Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPad Air 4: Pro-design en prestaties voor een fijne prijs

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iPad Air 2020


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist een nieuwe iPad Air 2020 gepresenteerd. De eerste beelden die Apple liet zien tijdens het Time Flies-event laten je bijna twijfelen: dit is toch de iPad Pro?! Maar nee, het is toch echt de vierde generatie van de iPad Air.

iPad Air 2020

Tussen alle iPad-modellen van Apple valt de Air op als degelijke middenmoter, zowel qua prestaties als qua prijs. Hij is een stukje geavanceerder dan de ‘gewone’ iPad, die een prima gezins-iPad is. Maar hij heeft wat minder toeters en bellen dan Apple’s meest geavanceerde iPad, de iPad Pro. Die is echt bedoeld voor professionals of mensen die het beste van het beste willen. De iPad Air vormt zo beschouwd de gulden middenweg.

De nieuwe generatie van de iPad Air maakt een gigantische sprong vooruit. Allereerst het uiterlijk: de tablet neemt afscheid van de thuisknop en heeft een vrijwel randloos ontwerp met een scherm van 10,9 inch. Het doet veel denken aan het design van de iPad Pro. Daarnaast heeft de Air ook usb-c-ondersteuning en kun je hem eveneens aansluiten op het nieuwe Magic Keyboard.

De iPad Air is in vijf kleuren beschikbaar, waaronder in een nieuwe roségouden, groene en hemelsblauwe kleur. Daarnaast zijn er het bekende zilver en spacegrijs. De prijs begint bij € 669 en de iPad Air is vanaf volgende maand verkrijgbaar. Voor de 4G-modellen betaal je een vanafprijs van € 809. Qua opslag heb je de keuze uit 64 GB of 256 GB.

Touch ID in vergrendelknop


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Met het ontgrendelen is er iets unieks: dat doe je ondanks het randloze scherm niet met je gezicht (Face ID), maar nog steeds met je vingerafdruk. De vingerafdrukscanner is geïntegreerd in de vergrendelknop, aan de bovenkant van het apparaat.

Ook van binnen verandert er veel. De iPad Air 4 maakt een enorme sprong in prestaties dankzij de nieuwste A14 Bionic-processor, die een volgens Apple ‘baanbrekende 5nm-technologie’ gebruikt. De chip maakt de Air 40% sneller dan zijn voorganger. De GPU-prestaties gaan er op 30% vooruit. Opmerkelijk is dat de iPad Air daarmee momenteel krachtiger is dan de iPad Pro, die bedoeld is voor professionele gebruikers.

Specificaties in het kort

Dit zijn de belangrijkste specificaties van de nieuwe iPad Air:

  • 10,9-inch scherm.
  • Design zonder thuisknop, maar mét Touch ID.
  • Krachtige A14 Bionic-chip.
  • Een enkele 12-megapixelcamera aan de achterkant.
  • Usb-c in plaats van Lightning.
  • Een Smart Connector, om hem aan te sluiten op een Magic Keyboard.
  • Verkrijgbaar in roségoud, groen, hemelsblauw, spacegrijs en zilver.

iPad Air 2020 kopen?

De nieuwe iPad Air is vanaf oktober te koop via de website van Apple en in de Apple Store app. Binnenkort kun je hem ook kopen bij winkels als Coolblue. Hij is verkrijgbaar vanaf € 669. Ter vergelijking: zijn voorloper, de iPad Air 2019 ging voor € 569 over de toonbank. Een flinke verhoging, maar de Air is nog altijd een stuk goedkoper dan de Pro-modellen, terwijl hij er – zeker door de krachtigere chip – niet of nauwelijks voor onderdoet.