Terug naar Apple onthult Apple Watch Series 6
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple onthult Apple Watch Series 6

Door Daan Jeuken15 september 2020 19:416 min. leestijd1

Apple heeft zojuist de nieuwe generatie van de Apple Watch gelanceerd. Het slimme klokje meet nu ook het zuurstofgehalte in je bloed, en er zijn meer interessante vernieuwingen. Klap op de vuurpijl: de Watch is iets goedkoper geworden. Dit moet je weten van de Apple Watch Series 6!

Braided solo loop

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 is in vele opzichten weer een verbetering van de Series 5. De S6-chip die het horloge aandrijft, is 20 procent sneller dan de S5. Het Always-on display wat de Series 5 introduceerde – waarbij je de tijd altijd kunt zien, ook als het scherm ‘uit’ staat – is verbeterd: het is 2,5 keer helderder dan het always-on scherm van de Series 5. Bij fel zonlicht is het hierdoor beduidend gemakkelijker om de tijd te lezen als het scherm niet is geactiveerd. Bovendien kun je nu in de ‘scherm-uit-stand’ het Berichtencentrum en het Bedieningspaneel openen, op een complicatie tikken en swipen voor een andere wijzerplaat zonder het display van je Watch te ontwaken.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook ‘always-on’ is de hoogtemeter, die de hele dag laat zien op welke hoogte je je bevindt en kleine hoogteverschillen van zo’n 30 cm boven het maaiveld detecteert. Hiervoor wordt een nieuwe, energiezuinigere barometrische hoogtemeter gebruikt, evenals de gps-voorziening en de wifinetwerken in de omgeving.

Nieuw is de U1-chip, die ultra-nauwkeurig locatie kan bepalen om bijvoorbeeld je horloge terug te vinden of je auto te ontgrendelen. Deze chip zal met name in de toekomst zijn functionaliteit gaan uitwijzen, en bij de lancering van de AirTag gaan we hier waarschijnlijk nog veel meer over horen.

Sneller opladen

Apple vond het tijdens de keynote blijkbaar niet nieuwswaardig genoeg om het te noemen, maar de Watch laadt een stuk sneller op. Binnen anderhalf uur is hij weer helemaal vol. Dat komt met name van pas in combinatie van de slaaptracker, want als je hem ’s nachts ook draagt, wanneer moet je hem dan nog opladen? De algemene batterijduur staat nog steeds op 18 uur, maar bij bepaalde vormen van sport, zoals hardlopen, waarbij de meetgegevens worden bijgehouden, gaat de batterij nu langer mee.

Blauw, rood, goud en grijs

Het opvallendste aan de Series 6 zijn de nieuwe kleuren. We hadden het al voorspeld op basis van de keynote-uitnodiging: er is een nieuwe blauwe aluminium kast. Maar Apple had ook nog enkele verrassingen. Er is ook een product red-editie van de aluminium kast.

In de categorie ‘leuk, maar niet voor ons’: de roestvrijstalen modellen zijn er in de kleur grafiet, een volle grijs-zwarte tint met een hoogglansafwerking, en een nieuwe variant van de klassieke geelgouden uitvoering. Apple Watch Edition is er in titanium en spacezwart titanium. Niet voor ons? Deze modellen zijn alleen verkrijgbaar bij het LTE-model – en die is hier nog (steeds) niet te koop omdat onze internetproviders de eSIM van de Watch om onduidelijke redenen nog niet ondersteunen. Lezen jullie mee, providers?

Zuurstofgehalte in je bloed

De Watch wordt elk jaar nadrukkelijker als gezondheidsaccessoire in de markt gezet. Vorig jaar werd de ECG-meter toegevoegd, de Series 6 kan voor het eerst het zuurstofgehalte in je bloed meten. De Watch maakt gebruik van vier sets met groene, rode en infrarode leds en de vier fotodioden aan de onderkant van de kast om zo nauwkeurig mogelijk de lichtreflectie van je bloed te meten, ongeacht je huidtype. Op basis hiervan wordt het zuurstofgehalte van je bloed (ook wel saturatie genoemd) gemeten. Dit alles is in 15 seconden gepiept als je het zelf doet, maar gebeurt ook automatisch op de achtergrond.

