Terug naar Is dit een eerste glimp van de iPad mini 5?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is dit een eerste glimp van de iPad mini 5?

Door Koen van Ekeren9 januari 2019 09:552 min. leestijd0

Het afgelopen jaar lanceerde Apple twee interessante iPads. De één was de goedkoopste iPad ooit (iPad 2018) en de ander kreeg een compleet vernieuwd design: de iPad Pro 2018. Dit jaar is de iPad mini aan de beurt, zo lijkt het. Gelekte foto’s geven ons mogelijk een eerste indruk.

iPad mini 5 release

iPad mini 5

De foto’s – verschenen op Twitter – laten een vermeende iPad mini 5 zien. Die lijkt erg op de huidige variant, maar omdat de antennelijn voor 4G-connectiviteit afwijkt, lijkt het te gaan om een nieuwe versie. Nu heeft de iPad mini op deze plek nog een plastic ontwerp.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Verder zijn er bijzonder weinig veranderingen te bespeuren. Nog steeds heeft de tablet een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, nog steeds bevindt de koptelefoonaansluiting aan de bovenkant en nog steeds is er geen camerasysteem met flitser. Een modern ontwerp met slanke randen en zonder thuisknop (zoals de iPad Pro heeft) hoeven we dus niet te verwachten.

De foto’s versterken eerdere geruchten waarin werd gemeld dat Apple de mini in de markt brengt als een budget-iPad. Geen verbeterde componenten of belangrijke ontwerpwijzigingen dus, maar vooral een opfrissing van het binnenwerk. De belangrijkste verandering is waarschijnlijk een vernieuwde processor. Nu draait de iPad mini op de verouderde A8-chip, die te zwak is voor augmented reality.

iPad mini 5 release

Volgens eerdere berichten brengt Apple de iPad mini in de eerste helft van 2019 uit. Doorgaans presenteert Apple een nieuwe tablet in maart, dus in deze maand rekenen we op de iPad mini 5 release.

De huidige iPad mini 4 heeft een scherm van 7,9 inch en kost € 439. We verwachten dat zijn opvolger voordeliger wordt. Op dit moment is de iPad 2018 met een prijskaartje van € 359 Apple’s goedkoopste tablet, maar het is aannemelijk dat de iPad mini 5 daaronder duikt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar