Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 12 bèta 5 is uit: dit moet je weten!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12 downgraden


Lees verder na de advertentie

Gisteren is iOS 12 bèta 5 verschenen. Op dit moment is de bèta te downloaden voor ontwikkelaars, de publieke versie volgt waarschijnlijk al snel. De bèta volgt twee weken na iOS 12 bèta 4.

iOS 12

iOS 12

iOS 12 is het nieuwe besturingssysteem voor de iPad en iPhone. Apple kondigde het in juni aan tijdens hun WWDC-keynote en in september is het voor iedereen te downloaden. In de tussentijd wordt er dus volop getest met de software. iOS 12 is een update die vooral focust op stabiliteit, snelheid en kwaliteit. Het draait op alle toestellen waar iOS 11 ook al draait, en ze worden er stuk voor stuk sneller door – zélfs de inmiddels ‘antieke’ iPhone 5s uit 2013.

Naast deze verbeterde prestaties, zijn er ook nog een hoop nieuwe functies. Met de functie Schermtijd helpt Apple je om je iPhone-gebruik (of dat van je kinderen) enigszins binnen de perken te houden. Je kunt hiermee bijvoorbeeld tijdslimieten op apps zetten. De Niet storen-functie is verder uitgebreid, zodat je nog meer grip hebt op wanneer je welke meldingen je krijgt. FaceTime wordt uitgebreid met FaceTime groepsgesprekken. Ook heb je meer inzage in je batterij-verbruik. Daarnaast zijn er nog tientallen andere nieuwigheden.

Nieuw in iOS 12 bèta 5


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Aan iOS 12 bèta 5 zijn geen grote nieuwe functies toegevoegd die je direct moet uitproberen. Het gaat vooral om kleine verbeteringen en probleemoplossingen. Denk aan icoontjes die qua design een beetje zijn bijgepoetst, nieuwe geluiden in FaceTime, iets donkerdere knoppen in het bedieningspaneel. Wel opvallend is dat er in de bèta afbeeldingen zijn aangetroffen van vernieuwde AirPods – de release daarvan kan nooit meer lang op zich laten wachten. Ook zijn er in de code aanwijzingen gevonden voor de komst van een dual-SIM: de iPhone 2018 wordt hier waarschijnlijk mee uitgerust. Dual-SIM maakt het mogelijk om twee telefoonnummers te gebruiken op je iPhone. Bijvoorbeeld zakelijk en privé. Of in het buitenland een lokale sim-kaart naast je gewone abonnement.

iOS 12 bèta 5 downloaden

De iOS 12 bèta 5 is op dit moment nog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars met een betaalde licentie. Maar er komt op korte termijn ook een gratis testversie voor alle geïnteresseerden. Wil je die ook op je iPhone of iPad installeren? Lees dan het artikel Publieke bèta iOS 12 is uit: zo installeer je hem op je iPhone of iPad.

Lees ook ons iOS 12 dossier.