Apple Watch Series 6

Wat heb je hieraan? Het zuurstofgehalte is een indicatie van de algehele staat van je gezondheid. Veranderingen van het gehalte zijn dus belangrijke indicaties dat je gezondheid vooruit of achteruit gaat. Bovendien heeft Apple samenwerkingen opgezet met verschillende medische instanties in Amerika, om met behulp van de Apple Watch onderzoek te doen naar astma, hartfalen, griep én corona. er Always-on display. 2,5 keer scherper dan de Series 5.

Nieuwe Watch-faces

Traditioneel zijn er voor de nieuwe Watch ook weer een aantal nieuwe wijzerplaten beschikbaar. Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe platen, zoals een stopwatch, nieuwe cijfercombinaties, meerdere wereldklokken, een Memoji-face, kleurencombinaties (Apple toonde zelfs een NEC-wijzerplaat!). Bovendien werkte Apple samen met een kunstenaar om geinige gezicht-faces te maken, en zijn er wijzerplaten ontwikkeld speciaal voor activiteiten als fotograferen, surfen, of voor medici. De wijzerplaten zijn niet exclusief voor de Series 6, maar voor iedereen met watchOS 7. Je kunt ze morgen dus al uitproberen!

Nieuwe bandjes

Ook nieuwe horlogebandjes horen bij een nieuwe Watch. Dit jaar zijn er echter niet alleen nieuwe kleuren, maar een hele reeks splinternieuwe bandjes. De solo loop is het opvallendst: gemaakt uit één stuk, zonder bevestiging. Het bestaat dus uit één elastisch bandje dat je over je pols kunt schuiven. Er zijn twee varianten: een siliconen versie, die sterk lijkt op de sportband, en een van gevlochten garen. Het is geen verrassing dat deze band er in negen verschillende maten is, dus het zal even passen en meten zijn om de goede te vinden. De siliconen loop is er in zeven verschillende kleuren, de gevlochten in vijf.

Tot slot is er een nieuwe lederen bandje (zie hierboven), nieuwe kleurtjes voor de Nike-band en nieuwe Hermès-bandjes.

Apple Watch voor het hele gezin

Tot nu toe moest je elke Apple Watch aan een iPhone koppelen. Maar Apple wil ook je kinderen aan de Watch hebben. Daarom is er een nieuwe gezinsconfiguratie. Vanuit de iPhone van ouders kunnen Apple Watches van kinderen geïnstalleerd en beheerd worden. Je kunt instellen wat je kinderen wel en niet kunnen en kunt zien waar ze zijn. Je kinderen hebben alle vrijheid om te genieten van de leuke en gemakkelijke mogelijkheden van de Watch, maar jij kunt zorgen dat die tijdens schooltijd vergrendeld zijn. Gezinsconfiguratie is bij ons nog niet beschikbaar, maar wel al in Duitsland. Dus wie weet hoeven we niet heel lang te wachten om ook onze kinderen blij te maken.

Nu beschikbaar, én goedkoper

Je kunt de Apple Watch Series 6, inclusief de nieuwe bandjes, per direct bestellen. Ze worden dan mogelijk aanstaande vrijdag al bezorgd – maar bij veel modellen wordt nu al 24 – 28 september vermeld. Het leukste nieuws: de Series 6 is twee tientjes goedkoper dan de Series 5 was.  € 429 voor 40 mm, € 459 voor de 44 mm. De Series 6 is ook verkrijgbaar bij Bol.com en Coolblue.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
iPhard
Lezer
iPhard

De — m.i. prachtige — witte keramiek versie is helaas volledig komen te vervallen:
https://9to5mac.com/2020/09/15/ceramic-apple-watch-edition-discontinued-with-series-6/