Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 12.5.1 is uit: lost probleem op met coronameldingen oudere iPhones

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 5s


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 12.5.1 uitgebracht. Dit is een update voor de wat oudere iPhones, die eigenlijk al een tijdje geen updates meer krijgen. Apple heeft in deze versie een probleem opgelost rondom de blootstellingsmeldingen voor Covid-19.

CoronaMelder oudere iPhone: nog even geduld

Er is veel te doen geweest rondom de corona-apps wereldwijd, omdat je daarvoor een vrij nieuwe iPhone met ten minste iOS 13 moet hebben. Apple heeft half december met iOS 12.5 een update uitgebracht die ook de wat oudere iPhones geschikt maakt voor het ontvangen van blootstellingsmeldingen.

Heb je zo’n oudere iPhone, juich dan nog niet te vroeg. Je iPhone is in theorie geschikt voor het ontvangen van meldingen, maar de Nederlandse CoronaMelder-app werkt op dit moment nog niet mee. Daarvoor heb je nog altijd ten minste iOS 13.5 nodig – oftewel een iPhone 6s of nieuwer. Het is wel de bedoeling dat de app nog in het eerste kwartaal van dit jaar alsnog geschikt wordt voor iOS 12.5. En dat betekent dat je binnenkort ook op de volgende iPhones gebruik kunt maken van de coronameldingen:

  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus

Wat voegt iOS 12.5.1 nog toe?

iOS 12.5.1 lost een klein probleem op: er was in iOS 12.5 een vertaalprobleem met de blootstellingsmeldingen. De taal klopte niet altijd met de regio waarop je profiel is ingesteld. Je zult daarvan niks gemerkt hebben, omdat het in Nederland nog niet werkt. In veel andere landen was dat al wel het geval.


kooptip

Je kunt de update downloaden en installeren via ‘Instellingen>Algemeen>software-update’.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!