Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WWDC 2024: onze verwachtingen voor hét Apple-event van 2024

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WWDC 2024 verwachtingen

Vandaag, op maandag 10 juni, start de WWDC 2024: het grootste Apple-event van 2024. Onze WWDC 2024 verwachtingen zijn hooggespannen, met het herontworpen iOS 18, revolutionaire AI-functies, en nog veel meer. Wij zetten alle verwachtingen op een rij!

Lees verder na de advertentie

WWDC 2024 verwachtingen

Het is het favoriete event van Apple-fans wereldwijd: de WWDC (Worlwide Developers Conference). Dit evenement is eigenlijk bedoeld voor appontwikkelaars, maar Apple pakt de gelegenheid altijd aan om de grote software-updates van het jaar te onthullen. En ditmaal is het de beurt aan iOS 18, macOS 15, watchOS 11 en meer.

Volg het laatste Apple-nieuws via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Dit jaar gaat het event met name draaien om AI, want de verwachting is dat Apple een hele reeks AI-functies gaat onthullen voor zijn apparaten. Het is dus zeker de moeite waard om ervoor te gaan zitten. Het Apple-event vindt vanavond plaats, op maandag 10 juni om 19:00. En hieronder vind je al onze WWDC 2024 verwachtingen!

1. Apple AI

Zoals gezegd ligt de focus van de WWDC 2024 waarschijnlijk grotendeels op artificiële intelligentie. Hoe Apple AI wil integreren in de iPhone, iPad, Mac en meer is nog niet officieel bekend – maar er is al het een en het ander gelekt.

Siri Vision Pro

Zo weten we al dat de iOS 18 AI-functies je helpen om automatisch antwoorden te geven op berichten en e-mails. Ook gaat Siri natuurlijker klinken, kan je iPhone straks teksten voor je samenvatten, wordt het mogelijk om foto’s met AI te bewerken en kun je een oneindig aantal emoji’s maken. De functies komen sowieso naar iOS 18, maar waarschijnlijk doen ook iPadOS 18 en macOS 15 (grotendeels) mee met de rage. Apple zou het allemaal willen laten vallen onder de noemer ‘Apple Intelligence’.

2. iOS 18 en iPadOS 18

iOS 18 krijgt, naast de nieuwe AI-functies van hierboven, een volledig nieuw iOS 18 design. Allerlei apps en functies gaan op de schop met een nieuwe look, waarschijnlijk gedeeltelijk geïnspireerd door visionOS. En dat werd tijd, want de laatste keer dat het design werd aangepakt was alweer in 2013.

iOS 18 design

Met de redesign wordt ook het thuisscherm vernieuwd. Daar zou je nu icoontjes op iedere plek die je maar wilt kunnen neerzetten – ook met lege plekken ertussen – en het zou zelfs mogelijk zijn om icoontjes van kleur te veranderen. Daarnaast worden icoontjes straks donkerder in de Donkere modus. En ook handig: je kunt straks het bedieningspaneel helemaal personaliseren, zelfs met meerdere pagina’s.

Kortom: iOS gaat er eindelijk weer fris uitzien. En waarschijnlijk gaat iPadOS 18 hier in mee, al dan niet met een paar ontbrekende vernieuwingen. Overigens, voor wie niet van verandering houdt: iOS 18 krijgt waarschijnlijk ook een hele reeks wallpapers terug uit de beginjaren van de iPhone.

3. macOS 15

macOS 15 belooft een enigszins subtiele update te worden. We verwachten wel wat AI-functies van iOS 18, maar lang niet de volledige reeks. Ook blijft het ontwerp grotendeels hetzelfde – maar sommige apps gaan wel op de schop.

macOS 15

Zo zouden Systeeminstellingen, Safari, Notities, Rekenmachine en Dictafoon een vernieuwde macOS 15 interface krijgen. Daarnaast krijgen Siri en AirDrop wat design-updates. Ook komt er een nieuwe functie in Freeform, Freeform Scenes, die de brainstorm-app weer net wat beter maakt. En er komt voor het eerst een losse Wachtwoorden-app voor het beheren van je wachtwoorden, Passkeys en verificatiecodes – die komt ook naar de iPhone en iPad.

4. visionOS 2

De Apple Vision Pro krijgt zijn eerste upgrade met visionOS 2. De kans is groot dat Apple de eerste kritiek op de Vision gaat aanpakken, met functies die meer gericht zijn op samenwerking dan op individueel gebruik.

Apple Vision Pro reviews

Overigens wordt ook verwacht dat Apple de internationale lancering van de Apple Vision Pro aankondigt. Hij zou dan onder andere naar Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk komen, met een release eind juli.

5. watchOS 11

Over watchOS 11 is – net als bij visionOS 2 – weinig naar buiten gekomen. Toch kunnen we een gokje wagen: nieuwe wijzerplaten, een paar AI-functies, en wellicht zelfs ondersteuning voor wijzerplaten van derden. En er gaat het gerucht dat de Apple Watch Series 4 voor het eerst buiten de boot valt met deze update.

WWDC 2024 verwachtingen: live kijken

Op maandag 10 juni om 19:00 barst de WWDC 2024 los. Wil je alles op voet volgen? Dat kan via ons liveblog, of door het even live te kijken via Apple’s livestream. Na het event praten we je ook helemaal bij over alle aankondigingen via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!