Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Vision Pro komt eindelijk naar Europa: dit is wanneer

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision Pro release Europa

Apple’s headset is op ons continent nog nergens te verkrijgen, maar dat gaat binnenkort veranderen: de eerste Apple Vision Pro release in Europa komt eraan!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over de Apple Vision Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is Apple’s allereerste (en vooralsnog enige) mixed reality-headset. Deze bundelt de krachten van AR (augmented reality) en VR (virtual reality). Met eerstgenoemde plaats je een virtueel laagje over de werkelijkheid, met VR dompel je jezelf helemaal onder in een virtuele wereld. Op die manier kun je het toestel voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken – zowel voor werk als entertainment. Zeker met alle indrukwekkende functies van visionOS!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De Vision Pro werd in 2023 aangekondigd, tijdens de aftrap van de WWDC op 5 juni. Daarna liet de release nog lang op zich wachten: de headset ligt pas sinds 2 februari 2024 in de winkels. Althans, in de Verenigde Staten. Andere landen wachten nog steeds op Apple’s nieuwste aanwinst – al hebben sommige regio’s binnenkort geluk.

Apple Vision Pro: release Europa

De eerste internationale release vindt mogelijk plaats in juli, zo meldt een bron van de Amerikaanse techwebsite MacRumors. De derde of vierde week van die maand zijn dan de grootste kanshebbers. De kans is echter groot dat Apple de releasedatum al onthult op 10 juni: dan trapt het bedrijf de WWDC 2024 af met een uitgebreid Apple-event.

Naar verluidt zijn Canada, China en het Verenigd Koninkrijk als eerste aan de beurt. Over laatstgenoemde weet MacRumors al meer: de website schrijft dat de Apple Stores daar onlangs enorme pallets hebben gekregen, en waarschijnlijk bevatten deze speciaal ontworpen banken voor demo’s met de Vision Pro. Bovendien hebben de Apple Retail Managers daar opdracht gekregen om de houten displaykasten (zogeheten ‘Avenues’) voor te bereiden voor de release. Maar misschien hebben nog meer landen geluk: een hint in visionOS wees er eerder al op dat de Vision Pro naar nog meer Europese landen komt.

Nederland?

De Apple Vision Pro komt dus naar Europa, maar Nederland heeft alsnog geduld nodig. Verwachting is dat de headset hier pas eind 2024 of begin 2025 in de winkels ligt. Maar wil je er toch al eerder een, dan wordt het in juli wel gemakkelijker om een exemplaar te bemachtigen. Je hoeft immers niet meer naar de andere kant van de Atlantische Oceaan te vliegen: een reisje naar het Verenigd Koninkrijk is voldoende.

Wil je op de hoogte worden gebracht zodra de Apple Vision Pro wel naar Nederland komt? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief. Na Apple’s presentatie tijdens de WWDC krijg je dan ook een overzicht van alle aankondigingen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!