Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple-event 2021: nieuwe iPhone 13, maar er is meer

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tim Cook in Apple Park


Lees verder na de advertentie

Vanavond om 19:00 uur is er een Apple-event! De ogen zijn vooral gericht op de nieuwe iPhone 13-serie die dan wordt aangekondigd. Maar Apple heeft ongetwijfeld nog veel meer te vertellen. In dit artikel lees je wat onze verwachtingen van het Apple-event van september 2021 zijn.

Apple-event september 2021 verwachtingen

Apple verstuurde vorige week uitnodiging voor het iPhone 13-event. Het vindt plaats op dinsdag 14 september, 19.00 uur Nederlandse tijd.

We verwachten dat het opnieuw gaat om een digitaal event, iets waar Apple tijdens de pandemie een gewoonte van heeft gemaakt. Geen live event met daarbij een groot publiek en diverse media, maar een vooraf opgenomen show met Tim Cook in de hoofdrol. Het thema van de avond is ‘California streaming’, en dat lijkt een knipoog te zijn naar het feit dat we nog steeds massaal thuis zitten en afstemmen op Apple dat de video streamt vanuit thuisbasis Californië. Maar wat heeft Apple voor ons in petto?

iPhone 13


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Vorig jaar verscheen de nieuwe iPhone 12 pas veel later in het najaar. Maar de iPhone 13 ligt weer keurig op schema voor een release in september. Of ‘iPhone 13’ … eigenlijk moeten we zeggen: ‘iPhone 13-serie’, want we verwachten de nieuwe iPhone 13 in diverse soorten en maten. Ten eerste een klein en een groot instapmodel (de iPhone 13 mini en de iPhone 13), ten tweede een klein en een groot luxe-model (de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max).

Naar verluidt heeft de iPhone 13 nagenoeg hetzelfde ontwerp als de iPhone 12, maar dan met een kleinere notch (het hapje uit het scherm). Ook de opstelling van de cameralenzen verschilt iets.

Als nieuwe functies worden een sterk verbeterde camera en een ProMotion-display met een verversingsgraad van 120Hz genoemd. De batterij wordt groter, er komt een snellere A15 Bionic-chip in en de snelle vorm van 5G komt naar veel meer landen. Ook nieuw is satellietcommunicatie waarmee je een noodsignaal kunt versturen als je geen mobiel bereik hebt. Het is nog niet duidelijk welke van de functies exclusief voor de Pro-modellen zijn.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 features

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

We verwachten vanavond ook een nieuwe Apple Watch Series 7. Voor het eerst sinds 2018 krijgt Apple’s slimme horloge een nieuw ontwerp. De kast wordt iets groter: 41 en 45 mm, nu is dat nog 40 en 44 mm. En het horloge gaat meer lijken op recente iPhones en iPads, het krijgt vlakke randen en een vlak scherm.

De Apple Watch heeft enkele interessante gezondheidsfuncties, maar naar verwachting komen er daar dit jaar geen nieuwe bij. Wél worden bestaande functies verbeterd. Denk aan de sensor die het zuurstofgehalte in je bloed meet, of de sensor die je hartritme registreert.

Volgens de laatste geruchten heeft de Apple Watch te maken met productieproblemen. Mogelijk is de Apple Watch Series 7 beperkt beschikbaar direct na release, of ligt hij pas weken na de keynote in de winkels.

AirPods 3

Door het thema van de avond, California Streaming, hebben wij nu de hele tijd het liedje California Dreaming in ons hoofd. Mogelijk kunnen we dat binnenkort streamen naar de nieuwe AirPods 3!

AirPods 3 nieuw ontwerp

De derde generatie van de reguliere AirPods krijgt een herontwerp: kortere steeltjes, andere oortjes, een breder oplaaddoosje. De oordopjes lijken daarmee veel meer op de AirPods Pro. Echte Pro-functies zoals ruisonderdrukking en verschillende pasvormen moet je waarschijnlijk missen. Toch verwachten we dat de AirPods 3 beter klinken dan de voorgaande generatie, en dat ze bijvoorbeeld geschikt zijn voor ruimtelijke audio.

iOS 15 releasedatum

Tijdens het eerdere Apple-event van dit jaar, de WWDC, maakten we al kennis met iOS 15 en de andere besturingssystemen. Vanavond horen we wat de officiële releasedatum wordt van iOS 15. Ook de releasedata van de andere besturingssystemen – iPadOS 15, watchOS 8 en misschien macOS Monterey – worden dan bekend. De updates brengen straks diverse verbeteringen naar al je Apple-apparaten – ze voelen dan weer als nieuw.

(G)een iPad

Over deze twijfelen we nog, en daarom is-ie de hekkensluiter. Dat er dit najaar een iPad verschijnt, lijkt zo goed als zeker. Maar wanneer precies? Het zou vanavond kunnen zijn, maar een iPad-event later dit jaar sluiten we zeker niet uit. Sterker nog Apple-watcher Mark Gurman verwacht binnen enkele weken een extra Apple-event.

Ook is nog onduidelijk om welke iPad het gaat. Een weinig spannende ‘gewone’ iPad? Of een iPad mini, die een compleet nieuw design krijgt à la de iPad Pro? We gaan het vanavond zien– en anders is er voor later deze herfst nog iets om naar uit te kijken.

Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle highlights!