Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit iPhone 16-model krijgt een kleinere accu dan zijn voorganger

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 16 accu

De volledige line-up van de iPhone 16 belooft behoorlijk vernieuwend te worden, maar dit model moet qua accu juist inleveren.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPhone 16? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 16 accu

Bijna elk model van de iPhone 16 krijgt een betere batterij ten opzichte van diens voorganger, zo bleek uit een gerucht van Apple-leaker Majin Bu afgelopen februari. Hij schreef toen dat de batterijen van de iPhone 16 en iPhone 16 Pro Max er allebei op vooruit zullen gaan: de batterijcapaciteit van het reguliere model stijgt met zo’n zes procent, die van de Pro Max met vijf procent. Wat er met het Pro-model gaat gebeuren, wist hij toen niet te zeggen.

kooptip

Majin Bu schreef echter ook dat de accu van de iPhone 16 Plus juist een stapje terug doet vergeleken met de iPhone 15 Plus, en dat nieuws wordt inmiddels beaamt door een andere Apple-leaker. Een nieuw leak-account op het Chinese socialmediaplatform Weibo schrijft namelijk ook dat de accu van elke iPhone 16 batterij verbeterde specificaties krijgt ten opzichte van hun voorganger, met uitzondering van de iPhone 16 Plus. De leaker noemt hierbij een batterijcapaciteit van 4.006 mAh, die van de iPhone 15 Plus bedraagt 4.383 mAh. Ook Bu noemde deze cijfers.

Het blijft onduidelijk waarom de batterij wordt verkleind. De verwachting is zelfs dat de iPhone 16 en iPhone 16 Plus verder dezelfde specificaties krijgen, met uitzondering van het formaat. Mogelijk hoopt Apple met de batterij de verschillen tussen de iPhone 16 Plus en de Pro Max te vergroten, zodat kopers sneller geneigd zijn om voor het duurdere model te gaan. Of Apple heeft de aankomende Plus juist geoptimaliseerd qua andere prestaties, waardoor je eigenlijk niet merkt dat hij een kleinere batterij heeft.

Pro-model

De Weibo-leaker heeft ook de batterijspecificaties van alle andere iPhone-16 modellen op een rij gezet. Die komen overeen met de cijfers die Majin Bu in februari noemde, maar deze leaker wist toen niets over de accu van de iPhone 16 Pro. De Weibo-leaker wel, dus dit is dan ook de eerste keer dat de batterijspecificaties van alle iPhone 16-modellen zijn gelekt. Die zien er als volgt uit:

iPhone 15-model (2023)iPhone 16-model (2024)Procentuele toe- of afname
[Standaard]3.349 mAh3.561 mAh+6%
Plus4.383 mAh4.006 mAh-9%
Pro3.274 mAh3.355 mAh+2%
Pro Max4.422 mAh4.676 mAh+5%

iPhone 16 release?

In september weten we alles over Apple’s aankomende smartphone. Die maand zal de volledige iPhone 16 line-up worden aangekondigd, tijdens een uitgebreid Apple-event. Waarschijnlijk kun je de toestellen diezelfde week nog pre-orderen, een week later liggen ze in de winkels of komt de bezorger bij je langs.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de iPhone 16? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors