Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Apple-event roundup: alle aankondigingen op een rij

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple September Event 2020


Lees verder na de advertentie

Apple heeft op dinsdag 15 september tijdens een speciaal event allerlei nieuwe producten aangekondigd. Geen iPhone dit keer, maar wel nieuwe Apple Watch-modellen, nieuwe iPads en nog veel meer. In dit artikel zetten we het allemaal nog eens voor je op een rij.

Apple-event september 2020: wat is er aangekondigd?

Het thema van het Apple-event was Time Flies. En inderdaad: de tijd vloog. In amper een uur tijd buitelden de productaankondigingen over elkaar heen. De Apple Watch en de iPad vormden de hoofdmoot, maar er was meer. Dit is alles wat Apple gisteren te vertellen had.

1. Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6

De opvolger van de Apple Watch Series 5 heet … de Apple Watch Series 6! Aan het ontwerp is nauwelijks gesleuteld – hoewel er wel twee nieuwe kleuren zijn, blauw en rood. De grootste vernieuwing is de zuurstofsaturatiesensor die het zuurstofgehalte in je bloed meet door middel van infrarode leds. Meer details lees je in ons artikel over de aankondiging: Apple onthult Apple Watch Series 6.


kooptip

2. Apple Watch SE

Apple Watch SE

Naast de Apple Watch Series 6 presenteerde Apple ook de Apple Watch SE. Dat is een goedkopere versie van de Apple Watch, en daarmee een concurrent voor de populaire Fitbit. Er zijn bepaalde dingen die je moet missen – denk aan de ECG- en zuurstofsensor en het always-on display. Maar dit zou toch weleens een publiekslieveling kunnen worden. Je leest er meer over in ons artikel over de aankondiging: Officieel: Apple lanceert goedkope Apple Watch SE.

3. iPad 2020

iPad 8

Er is weer een nieuwe ‘gewone’ iPad, de achtste generatie inmiddels. En hij heeft een flinke sprong gemaakt qua snelheid. Er zit nu een A12 Bionic-chip in, in plaats van een A10 Fusion. Deze iPad is een prima iPad voor het hele gezin en je kunt er nog jaren mee vooruit. Lees verder in ons aankondigingsartikel: iPad 8 is eindelijk weer een goed instapmodel.

4. iPad Air 2020

iPad Air 2020

Apple presenteerde ook een vernieuwde versie van de iPad Air en die heeft een gigantische metamorfose ondergaan. Hij heeft het futuristische ontwerp van de iPad Pro – zonder thuisknop dus. Touch ID zit in de aan/uitknop op de bovenkant. Hij werkt met de nieuwe generatie Apple Pencil en is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw. En met de A14 Bionic-chip is hij op sommige vlakken krachtiger dan de nieuwste iPad Pro met A12Z Bionic-chip. Voor meer details lees je ons aankondigingsartikel: iPad Air 4: Pro-design en prestaties voor een fijne prijs.

5. Apple One en Fitness+

Apple One

iCloud-opslag, Apple Music, Apple TV+ … Apple biedt steeds meer diensten aan, en als je ze allemaal gebruikt kan dat flink in de papieren lopen. Maar nu komt er een voordeelbundel! Met daarin meteen een nieuw aangekondigde sportdienst: Fitness+. Lees ook ons aankondigingsartikel Apple lanceert bundel-abonnement Apple One én fitness-dienst Fitness+.

6. Releasedatum van de besturingssystemen

Apple kondigde ook aan wanneer je je iPhone, Mac en meer kunt updaten. En dat is al heel snel! Vandaag al verschijnen iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 en tvOS 11. Waarschijnlijk kun je rond 19.00 uur vanavond updaten macOS Big Sur verschijnt later dit najaar.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!