Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuw thuisscherm in iOS 18 maakt je iPhone nóg kleurrijker

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 18 thuisscherm

Met iOS 18 wordt de iPhone uitgedost met een compleet nieuw thuisscherm dat je volledig naar je wensen kunt aanpassen. Waar moet je aan denken?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over iOS 18? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18: nieuw thuisscherm

Als Apple-gebruiker kun je het thuisscherm van de iPhone nu al grotendeels naar je hand zetten, maar volgens Mark Gurman tilt iOS 18 dit naar een hoger niveau. Vooral qua app-icoontjes. Gurman schrijft dat je die straks kunt plaatsen waar je wilt: terwijl je momenteel nog afhankelijk bent van een onzichtbaar raster op het thuisscherm waarbij alle icoontjes elkaar moeten opvolgen, ben je straks vrij om je icoontjes te plaatsen waar je wilt. Lege plekken zijn dus geen enkel probleem meer.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Met iOS 18 kun je ook de app-icoontjes zelf aanpassen, onder andere door de kleur te wijzigen. Vind je het X-icoontje maar kil en mis je het lichtblauwe icoontje van voorheen? Met een paar tikken verander je het zo terug. Of geef elke appcategorie een eigen kleur – maak socialmedia-apps rood, werk-apps groen en apps voor in je vrije tijd geel. Overigens is dit nu ook al mogelijk, maar je hebt dan wel een externe app nodig, waarmee het vervolgens flink wat moeite kost om alle icoontjes aan te passen. Of je ontwerpt snelkoppelingen via een app als Opdrachten.

Wel is het onduidelijk waar de grenzen van het nieuwe thuisscherm liggen. Kun je met iOS 18 bijvoorbeeld ook het plaatje in een app-icoontje aanpassen, of alleen de kleur? Bovendien hebben de meeste icoontjes meer dan een kleur, dus de vraag is of je meerdere kleuren kunt kiezen of dat je alleen de hoofd- of achtergrondkleur mag aanpassen.

iOS 18 release

De iOS 18 release date is nog ver weg, maar Apple komt wel al gauw met een voorproefje. Op 10 juni begint namelijk de jaarlijkse WWDC. Apple trapt dit evenement traditiegetrouw af met een uitgebreid Apple-event over de grote nieuwe besturingssystemen van het jaar. Met dit jaar dus onder andere iOS 18! Daarna gaat de software-update een lange testfase tegemoet, de officiële release vindt plaats rond de komst van de iPhone 16 in september.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 18 en de WWDC? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!