Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Store is offline – nieuwe iPads en iMac onderweg?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Store down


Lees verder na de advertentie

De Apple Store is offline – en dat betekent vaak nieuwe producten! Maar de voorjaars-keynote is toch pas volgende week? Klopt, het lijkt erop dat Apple zich volgende week helemaal wil focussen op software en diensten. De kans is groot dat Apple zijn Store nu aan het updaten is met nieuwe hardware. De doorgaans goed ingelichte Mark Gurman had in het weekend al getweet dat Apple van plan is om de iPad en iMac vóór het event te gaan updaten. Vandaag lijkt het dus al zover te zijn.

Nieuwe iPad mini 5

We horen al maanden geruchten over meerdere updates voor Apple’s iPads. Zo wordt de iPad mini vernieuwd, al blijft het waarschijnlijk bij een vrij karige update in de vorm van een betere processor. Aan de buitenkant blijft het dezelfde iPad mini die we al sinds 2013 kennen. De huidige iPad mini 4 kost 439 euro en is alleen beschikbaar met 128 GB opslag. Naar verwachting wordt de nieuwe mini een stuk goedkoper. Waarschijnlijk bouwt Apple er alleen een A10- of A11-processor in voor betere prestaties.

iPad mini 4

Nieuwe iPad 2019


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Over de iPad 2019 – de opvolger van ‘de gewone iPad voor iedereen’ – zijn er wat meer speculaties. Aan de ene kant horen we geluiden dat deze ook slechts een hardware-upgrade krijgt met een nieuwe processor, maar aan de andere kant zijn er ook bekende Apple-analisten, zoals Ming-Chi Kuo, die beweren dat er een nieuwe 10,2-inch iPad komt. Net wat groter dan de huidige 9,7-inch iPad dus, wat erop zou kunnen wijzen dat de iPad 2019 hetzelfde randloze ontwerp krijgt als de iPad Pro’s. Dat zou ook betekenen dat de iPad 2019 Face ID krijgt.

iPad 2018 kopen of wachten

Nieuwe iMac

We hebben de laatste tijd geen geruchten over een nieuwe iMac opgevangen, op de tweet van Mark Gurman na dan. Wel is de iMac al een tijdje (sinds 2017!) niet meer geüpdatet, dus die is wel toe aan hardware-verbeteringen. Verwacht vooral geen grote designwijzigingen, maar een nieuwe Intel-processor en grafische kaart.

Nog meer?

Ten slotte is het ook mogelijk dat Apple een nieuwe iPod Touch, draadloos oplaadbare AirPods en de langverwachte oplaadmat AirPower vandaag in de verkoop gooit. Er wordt zelfs nog gesproken over compleet vernieuwde AirPods 2. Over een paar uurtjes weten we het allemaal precies.

Op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!