Terug naar Weer-app iOS 15 maakt Buienradar en Buienalarm overbodig
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Weer-app iOS 15 maakt Buienradar en Buienalarm overbodig

Door Laura Grootaarts10 juni 2021 11:062 min. leestijd4

Apple kondigde eerder deze week iOS 15 aan voor de iPhone. Wat je straks niet meer terugkent, is de Weer-app. Die ziet er vanaf dit najaar hartstikke cool uit. Of juist hot – dat ligt maar net aan de (weer)omstandigheden. Wij geven je alvast een preview van de nieuwe Weer-app! En wat denk je? Kunnen alle andere weer-apps nu van je iPhone verwijderd worden?

Nieuwe bewegende achtergronden

Nieuwe bewegende achtergronden weer-app

De nieuwe geanimeerde achtergronden in Weer geven je direct een indruk van het weer op een bepaalde locatie. Er zijn nu duizenden variaties die wolken, neerslag en de huidige positie van de zon laten zien.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Bijna een infographic

Weer-app ios 15

De nieuwe Weer-app geeft veel duidelijker de belangrijkste gegevens over de omstandigheden weer. De cijfertjes van voorheen zijn nu vergezeld van plaatjes, en die geven je in één oogopslag veel meer informatie. Bijvoorbeeld ober de gevoelstemperatuur, luchtvochtigheid en de windrichting.

Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit weer app

Hoe schoon is de lucht in jouw omgeving? De app laat het je zien op een schaal van blauw (schoon) naar paars (bijzonder slecht). Ook krijg je advies over hoe je het best met de omstandigheden kunt omgaan, en welke vervuilende stoffen er in de lucht aanwezig zijn.

Weerkaarten

Weerkaarten ios 15

Er zijn grote weerkaarten beschikbaar die de temperatuur, luchtkwaliteit en neerslag weergeven. Open je de Neerslag-kaart, dan kun je ook kiezen voor bewegende radarbeelden. Die tonen de loop van buien en de intensiteit ervan.

Meldingen bij neerslagMeldingen bij neerslag

De makers van apps als Buienradar en Buienalarm worden misschien al wat nerveus van de radarbeelden in de nieuwe Weer-app. Maar daar komt nog iets bij: je kunt meldingen ontvangen zodra het begint te regenen of te sneeuwen, en wanneer dat weer stopt. De functie is nog niet meteen beschikbaar in Nederland, maar word eerst getest in onder meer Ierland en het Verenigd Koningkrijk.

Nieuwe weer-app iOS 15 verschijnt dit najaar!

Apple kondigde iOS 15 afgelopen maandag aan tijdens de WWDC-keynote. De update heeft talloze nieuwe functies, en is vanaf dit najaar (waarschijnlijk september) gratis te downloaden voor iedereen met een geschikte iPhone. Momenteel wordt de software al getest door ontwikkelaars.

Wil je meer weten over de nieuwe functies en ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Patrick
Lezer
Patrick

Ik zou graag op de hoogte worden gehouden over de iPhone 13 wanneer komt hij op de markt ?

Linda Kooistra
Lezer
Linda Kooistra

Echt cool wat iOS 15 straks allemaal in petto heeft maar ik wacht nog steeds op de update voor 14.6 die het leegtrekken van de batterij oplost. Weten jullie meer daarover?

robert
Lezer
robert

Prachtig hoor, maar werkt voor geen meter. Gisteren regen hier en op de weerapp van apple niks te zien en op buienradar een mooie curve met regen. Ziet er verder prima uit hoor maar werkt niet jammer genoeg