Terug naar ‘Binnenkort nóg een Apple-event – met nieuwe iPads en Macs!’ (update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Binnenkort nóg een Apple-event – met nieuwe iPads en Macs!’ (update)

Door Laura Grootaarts14 september 2021 10:003 min. leestijd0

Op dinsdag 14 september onthult Apple tijdens het ‘California Streaming’-event de nieuwe iPhone 13-serie, de AirPods 3 en de Apple Watch Series 7. Maar Apple heeft nóg iets voor ons in petto, zo schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman. Namelijk: nóg een event – en dat op zeer korte termijn.

iPad MacBook oled

Tweede Apple-event 2021 dit najaar

Gurman zegt op zijn Twitter-account dat er ‘twee events zullen zijn’ – dit naar aanleiding van een vraag over de release van de nieuwe MacBook Pro. Volgens hem draait het tweede event om nieuwe Mac-modellen, maar ook om nieuwe iPads. Volgens Gurman zal het tweede event ergens de komende weken plaatsvinden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wat te verwachten van dit extra event?

Voor wat betreft de Macs verwachten we vooral een nieuwe MacBook Pro in twee maten (14 en 16 inch). Die heeft waarschijnlijk een nieuw design met in verhouding een groter (miniled-)scherm en dunnere schermranden. De Pro zou een aantal extra poorten krijgen: denk aan HDMI en een SD-kaartslot. Ook zou MagSafe zijn comeback maken. En last but not least: de MacBook Pro 2021 zou een M1X-chip kregen, de opvolger van Apple’s eerste eigen M1-chip.

iPad Pro kopen of Air

En dan de iPads: er komt waarschijnlijk een goedkope instap-iPad. Deze iPad wordt dunner, lichter en sneller. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de huidige iPad 2020, werd de nieuwe iPad 2021 morgen al verwacht. Maar blijkbaar moeten we toch iets langer wachten.

De grootste veranderingen zijn weggelegd voor de kleinste iPad. De iPad mini 6 wordt waarschijnlijk een kleinere versie van de iPad Air. De mini krijgt voor het eerst in zijn bestaan een groter scherm. Het groeit van 7,9 naar ten minste 8,3 inch. Om het toestel toch compact te kunnen houden, zijn de schermranden zeer smal. De thuisknop komt te vervallen en Touch ID zit verwerkt in de knop boven op het toestel.

Wanneer tweede Apple-event? (Update)

Toevoeging dinsdag 14 september:

De Apple-website MacRumors denkt dat het tweede najaars-event van Apple plaatsvindt op dinsdag 12 oktober. Hun beredenering is als volgt: vorig jaar werd Apple’s Back to School-actie in de VS verlengd tot 12 oktober. Meteen daarna, op 13 oktober, vond er een event plaats.

Dit jaar loopt dezelfde actie tot 27 september. Maar een keynote op 28 september lijkt onwaarschijnlijk – dat zit te dicht op het event van vanavond. In Europa loopt diezelfde actie echter tot en met 11 oktober. Dinsdag 12 oktober zou dus een logische datum zijn.

Volg de actualiteiten

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPad 2021
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar