Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 18 krijgt oneindig aantal emoji’s dankzij nieuwe AI-functie

Auteur: Ward Edema
1 reacties
iOS 18 emoji's

iOS 18 wordt over twee weken onthuld, en volgens een nieuw gerucht heeft de update dankzij een nieuwe AI-functie een oneindig aantal emoji’s. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iOS 18 emoji’s

Het is bijna zover: op maandag 10 juni om 19:00 kondigt Apple eindelijk iOS 18 aan tijdens de WWDC24. Het belooft een flinke update te worden, met een vernieuwde interface en allerlei toffe AI-functies. En één van die functies is nu nader toegelicht door Apple-leaker Mark Gurman.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Het gaat om een AI-functie voor emoji’s. Met behulp van AI worden er gepersonaliseerde emoji’s voor je gemaakt, op basis van wat je typt. Dat betekent dat je altijd de juiste emoji onder je duim hebt. Bovendien heb je door de functie een oneindig aantal emoji’s, want de creatie is waarschijnlijk iedere keer uniek!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Meer AI-functies

Naast de AImoji’s heeft Gurman nog meer nieuwe AI-functies van iOS 18 onthuld. Deze vijf functies komen in ieder geval naar de update:

  1. Dictafoon-opnames worden automatisch omgezet naar tekst.
  2. Je iPhone geeft automatisch voorstellen voor antwoorden op e-mails en berichten.
  3. Safari en Spotlight kunnen slimmer zoeken met behulp van AI.
  4. Siri reageert natuurlijker op je vragen.
  5. Je iPhone maakt samenvattingen van gemiste notificaties en berichten, webpagina’s, nieuwsartikelen, documenten, notities en meer.

Wel is Apple van plan om de functies eerst nog te bestempelen als ‘preview’. Oftewel: het zijn bèta-functies die nog niet perfect werken – maar ze zullen wel gewoon beschikbaar zijn voor alle gebruikers.

iOS 18 release

iOS 18 wordt op 10 juni onthuld, en wordt in de maanden daarna getest met bèta-releases. Pas in september verwachten we de daadwerkelijke release van de update, samen met de introductie van de iPhone 16.