Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Officieel: Apple lanceert goedkope Apple Watch SE

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
Apple Watch SE


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond een betaalbare versie van zijn smartwatch gelanceerd: de Apple Watch SE. Het slimme horloge heeft een vertrouwd design, grote rekenkracht, en vooral: een fijne prijs.

Apple Watch SE

De iPhone SE is al jaren een verkoophit en Apple heeft zijn succesformule nu losgelaten op de Watch. Net als bij de iPhone SE leent de budgetvriendelijke Apple Watch veel kenmerken van een ouder model: in dit geval de Apple Watch Series 5 van vorig jaar, waar hij als twee druppels op lijkt. Het scherm is precies hetzelfde.

Van binnen beschikt het klokje over vrij nieuwe hardware, maar niet het nieuwste van het nieuwste. De S5-chip van de Apple Watch Series 5 zit erin. De functies die je kent van de andere Apple Watch modellen zijn present. Het horloge detecteert bijvoorbeeld je hartslag (en kan je waarschuwen bij afwijkingen), heeft GPS, bezit Bluetooth 5.0, is waterbestendig en heeft valdetectie.

Prijs

Met een prijskaartje van € 299  is het een stuk aantrekkelijker geworden om een slim klokje van Apple te dragen. Binnenkort is de SE ook verkrijgbaar bij winkels als Coolblue en Bol.comMet de relatief lage prijs hoopt Apple beter te kunnen concurreren met de smartwatches van Fitbit. Het verschil met de geavanceerdere Apple Watch Series 6 is groot, die € 429 kost. Qua formaat heb je de keuze uit varianten van 40 en 44 mm:

  • Apple Watch SE (40 mm): € 299
  • Apple Watch SE (44 mm): € 329

Om de Apple Watch SE zoveel betaalbaarder te maken, ontbreken er wat functies. Het Always on-display is bijvoorbeeld niet aanwezig. Ook missen er wat geavanceerde gezondheidsfuncties, zoals de ECG, waarmee het mogelijk is om een hartfilmpje te maken. Het meten van het zuurstofgehalte in het bloed, een vernieuwing van de Apple Watch Series 6, ontbreekt ook. Verder heeft de SE geen U1 chip en geen 5GHZ wifi. 

Dit vinden wij

De Apple Watch was al ’s werelds populairste horloge en met de SE neemt Apple ongetwijfeld een nog grotere hap uit het marktaandeel. We juichen het toe dat je nu net als bij de iPhone, iPad en Mac de keuze hebt uit een basisversie en geavanceerder Pro-model.

Het is nog maar een eerste indruk, maar het lijkt erop dat de SE en Series 6 – ondanks de prijs – erg weinig van elkaar verschillen. Het ontwerp is vrijwel hetzelfde, de chip is bijna net zo krachtig en de functies die bij de SE ontbreken, heeft lang niet iedereen nodig.

Binnenkort testen we de twee nieuwe Apple Watch-modellen en komen we met een uitgebreid Apple Watch-koopadvies. Wil je dit niet missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!


kooptip