Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 15 meldingenoverzicht: ontvang notificaties volgens jóúw schema

Auteur: iCreate
0 reacties
iOS 15 meldingenoverzicht


Lees verder na de advertentie

Niet-dringende meldingen mogen soms best even wachten. Met het meldingenoverzicht in het nieuwe iOS 15 ontvang je ze wanneer het jou uitkomt. Om te voorkomen dat je de hele dag wordt overstelpt door een grote hoeveelheid (niet-noodzakelijke) meldingen, heeft Apple het iOS 15 meldingenoverzicht in het leven geroepen. De functie verzamelt niet-dringende meldingen die iOS-apps versturen. Deze samenvatting wordt op gezette tijden naar je verzonden. Je bepaalt zelf welke apps er in het overzicht komen, hoe vaak je de samenvattingen ontvangt en op welke tijdstippen dit gebeurt.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 15 meldingenoverzicht

iOS 15 meldingenoverzicht instellen

In het meldingenoverzicht worden de meldingen gesorteerd op prioriteit. Een kunstmatige intelligentie bepaalt de prio op basis van hoe jij je iPhone doorgaans gebruikt. Zo zie je de belangrijkste informatie vooraan in het overzicht. Je hebt hierop zelf verder geen invloed. De echt urgente notificaties (tijdsgevoelige notificaties en berichten van mensen, zoals telefoontjes en appjes) worden wel direct verstuurd. Ook als je hebt aangegeven dat de app in het overzicht moet worden weergegeven.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Gebundelde meldingen in iOS 15

1. Instellen

Het meldingenoverzicht staat standaard uit; je moet de functie dus nog activeren. Open de Instellingen-app en tik op ‘Berichtgeving’. Kies voor ‘Gepland overzicht’ en zet de schakelaar op groen.

2. Kies de apps uit

Tijd om de functie te configureren. Tik op ‘Ga door’ en kies de apps uit die in het overzicht moeten worden opgenomen. De meldingen van deze apps zie je dan pas wanneer het overzicht verschijnt.

3. Schema

Bepaal wanneer je het overzicht wilt ontvangen. Standaard is dat twee keer op een dag, via ‘Voeg overzicht toe’ stel je een extra moment in. Desgewenst pas je de tijdstippen aan – en dat kan tot op de minuut nauwkeurig.

Meer weten van iOS 15?

iOS 15 is de grote update voor je iPhone dit jaar, met een aantal grote nieuwe functies. Focus helpt je bijvoorbeeld om je te concentreren op één specifieke taak of bezigheid, door alleen specifieke apps en contactpersonen door te laten. Ook het nieuwe meldingenoverzicht, waarin de belangrijkste notificaties gegroepeerd worden, voorkomen nodeloze afleiding. Wil je meer weten over iOS 15? In iCreate 131 bespreken we de leukste nieuwe functies!