Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iPad 8 is eindelijk weer een goed instapmodel

Auteur: iCreate
0 reacties
iPad 2020


Lees verder na de advertentie

Tijdens het Time Flies-event heeft Apple een nieuwe ‘gewone’ iPad aangekondigd. Dat is inmiddels de achtste versie van Apple’s tabletcomputer. In tegenstelling tot zijn voorganger die van begin af aan qua hardware een beetje achterhaald was, lijkt de nieuwe iPad eindelijk weer het model te zijn dat je iedereen kunt aanraden die op zoek is naar een nieuwe tablet. Wij vertellen je waarom.

iPad 8

iPad 8 is een goede instapper

De iPad heeft een flinke stap gemaakt qua processor. Van een A10 Fusion-procesor naar een A12 Bionic! Dat ga je qua snelheid zeker wel merken en maakt de iPad bijzonder toekomstproof. Natuurlijk kun je er ook Apple-accessoires zoals het Smart Keyboard mee gebruiken. En de Apple Pencil van de eerste generatie. Zo haal je het optimale uit de handschriftherkenning van iPadOS 14!

Specificaties in het kort

  • A12 Bionic processor
  • 10.2-inch scherm
  • 8MP camera
  • Apple Pencil-ondersteuning
  • Smart Connector

Release en prijs

De nieuwe iPad kun je later vanavond bestellen en gaat voor € 389 over de toonbank – even duur als zijn voorganger. Aanstaande vrijdag ligt hij dan ook daadwerkelijk in de winkels. De opslagcapaciteit begint weer bij 32 GB; heb je meer nodig, dan kies je voor de versie met 128 GB.

Dat vinden wij


kooptip

Voorheen was de keuze van de juiste iPad best wel moeilijk. De iPad 7 was weliswaar het goedkoopste model, maar ook best wel achterhaald qua hardware. De iPad Air 3 kostte niet heel veel meer, en daarmee kreeg je een veel betere tablet. Met deze iPad 8 is het duidelijk: dit is echt een iPad voor het hele gezin, waar je nog jaren plezier van hebt.