Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 18 krijgt Wachtwoorden-app (en die maakt LastPass overbodig)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 18 wachtwoorden-app

iOS 18 krijgt een volledig nieuwe Wachtwoorden-app, en daarmee zijn diensten als LastPass en 1Password in één klap obsoleet. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iOS 18 Wachtwoorden-app

Op maandag barst de WWDC24 los, het grootste Apple-event van het jaar waarin alle grote Apple-updates worden aangekondigd – en ook iOS 18 is van de partij. In de aanloop naar het event is er echter al heel wat verklapt over de update, en Apple-analist Mark Gurman heeft nu weer een nieuwe feature gelekt.

Blijf op de hoogte van het laatste WWDC-nieuws via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Volgens Gurman komt er in iOS 18 een volledig nieuwe app: Wachtwoorden. Hiermee wordt het oude wachtwoorden-menu uit Instellingen losgetrokken, en heb je voortaan je wachtwoorden altijd binnen handbereik. De app komt ook direct naar de iPad en Mac, en synchroniseert je wachtwoorden via de iCloud-sleutelhanger tussen je apparaten. Andere wachtwoordmanagers voegen straks dus nog maar weinig toe.

Extra functies

De Wachtwoorden-app ondersteunt ook verificatiecodes, die automatisch ingevuld kunnen worden, waardoor je niet meer naar een losse authenticator-app hoeft te gaan. Ook kan de app sterke wachtwoorden voor je genereren en opslaan, en Passkeys bewaren. Allemaal functies die al langer worden ondersteund, maar voor veel mensen nog onbekend zijn omdat ze diep in Instellingen zitten weggewerkt.

Een nieuwe functie in de app is dat hij ook je wifi-wachtwoorden voor je opslaat. Zo haal je gemakkelijk de code erbij voor wanneer je een nieuw apparaat (dat niet van Apple is) op je netwerk wilt aansluiten.

iOS 18 release

iOS 18 wordt onthuld op maandag 10 juni om 19:00 tijdens de WWDC24. Bij iCreate houden we je op de hoogte via ons liveblog, op X, en via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!