Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Ontdek de nieuwe FaceTime iOS 12-functies: groepsgesprekken en meer!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
FaceTime Animoji en Memoji


Lees verder na de advertentie

FaceTime is de app voor video- en audiogesprekken op de iPhone, iPad of Mac: een soort Skype, maar dan exclusief voor Apple-gebruikers. Voor iOS 12 ondergaat FaceTime een ware metamorfose. Zo voegt Apple eindelijk FaceTime groepsgesprekken toe. Dit is een overzicht van de belangrijkste nieuwe FaceTime iOS 12-functies!

1. FaceTime iOS 12: groepsgesprekken

Nu nog zijn in FaceTime enkel een-op-een-gesprekken mogelijk, maar daar komt met iOS 12 verandering in met Group FaceTime. Je kunt nu videobellen met meerdere mensen tegelijk. Véél mensen: een groep kan bestaan uit maximaal 32 deelnemers.

2. Focus View

FaceTime iOS 12 groepsgesprekken

Met tientallen mensen tegelijk in één groepsgesprek, dat wordt natuurlijk een zootje. Om het gesprek overzichtelijk te houden, is er Focus View. Iedere persoon in het groepsgesprek heeft een eigen tegel, en de tegel van degene die aan het woord is komt prominent in beeld. Wil je iemand anders dan de spreker zien, dan tik je twee keer op de tegel van die persoon.

3. Camera-effecten


kooptip

Een videogesprek met 32 deelnemers is misschien al druk genoeg, maar om het nog bonter te maken voegt Apple diverse camera-effecten toe aan FaceTime. Zo kun je een filter toepassen – wij raden ‘klassiek zwart-wit’ aan voor een lange vergadering op de maandagochtend. Of leuk je video op door er stickers, teksten en vormen overheen te plakken.

4. Animoji in FaceTime

Heb je een iPhone X? Dan kun je in de video ook Animoji of Memoji gebruiken. Op jouw lijf wordt dan het hoofd van een Animoji of een Memoji geplakt. Een groepsgesprek wordt dan bijna een circus, met pratende leeuwen, apen en eenhoorns.

5. Integratie met Berichten

FaceTime werkt voortaan naadloos samen met Berichten. Heb je in de app Berichten een groeps-chat, dan verkas je zó met zijn allen naar een FaceTime-groepsgesprek.

iOS 12

iOS 12 is het nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod touch. Het verschijnt in september, maar je kunt het nu al uitproberen: deze week is de publieke bèta verschenen. iOS 12 zorgt ervoor dat je iPhone of iPad stukken sneller wordt, maar er zijn ook veel nieuwe functies. Zo krijg je meer inzage in de toestand van je batterij, en geeft helpt Apple je om je iPhone-verslaving in te dammen.