Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

iOS 15 is uit! Downloaden maar!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15


Lees verder na de advertentie

Het is zover! Vanaf nú kun je iOS 15 downloaden voor je iPhone, en iPadOS 15 voor je iPad. Het is de grootste update van het jaar en er komen massa’s nieuwe functies naar je iPhone en iPad. Hoe kun je iOS 15 downloaden? En wat is er nieuw? Dit moet je weten over de update.

Let op: de update staat op een iets andere plek dan normaal, waardoor je hem gemakkelijk over het hoofd ziet. Je vindt hem in hetzelfde menu als altijd, maar dan onderaan de pagina. Verwarrend genoeg staat boven in het scherm dat je iPhone met iOS 14.8 nog up-to-date is. Bekijk ook het screenshot aan het einde van dit artikel.

Dit is er nieuw in iOS 15

iOS 15 en iPadOS 15 brengen heel wat vernieuwingen naar je iPhone of iPad:

  • Word je vaak afgeleid door je telefoon? Dan helpt de nieuwe functie Focus je om je beter te concentreren op dat waar je mee bezig bent.
  • Sommige apps hebben een metamorfose gekregen. Met name Weer en Safari ken je niet meer terug.
  • Ontvang je te veel notificaties? Met het nieuwe Meldingenoverzicht worden ze gebundeld en afgeleverd op momenten die jij zelf uitkiest.

Maar dat is nog lang niet alles! Er zijn talloze nieuwe iOS 15 functies. Zo kun je je notities ordenen met tags en slimme mappen, is de videobel-app FaceTime sterk verbeterd en zijn er ontelbaar veel kleine vernieuwingen en verbeteringen: je vindt er een hoop in ons artikel iOS 15 functies: deze moet je even uitproberen!


kooptip

Met de nieuwste iCreate haal je alles uit de nieuwe functies van iOS 15!

Voordat je iOS 15 gaat downloaden …

Je kunt natuurlijk meteen op de downloadknop tikken om zo snel mogelijk al die nieuwe iOS 15-functies uit te proberen – in de meeste gevallen gaat dat goed. Maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om je beter op de update voor te bereiden.

1. Controleer of je iPhone ondersteund wordt

Is je iPhone (of iPad) geschikt voor iOS 15? De kans is groot van wel. Alle apparaten die geschikt waren voor iOS 14 en iPadOS 14, kunnen nu weer geüpdatet worden. Voor het installeren heb je een iPhone 6s of nieuwer nodig. Weet je het niet zeker, kijk dan even in ons artikel iOS 15 ondersteuning: kun je jouw iPhone nog updaten?

2. Maak een iPhone reservekopie

Meestal gaat een update goed, maar je wilt niet voor verrassingen komen te te staan. Maak daarom een backup – gelukkig is dat een fluitje van een cent. De snelste manier om een reservekopie te maken, is via iCloud. Gewoon via je iPhone zelf.

  • Ga op je iPhone naar Instellingen en tik bovenin op je naam.
  • Tik op ‘iCloud’. Tik op ‘iCloud-reservekopie’.
  • Kies voor ‘Maak nu reservekopie’ of kijk daaronder of de huidige kopie nog recent is.

Lukt het niet op deze manier? Check voor alternatieven ons artikel Reservekopie maken van je iPhone? Wij leggen uit hoe je dat doet.

3. Houd je inloggegevens bij de hand

Niks is zo vervelend als tijdens het updaten nog moeten zoeken naar allerlei codes. Tijdens het updaten kan er gevraagd worden naar je toegangscode en Apple ID – zorg ervoor dat je je gegevens bij de hand hebt.

kooptip

iOS 15 downloaden

iOS 15 en iPadOS 15 downloaden is gratis. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het installeren op je iPhone of iPad. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.

iOS 15 update

Let op: de update staat dus onderaan de pagina, je ziet hem wellicht over het hoofd. Je ziet het op het bovenstaande screenshot.

19.00 uur Nederlandse tijd is traditioneel het moment waarop de download beschikbaar is. Houd rekening met grote drukte op de servers van Apple. Het kan verstandig zijn om even te wachten – als er problemen zijn met de download dan is dat over het algemeen vrij snel duidelijk.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!