Terug naar ‘iPod touch maakt comeback in 2019’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPod touch maakt comeback in 2019’

Door Laura Grootaarts15 januari 2019 09:162 min. leestijd2

Er komt dit jaar een nieuwe iPod touch uit, zo beweert de Japanse website MacOtakara. De laatste iPod touch verscheen in 2015.

Zevende generatie iPod touch 2019

Roze iPod touch

Een iPod touch is een mediaspeler waarop een volledige versie van iOS draait. Je kunt er geen sim-kaartje in stoppen, maar wél gebruikmaken van wifi. Eenvoudig gezegd: het is een iPhone waarmee je alles kunt, behalve bellen. Of juist andersom geredeneerd: een veredelde media-speler die veel meer kan dan strikt noodzakelijk. Op dit moment is de iPod touch (6e generatie) de enige iPod die nog door Apple verkocht wordt. Hij dateert alweer van juli 2015. In 2017 werd de opslagcapaciteit nog verhoogd en de prijs verlaagd – het instapmodel met 32 GB opslag kost € 229. Daarna bleef het stil rondom de iPod touch. Eigenlijk leek de hele iPod op sterven na dood. Maar in 2019 kan daar dus verandering in komen met de zevende generatie iPod touch.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Maar het is 2019 …

… en wie zit er anno 2019 nog te wachten op een iPod touch? Het zou kunnen dat Apple met een terugkeer van de iPod touch een uitbreiding van het diensten-segment probeert te bewerkstelligen. Betaalde diensten, zoals de App Store, iCloud-opslag en Apple Music, vormen een steeds grotere bron van inkomsten voor Apple. Naar verwachting is de omzet hieruit volgend jaar verdubbeld ten opzichte van 2020.

Met een nieuwe iPod touch probeert Apple wellicht een publiek te bereiken dat de iPhone te duur vindt, maar dat wel wil betalen voor diensten. Het goedkoopste iPhone-model in het huidige assortiment is de iPhone 7, die kost € 529. Een iPod touch wordt waarschijnlijk flink goedkoper. Een iPod touch zou bijvoorbeeld zeer geschikt zijn voor kinderen die nog te jong zijn voor een iPhone met alles erop en eraan. Maar heb je een iPhone, dan heeft een iPod touch geen toegevoegde waarde.

Over eventuele nieuwe functies van de zevende generatie iPod touch is op dit moment nog geen duidelijkheid. Maar het ligt voor de hand dat de A8-processor geüpdatet wordt, er een betere camera wordt gebruikt en dat het toestel een moderner design krijgt.

Zit jij te wachten op een nieuwe iPod touch?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ikke
Lezer
Ikke

Zeker!
Een ipod batterij is geoptimaliseerd voor muziek te luisteren. Ideaal voor Spotify te gebruiken thuis.

Patrick
Lezer
Patrick

verdomd ja…geen interesse in een telefoon, maar een touch dat is gewoon wat ik dagelijks gebruik. Bellen heb ik niet nodig, heb niet eens een GSM maar zonder iPod lukt het me niet…