Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws AirPods

‘AirPower komt er nu écht aan’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPower


Lees verder na de advertentie

Apple’s AirPower komt er nu dan eindelijk echt aan. De website ChargerLAB beweert dat de productie deze maand van start gaat en dat de mat voor draadloos opladen daarna snel in de winkels ligt.

Productie AirPower van start

De Chinese fabrikant Luxshare Precision zou al gestart zijn met de productie. Luxshare is lid van het Wireless Power Consortium, de organisatie die verantwoordelijk is voor Qi – de standaard voor draadloos opladen. Luxshare maakt voor Apple ook al AirPods en Lightning-naar-usb-c-kabels. Petragon, een andere fabrikant, zal zich daarbij aansluiten en op 21 januari gaan produceren. De mat moet nog in het eerste kwartaal van dit jaar in de winkels liggen.

AirPower release steeds uitgesteld

De AirPower is Apple’s eigen mat voor draadloos opladen. Het is de bedoeling dat je er drie producten tegelijkertijd mee kunt opladen: een iPhone, een Apple Watch en vernieuwde draadloos oplaadbare AirPods. Opvallend hierbij is dat je de spullen overal op de mat kunt neerleggen, ze hoeven dus niet in een specifieke zone te liggen.

Apple kondigde de AirPower-mat aan in september 2017, tegelijkertijd met de iPhone X en de iPhone 8. Dit zijn de eerste draadloos oplaadbare iPhones. Toen werd beloofd dat AirPower begin 2018 in de winkels zou liggen. Waarom die deadline niet gehaald is, heeft Apple nooit verteld. Naar verluidt was er sprake van technische problemen.


kooptip

In de bij de iPhone XS meegeleverde startersgids werd nog wel gerefereerd aan de AirPower: ‘Plaats een iPhone met een scherm naar boven op AirPower of op een Qi-gecertificeerde draadloze oplader.’ Op de website van Apple verdwenen de verwijzingen echter stuk voor stuk. Van uitstel leek afstel te komen – tot nu toe dan.

AirPods 2

Mocht de AirPower verschijnen, dan betekent dit dat ook de AirPods 2 misschien gaan verschijnen. Deze oortelefoontjes zijn draadloos oplaadbaar via onder meer AirPower en hebben uitgebreidere Siri-functies.