Terug naar Nieuwste iPad: alle ins & outs over de nieuwe iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwste iPad: alle ins & outs over de nieuwe iPad

Door Laura Grootaarts7 december 2021 10:155 min. leestijd0

Ben je op zoek naar een iPad? Dan kun je kiezen uit verschillende modellen: in 2021 verschenen de meest recente versies van de ‘gewone’ iPad, de iPad mini en de iPad Pro. De enige iPad die dit jaar geen nieuwe versie kreeg, is de iPad Air. In dit artikel vertellen we je wat je weten moet over deze nieuwste iPad en wat je in de nabije toekomst mag verwachten op het gebied van iPads.

iPad mini Touch ID

Wat is de nieuwste iPad?

De nieuwste iPads van dit moment zijn de iPad mini 2021 (Apple’s kleinste iPad) en de reguliere iPad 2021 (dit is het instapmodel). Deze zijn beide in het najaar van 2021 verschenen. Dit zijn dus de nieuwste iPads van dit moment. En dus ook de beste? Dat niet. Eerder dit jaar verscheen er ook nog een nieuwe versie van Apple’s meest geavanceerde iPad: dit is de iPad Pro 2021. Maar over de nieuwste iPads:

  • De iPad mini 2021 is Apple’s kleinste iPad en deze onderging dit jaar een heuse metamorfose. Alle voorgaande iPad mini’s zien er hetzelfde uit: hoekig scherm, brede rand eromheen, thuisknop met Touch ID. De nieuwe iPad mini gooit het over een andere boeg. Dit is precies de iPad Air: de voorkant is één en al scherm, de randen eromheen zijn smal, de thuisknop is verdwenen. Touch ID zit in de vingerafdrukscanner bovenop. En dan de kleuren: spacegrijs, roze, paars en sterrenlicht. Hij is geschikt voor de Apple Pencil 2.
  • Tegelijk verscheen de nieuwste versie van de gewone iPad. Dat is de goedkoopste iPad in het Apple-assortiment – jawel, hij is ondanks zijn grotere formaat een stuk goedkoper dan de mini. Maar ook een stuk eenvoudiger. Zo heeft hij nog het oude design met thuisknop, een iets oudere chip en een wat minder indrukwekkend scherm. Toch is dit instapmodel het populairst, het is een goede iPad voor een goede prijs. Prima voor dagelijks gebruik in bijvoorbeeld een gezin met kinderen. Hij is geschikt voor de Apple Pencil 1.

iPad 2021 met accessoires

Meer info over de nieuwe iPad modellen

iPad 2021iPad mini 2021
ReleaseSeptember 2021September 2021
ProcessorA13 Bionic-chip met Neural EngineA15 Bionic-chip met Neural Engine
Scherm10,2-inch Retina-display met True Tone8,3-inch liquid Retina-display met True Tone
Formaat250,6 mm hoog, 174,1 mm breed, 7,5 mm dik195,4 mm hoog, 134,8 mm breed, 6,3 mm dik
Gewicht487 gram293 gram
Opslag64 of 256 GB64 of 256 GB
KleurenSpacegrijs, zilverSpacegrijs, roze, paars en sterrenlicht
Camera8 MP groothoek-camera12 MP groothoek-camera
OndersteuningiPadOS 15iPadOS 15
Vanaf-prijs€ 389€ 559

Wanneer komt er een nieuwe iPad uit?

Dit jaar verwachten we verder geen nieuwe iPad meer. Het eerstvolgende nieuwe iPad-model verwachten we pas in 2022. De iPad Air is de iPad die al het langst geen update meer heeft gehad, dus die staat op de nominatie om vervangen te worden. Ook verwachten we een nieuwe iPad Pro.

Waarschijnlijk is er in het voorjaar van 2022 al volop iPad-nieuws te melden. Maar ook nu al wordt er druk gespeculeerd over de volgende nieuwe iPad. Zo verwacht Apple-kenner Mark Gurman dat we volgend jaar drie nieuwe iPads mogen verwelkomen. De toekomstige iPad mini 2022 krijgt mogelijk een ProMotion-scherm, en de nieuwe iPad Pro 2022 is mogelijk de eerste iPad die draadloos opladen ondersteunt!

Nieuwste iPad pre-order

Wil je er als eerste bij zijn als de nieuwste iPad verschijnt? Houd dan het Apple-nieuws in de gaten. Als er een nieuwe iPad gepresenteerd wordt tijdens een Apple-event gepresenteerd wordt, kun je hem doorgaans de eerstvolgende vrijdag vanaf 14.00 uur pre-orderen. Je krijgt hem dan een week later thuisgestuurd. Nederland hoort tegenwoordig doorgaans bij de groep landen waarin Apple-producten als eerste verschijnen dus doe geen moeite om hem in het buitenland te bestellen.

Nieuwe iPad kopen

Wil je op dit moment een nieuwe iPad kopen, dan kun je bij Apple kiezen uit vier verschillende modellen.

Over de gewone iPad en de iPad mini hebben we je hierboven al het nodige verteld, maar we lichten graag de andere twee modellen nog even toe.

De iPad Pro 2021 is Apple’s duurste tablet, gericht op professionals. Of gewoon voor wie het beste van het beste wil. De iPad Pro. Een betere camera, een LiDAR-scanner, een M1-chip zoals in recente Macs. En een mini-led-scherm. Hij is er ook in ee XL-versie.

De iPad Air 2020 is de ‘oudste’ iPad in het Apple-assortiment, maar vlak hem niet uit. Hij ziet er hetzelfde uit als de iPad Pro en heeft de populairste Pro-functies. De echt geavanceerde toeters en bellen moet je missen, maar daardoor is de prijs wat gunstiger.

Wij helpen je met het kiezen van de juiste iPad

Vind je het lastig om te kiezen voor een iPad (nieuwste model)? Lees dan ook eens de volgende reviews en artikelen uit de rubriek koopadvies, of bekijk onze dossiers. Zodat je weet welke iPad het best bij je past:

Op de hoogte blijven van het iPad-nieuws?

iPad Pro 2020 in verpakking

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de nieuwste iPad en al het andere Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar