Terug naar 'Oplaadcase nieuwe AirPods werkt met alle Qi-opladers'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Oplaadcase nieuwe AirPods werkt met alle Qi-opladers'

Door Sven Lamers16 augustus 2018 09:152 min. leestijd0

Binnenkort is het een jaar geleden dat Apple de iPhone X, het laadmatje AirPower en een nieuwe oplaadcase voor de AirPods heeft gepresenteerd. Laatstgenoemde lijkt heel erg op de huidige versie, maar kan ook draadloos worden opgeladen. Net als AirPower werden de nieuwe AirPods een paar keer uitgesteld, bovendien kwamen er heel weinig details naar buiten. Zo was tot voor kort onduidelijk of de nieuwe oplaadcase ook met andere opladers dan alleen AirPower werkt. Volgens een Chinese website hebben we geluk: de nieuwe AirPods ondersteunen de universele Qi-standaard – dus kun je ook alle andere Qi-opladers gebruiken.

draadloze oplaadmat AirPower

AirPods draadloos opladen

Dat betekent dat de nieuwe oplaadcase met zo’n beetje alle draadloze opladers van derden kan worden gebruikt. Dat is bij de Apple Watch bijvoorbeeld veel ingewikkelder. Daarbij heeft Apple de Qi-standaard dusdanig aangepast, zodat opladen alleen mogelijk is via het meegeleverde oplaadkabel, een dock, gecertificeerde producten van derden en binnenkort dus AirPower mogelijk is. Wie weet, misschien komt hier ook verandering met de Apple Watch Series 4.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Prijs AirPower

Dezelfde website wist overigens ook al de prijs van de AirPower-laadmat te achterhalen. Volgens Chongdiantou gaat deze zo’n 150 dollar kosten. Voor Europa verwachten wij daarom een prijs van 159 euro. Ook laat de website weten dat AirPower komende maand, kort na de keynote, gelanceerd moet worden. Dat wordt ook wel tijd!

Ook als accessoire

Overigens zei Phil Schiller afgelopen jaar al toe dat de draadloze oplaadcase ook als accessoire voor de eerste generatie van de AirPods beschikbaar zal zijn. Er werd geen prijs genoemd, maar volgens geruchten gaat de case voor 70 euro over de toonbank. Volgens een ander gerucht wordt er tijdens de september-keynote van dit jaar een nog de tweede generatie van de AirPods aangekondigd. Deze moet het mogelijk maken om via ‘Hé Siri’ de virtuele assistent op te roepen, ondersteunt noise-cancelling en is waterdicht.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar