Terug naar AirPods 3: wat is er nieuw? Dit mag je verwachten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPods 3: wat is er nieuw? Dit mag je verwachten

Door Laura Grootaarts18 oktober 2021 16:123 min. leestijd1

Ben je van plan om nieuwe AirPods te kopen? Wacht nog even af, want vandaag wordt er waarschijnlijk een nieuwe versie aangekondigd. Het gaat om de derde generatie van de reguliere AirPods. Wat mag je ervan verwachten? Dit zijn de opvallendste geruchten rondom de AirPods 3.

Nieuw design

AirPods 3 nieuw ontwerp

De eerste en de tweede generatie van de reguliere AirPods hebben hetzelfde ontwerp. Maar de derde generatie gaat er waarschijnlijk anders uitzien. Het ‘stokje’ dat uit je oor steekt, wordt een stukje korter. Bovendien verandert de vorm van het oortje.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Al met al doen de toekomstige AirPods heel veel denken aan de huidige AirPods Pro – Apple’s geavanceerdere versie van de AirPods. Waarschijnlijk krijgen ze echter niet de rubberen oorkussentjes die we kennen van de Pro. Wat dat betreft lijken de oortjes toch meer op de huidige AirPods.

Nieuw doosje

gelekte foto AirPods 3

Een nieuw design betekent automatisch ook een nieuwe oplaadcase. Die doet denken aan het wat bredere oplaaddoosje van de huidige AirPods Pro. We verwachten ook dat de AirPods 3 weer een betere batterijduur krijgen. Daar zul je vooral van profiteren als je veel (video)belt of vergadert via je AirPods, iets wat steeds meer mensen doen.

Geen ruisonderdrukking …

Het is misschien wel het belangrijkste aspect van de AirPods Pro: ruisonderdrukking. Hiermee demp je storende geluiden uit je omgeving, en hoor je uitsluitend de muziek waarnaar je luistert. Krijgen de AirPods 3 noise cancelling? Helaas: naar verwachting blijft dit voorlopig nog een exclusieve Pro-functie.

… maar wel enkele andere Pro-functies

Geen ruisonderdrukking dus voor de AirPods 3, maar misschien wel een paar andere functies die op dit moment nog exclusief voor de Pro zijn. Enkele voorbeelden:

  • Spatial audio. Met spatial audio (ook wel surrond sound genoemd) lijkt het alsof het geluid om je heen beweegt. Nog een slagje extra dus ten opzichte van stereogeluid, waarbij het geluid van twee kanten komt.
  • Draadloos opladen. Bij de reguliere AirPods kon je tot nu toe kiezen tussen een gewone oplaadcase en een draadloos oplaadbare case (die overigens ook bedraad oplaadbaar is). Bij de AirPods Pro viel er niets te kiezen en kreeg je sowieso de draadloos oplaadbare versie. Mogelijk wordt dat nu ook de standaard voor de gewone AirPods.
  • Betere ondersteuning voor Zoek mijn. De AirPods Pro en de AirPods Max hebben er sinds kort een mooie functie bij. Ze zijn nu te traceren via het Zoek mijn-netwerk, ook als ze buiten jouw bluetooth-bereik zijn. De functie is er niet voor de gewone AirPods 1 & 2, maar mogelijk wel voor de derde generatie.

AirPods 3 release: vanavond al?

Vanavond is het Apple-event van oktober. Naast onder andere de nieuwe MacBook Pro 2021 verwachten we ook de AirPods 3. Volgens de meest recente geruchten kun je de AirPods 3 deze week al kopen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jona
Lezer
Jona

Ik ben zo benieuwd wat nieuw zal zijn aan de iPhone 13, ow ja een betere camera. Voor de rest het zelfde als de iPhone 12.