Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws macOS 15

Ook macOS 15 krijgt vernieuwde interface: eerste details al gelekt

Auteur: Ward Edema
0 reacties
macOS 15

Naast iOS 18 krijgt ook macOS 15 dit jaar een vernieuwde interface. En hoewel de upgrade iets subtieler is, kun je toch heel wat nieuws verwachten.

Lees verder na de advertentie

macOS 15 interface

Apple gaat dit jaar flink uitpakken met updates. Al maanden gaan er de nodige geruchten rond over iOS 18, een update die volgens ingewijden allerlei nieuwe AI-functies en een compleet vernieuwde interface moet introduceren. En nu blijkt dat ook macOS 15 een opfrisbeurt krijgt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Volgens ingewijden krijgt het besturingssysteem van de Mac in ieder geval een vernieuwde interface voor Systeeminstellingen, die de boel een stuk overzichtelijker moet maken. Dit is zeker welkom, want veel mensen zijn nog steeds niet echt te spreken over het huidige instellingenmenu dat in macOS Ventura werd geïntroduceerd.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Meer vernieuwingen

Ook Safari, Notities, Rekenmachine en Dictafoon gaan op de schop volgens AppleInsider. Daarnaast wordt de interface van AirDrop gemoderniseerd – waarschijnlijk om hem gelijk te trekken met iOS 18.

macOS 15 Siri

Siri krijgt overigens ook een nieuw monochroom icoontje. Die laatste zet heeft ongetwijfeld te maken met de komst van de ‘nieuwe’ Siri, die ondersteund zou worden door AI. En bovendien ziet het er waarschijnlijk een stuk netter uit dan dat kleurrijke icoontje dat nu in de menubalk pronkt.

macOS 15 release

Apple onthult macOS 15 tijdens de WWDC24. Dat is Apple’s jaarlijkse evenement voor nieuwe software. Ook iOS 18, iPadOS 18 en watchOS 11 maken hun opwachting. Er wordt met name vol verwachting uitgekeken naar Apple’s aankondigingen rondom AI. Lees er meer over in ons artikel: AI-functies in iOS 18 nog revolutionairder dan verwacht.