Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo zorgt iOS 13 ervoor dat je batterij minder snel slijt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 13


Lees verder na de advertentie

iOS 13 komt eraan! Met grotere functies die je iPhone weer fijner in gebruik maken, zoals een donkere modus, meer fotobewerkingstools en allerlei privacy-verbeteringen. Maar er komen ook gigantisch veel kleinere optimalisaties naar je iPhone. Bijvoorbeeld een optie waarmee je je batterij een langere levensduur geeft.

iOS 13: batterij opladen geoptimaliseerd

Een nieuwe optie zorgt ervoor dat je iPhone niet gedurende langere tijd voor honderd procent opgeladen is, bijvoorbeeld als je hem ’s nachts urenlang aan de lader laat liggen. Want dat is niet bijster goed voor je batterij. Wat iOS 13 doet, is pauzeren bij tachtig procent. Het opladen wordt later pas hervat en de iPhone is helemaal klaar met opladen op het moment dat je hem gaat gebruiken. Apple noemt dit Optimized Battery Charging.

Om dit te kunnen doen, moet de iPhone leren wat je oplaad-routine is. Die moet dus wel enigszins regelmatig zijn. Heb je een onregelmatig leven of reis je veel, dan kun je de optie beter uitschakelen. Ook als je een dagje wat eerder op moet staan, kun je het beter even uitzetten.

Transparantie batterij


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Apple kwam eerder onder vuur te liggen toen bleek dat ze de snelheid van iPhones terugschroefden op het moment dat de batterij verouderd is. Ze boden hun excuses aan, onder meer door batterij-vervanging goedkoper te maken. Ook gaven ze meer inzage in de conditie van je batterij. Deze nieuwe functie sluit daar uitstekend bij aan.

Apple presenteerde afgelopen maandag de nieuwe besturingssystemen, waaronder iOS 13 voor de iPhone. De iPad krijgt met iPadOS een eigen besturingssysteem. Verder werden watchOS 6 voor de Apple Watch en macOS Catalina voor de Mac aangekondigd. Dit najaar zijn alle besturingssystemen gratis te downloaden. Dan verschijnt ook de nieuwe iPhone 2019.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!