Terug naar Ontdek de nieuwe FaceTime iOS 12-functies: groepsgesprekken en meer!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ontdek de nieuwe FaceTime iOS 12-functies: groepsgesprekken en meer!

Door Laura Grootaarts28 juni 2018 09:592 min. leestijd0

FaceTime is de app voor video- en audiogesprekken op de iPhone, iPad of Mac: een soort Skype, maar dan exclusief voor Apple-gebruikers. Voor iOS 12 ondergaat FaceTime een ware metamorfose. Zo voegt Apple eindelijk FaceTime groepsgesprekken toe. Dit is een overzicht van de belangrijkste nieuwe FaceTime iOS 12-functies!

1. FaceTime iOS 12: groepsgesprekken

Nu nog zijn in FaceTime enkel een-op-een-gesprekken mogelijk, maar daar komt met iOS 12 verandering in met Group FaceTime. Je kunt nu videobellen met meerdere mensen tegelijk. Véél mensen: een groep kan bestaan uit maximaal 32 deelnemers.

2. Focus View

FaceTime iOS 12 groepsgesprekken

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met tientallen mensen tegelijk in één groepsgesprek, dat wordt natuurlijk een zootje. Om het gesprek overzichtelijk te houden, is er Focus View. Iedere persoon in het groepsgesprek heeft een eigen tegel, en de tegel van degene die aan het woord is komt prominent in beeld. Wil je iemand anders dan de spreker zien, dan tik je twee keer op de tegel van die persoon.

3. Camera-effecten

Een videogesprek met 32 deelnemers is misschien al druk genoeg, maar om het nog bonter te maken voegt Apple diverse camera-effecten toe aan FaceTime. Zo kun je een filter toepassen – wij raden ‘klassiek zwart-wit’ aan voor een lange vergadering op de maandagochtend. Of leuk je video op door er stickers, teksten en vormen overheen te plakken.

4. Animoji in FaceTime

FaceTime Animoji en Memoji

Heb je een iPhone X? Dan kun je in de video ook Animoji of Memoji gebruiken. Op jouw lijf wordt dan het hoofd van een Animoji of een Memoji geplakt. Een groepsgesprek wordt dan bijna een circus, met pratende leeuwen, apen en eenhoorns.

5. Integratie met Berichten

FaceTime werkt voortaan naadloos samen met Berichten. Heb je in de app Berichten een groeps-chat, dan verkas je zó met zijn allen naar een FaceTime-groepsgesprek.

iOS 12

iOS 12 is het nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod touch. Het verschijnt in september, maar je kunt het nu al uitproberen: deze week is de publieke bèta verschenen. iOS 12 zorgt ervoor dat je iPhone of iPad stukken sneller wordt, maar er zijn ook veel nieuwe functies. Zo krijg je meer inzage in de toestand van je batterij, en geeft helpt Apple je om je iPhone-verslaving in te dammen.

Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar