Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Publieke bèta iOS 12 is uit: zo installeer je hem op je iPhone of iPad

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 12 download


Lees verder na de advertentie

Iedereen kan de nieuwe software voor de iPhone en iPad alvast uitproberen. Apple heeft namelijk de iOS 12 publieke bèta beschikbaar gesteld, een proefversie van het nieuwe besturingssysteem. Deze openbare versie van iOS 12 is gratis te downloaden op de website van Apple.

Publieke bèta iOS 12 download

Wil je de publieke bèta iOS 12 installeren? Dan moet je je eerst aanmelden bij het Apple Beta Software-programma. Doe dit met je iOS-apparaat. Log op de pagina in met je Apple ID en volg de stappen. Klik hierna onder ‘Get started’ op de link ‘Enroll your iOS device’ en klik op de knop ‘Download Profile’. De Instellingen-app wordt geopend en je kunt de iOS 12 publieke bèta installeren.

Houd er wel rekening mee dat iOS 12 nog in ontwikkeling is. Hierdoor zijn er nog wat foutjes geslopen in de software; je iPhone kan trager worden en apps reageren soms anders dan je gewend bent. Wij adviseren je om de bèta van iOS 12 te downloaden op een toestel dat je niet dagelijks nodig hebt. Ook is het verstandig om vooraf een backup van je toestel te maken.

Publieke bèta iOS 12 installeren

Nieuwe functies


kooptip

iOS 12, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad, werd op 4 juni aangekondigd tijdens Apple’s WWDC-keynote. Alle apparaten waar iOS 11 op draait, kunnen worden geüpdate naar iOS 12. De software bevat verschillende nieuwe functies die je helpen afkicken van je iPhone. Een belangrijke daarvan is Schermtijd, die je allerlei opties geeft om smartphone-verslaving tegen te gaan. Maar ook het vernieuwde Niet storen moet je helpen om je iPhone-gebruik in te perken.

Daarnaast maakt iOS 12 je iPhone of iPad sneller. Apps starten tot 40 procent sneller op, het toetsenbord reageert twee keer vlugger en de Camera-app haal je vanuit het vergrendelscherm 70 procent eerder tevoorschijn. En voor iPhone X-bezitters is er nog een leuk nieuwigheidje: de Memoji.

In ons iOS 12 dossier lees je meer over de vernieuwingen van het nieuwe besturingssysteem. Of bekijk de onderstaande video: