probleem. Op ipad zonder update geen probleem .

Vincent
Lezer
Vincent

IPhone 13 Pro. Schermtijd werk niet meer. Registreert niet meer wat de iPhone doet en de app plus widget blijven leeg. Maar andere devices controleren (waaronder iPad van dochter) valt ook niet meer te zien.
De zgn iOS help en tips app werkt ook niet meer

Peter
Lezer
Peter

iPhone 12 pro met iOS16 vindt mijn apple tv (2e gen) niet meer