Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPadOS 17.5 brengt Batterijconditie naar de iPad (maar niet de jouwe)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro 2022

Op de iPhone vind je al jaren het menu ‘Batterijconditie’, waar je in een oogopslag ziet hoe de batterij van je telefoon eraan toe is. Al jaren vragen consumenten of deze functie naar de iPad komt. En nu is het bijna zover – maar niet voor jouw iPad, helaas. Hoe zit dat precies?

Lees verder na de advertentie

Meer nieuws over Apple lezen? Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Batterijconditie iPad in iPadOS 17.5

Deze week kwam de eerste bèta van iOS en iPadOS 17.5 uit. In de code van iPadOS 17.5 zijn volgens MacRumors verwijzingen aangetroffen naar een ‘Batterijconditie’-menu op de iPad. Het menu belooft ons een kijkje te geven in de maximale restcapaciteit en het aantal laadcycli van onze iPad-batterij. Ook kun je zien of Apple de snelheid van (oudere) apparaten terugschroeft. Dit zijn enkele van de verwijzingen die in de code werden aangetroffen:

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

  • “Dit is het aantal keren dat iPad de capaciteit van je batterij heeft gebruikt.”
  • “De batterij van de iPad presteert zoals verwacht.”
  • “iPad-batterijen, net als alle oplaadbare batterijen, hebben een beperkte levensduur en moeten uiteindelijk mogelijk worden onderhouden of vervangen.”

Maar niet op reeds bestaande iPads

De langverwachte nieuwe functie zit dus waarschijnlijk in de nieuwste versie van iPadOS, maar komt waarschijnlijk toch niet naar de iPad die jij nu in je bezit hebt. Op geen enkele van de bestaande iPad-modellen waarop de nieuwste bèta geïnstalleerd is, verschijnt het bijbehorende menu namelijk daadwerkelijk in beeld. De functie is er waarschijnlijk exclusief voor de nieuwe iPad Pro en iPad Air 2024. Die moeten binnen afzienbare tijd in de winkels liggen.

We weten nog niet wanneer iPadOS 17.5 verschijnt, de eerste bèta is pas net uit. Als het parallel loopt met iOS 16 vorig jaar, dan wordt het half mei. De batterijconditie-functie werd op de iPhone overigens al véél eerder geïntroduceerd, namelijk in iOS 11.3, zes jaar geleden. Apple was toen in opspraak geraakt omdat ze de snelheid van oude iPhones terugdraaiden om piekbelasting te voorkomen.