Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Weer-app iOS 15 maakt Buienradar en Buienalarm overbodig

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
weer app ios 15


Lees verder na de advertentie

Apple kondigde eerder deze week iOS 15 aan voor de iPhone. Wat je straks niet meer terugkent, is de Weer-app. Die ziet er vanaf dit najaar hartstikke cool uit. Of juist hot – dat ligt maar net aan de (weer)omstandigheden. Wij geven je alvast een preview van de nieuwe Weer-app! En wat denk je? Kunnen alle andere weer-apps nu van je iPhone verwijderd worden?

Nieuwe bewegende achtergronden

Nieuwe bewegende achtergronden weer-app

De nieuwe geanimeerde achtergronden in Weer geven je direct een indruk van het weer op een bepaalde locatie. Er zijn nu duizenden variaties die wolken, neerslag en de huidige positie van de zon laten zien.

Bijna een infographic

De nieuwe Weer-app geeft veel duidelijker de belangrijkste gegevens over de omstandigheden weer. De cijfertjes van voorheen zijn nu vergezeld van plaatjes, en die geven je in één oogopslag veel meer informatie. Bijvoorbeeld ober de gevoelstemperatuur, luchtvochtigheid en de windrichting.

Luchtkwaliteit


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Luchtkwaliteit weer app

Hoe schoon is de lucht in jouw omgeving? De app laat het je zien op een schaal van blauw (schoon) naar paars (bijzonder slecht). Ook krijg je advies over hoe je het best met de omstandigheden kunt omgaan, en welke vervuilende stoffen er in de lucht aanwezig zijn.

Weerkaarten

Weerkaarten ios 15

Er zijn grote weerkaarten beschikbaar die de temperatuur, luchtkwaliteit en neerslag weergeven. Open je de Neerslag-kaart, dan kun je ook kiezen voor bewegende radarbeelden. Die tonen de loop van buien en de intensiteit ervan.

Meldingen bij neerslagMeldingen bij neerslag

De makers van apps als Buienradar en Buienalarm worden misschien al wat nerveus van de radarbeelden in de nieuwe Weer-app. Maar daar komt nog iets bij: je kunt meldingen ontvangen zodra het begint te regenen of te sneeuwen, en wanneer dat weer stopt. De functie is nog niet meteen beschikbaar in Nederland, maar word eerst getest in onder meer Ierland en het Verenigd Koningkrijk.

Nieuwe weer-app iOS 15 verschijnt dit najaar!

Apple kondigde iOS 15 afgelopen maandag aan tijdens de WWDC-keynote. De update heeft talloze nieuwe functies, en is vanaf dit najaar (waarschijnlijk september) gratis te downloaden voor iedereen met een geschikte iPhone. Momenteel wordt de software al getest door ontwikkelaars.

Wil je meer weten over de nieuwe functies en ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!