Terug naar Nieuwste iPad: alle ins & outs over de nieuwe iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwste iPad: alle ins & outs over de nieuwe iPad

Door Laura Grootaarts8 juli 2020 12:416 min. leestijd0

Ben je op zoek naar een iPad? Dan kun je kiezen uit verschillende modellen: in 2019 verschenen de meest recente versies van de ‘gewone’ iPad, de iPad Air en de iPad mini. Maar de nieuwste iPad verscheen dit voorjaar: dat is de iPad Pro 2020. In dit artikel vertellen we je wat je weten moet over deze nieuwste iPad en wat je in de nabije toekomst mag verwachten op het gebied van iPads.

Wat is de nieuwste iPad?

nieuwste iPad Pro 2020

De nieuwste iPad is de iPad Pro 2020. Deze werd aangekondigd in maart 2020. De iPad Pro is de meest luxe iPad in het Apple-assortiment, bedoeld voor professionals en veeleisende gebruikers. Of voor degenen die hoe dan ook het beste van het beste willen. Hij kan meer, maar hij kost ook meer: de startprijs is € 899. Daarvoor heb je een 11-inch iPad. Hij is er ook een maatje groter: de 12,9-inch iPad Pro start bij € 1119.

De iPad Pro ziet er anders uit dan alle andere iPads. Hij lijkt een beetje op de nieuwste iPhone modellen. Dat wil zeggen: de voorkant is één en al scherm, zonder thuisknop – ontgrendelen doe je met Face ID. De rand rondom het scherm is heel smal, en het scherm heeft afgeronde hoeken. Het uiterlijk is overigens identiek aan dat van zijn voorganger, de iPad Pro 2018.

De iPad Pro ziet er futuristischer uit dan andere iPads én is een stuk geavanceerder. Zo heeft hij een supersnelle chip en zeer bijzondere camera die dankzij de LiDAR-scanner in staat is om ruimtelijke beelden te genereren. Waar de andere iPads een Lightning-poort hebben, heeft de iPad Pro een usb-c-aansluiting. Daardoor is het veel gemakkelijker om er externe accessoires op aan te sluiten.

Over accessoires gesproken: tegelijk met de iPad Pro 2020 verscheen het Magic Keyboard: Apple’s eerste iPad-toetsenbord met een ingebouwde trackpad, speciaal voor de iPad Pro 2018 en 2020. In combinatie hiermee lijkt je iPad Pro behoorlijk veel op een MacBook.

ipad pro met magic keyboard

De reacties op de nieuwste iPad Pro waren niet onverdeeld enthousiast. Zo vinden sommigen het wel een heel kleine update ten opzichte van de iPad Pro 2018. De processor is niet bijzonder veel sneller en het nut van de zeer geavanceerde camera moet zich in de praktijk nog bewijzen. Bovendien blijken sommige Magic Keyboards de batterij van de iPad Pro leeg te slurpen.

Meer details lees je in ons dossier over de iPad Pro 2020.

Meer info over de nieuwe iPad

Wil je een nieuwe iPad kopen, maar weet je nog niet zeker of de iPad Pro iets voor jou is? In ons iPad-koopadvies leggen we alle iPads die op dit moment bij Apple te koop zijn langs de meetlat: dat zijn de iPad 2019, de iPad Air 2019, de iPad mini 2019 én de iPad Pro 2020 . Je leest het hier: Welke iPad moet je kopen? Lees ook onze vergelijking tussen de iPad Pro 2018 en de iPad Pro 2020 om te ontdekken wat er nieuw is aan de iPad Pro 2020.

Hieronder lees je de meest actuele nieuwsberichten over de iPad Pro.

Wanneer komt er een nieuwe iPad uit?

De iPad Pro ligt pas sinds kort in de winkels. Doorgaans verschijnt er om de anderhalf jaar een nieuwe iPad Pro. De eerstvolgende iPad Pro hoef je dus nog niet heel snel te verwachten: op zijn vroegst in 2021. Het gaat dan om een model met een snellere chip, een beter scherm en een veel betere processor.

Wel zouden er dit jaar nog andere iPad-modellen vernieuwd kunnen worden. Van de iPad Air wordt bijvoorbeeld beweerd dat hij dit jaar nog verschijnt en dat hij wat eigenschappen van de iPad Pro heeft. Zo zou de Air zijn thuisknop verliezen en voor het eerst overstappen op usb-c. Daarnaast zou er een nieuwe ‘gewone’ iPad in de pijplijn zitten, die mogelijk een stuk goedkoper is dan je gewend bent. Op een nieuwe iPad mini is het wat langer wachten, die verwachten we ook pas in 2021.

Nieuwste iPad pre-order

Wil je er als eerste bij zijn als de nieuwste iPad verschijnt? Meestal kun je de iPad op het moment dat hij wordt aangekondigd al pre-orderen via de website van Apple of via de app Apple Store – die is meestal nog net iets sneller. Je krijgt daarbij de keuze of je hem thuisgestuurd wilt krijgen of dat je hem op wilt halen bij een Apple Store. In beide gevallen heb je hem dan even snel in huis. Nederland hoort tegenwoordig doorgaans bij de groep landen waarin Apple-producten als eerste verschijnen dus doe geen moeite om hem in het buitenland te bestellen.

Nieuwe iPad kopen

Wil je op dit moment een nieuwe iPad kopen, dan kun je bij Apple kiezen uit vier verschillende modellen.

  • iPad Pro 2020 (11 en 12,9 inch, startprijs € 899 en € 1119)
  • iPad 2019 (10,2 inch, startprijs € 389)
  • iPad Air 2019 (10,5 inch, startprijs € 569)
  • iPad mini 2019 (7,9 inch, startprijs 459)

Over de iPad Pro hebben we je hierboven al het nodige verteld, maar we lichten graag de andere drie modellen nog even toe.

iPads 2019

De iPad 2019 is Apple’s goedkoopste iPad – en de populairste. Voor de meeste mensen biedt deze iPad al alles wat je nodig hebt. Een uitstekende gezins-iPad. Je leest er alles over in ons dossier over de iPad 2019.

De iPad Air 2019 zit qua prestaties tussen de gewone iPad en de iPad Pro in. Hij is krachtiger en sneller dan de gewone iPad en heeft een beter scherm, maar mist wat van de toeters en bellen die de Pro wel heeft. Je leest er alles over in ons dossier over de iPad Air 2019.

De iPad mini 2019 is een geval apart. De naam slaat in ieder geval niet op de prijs, want die is wel aan de maat. Hij is dan ook net zo krachtig als de iPad Air. Je koopt deze mini als je per definitie op zoek bent naar een kleine Apple tablet. Je leest er alles over in ons dossier over de iPad mini 2019.

Wij helpen je met het kiezen van de juiste iPad

Vind je het lastig om te kiezen voor een iPad (nieuwste model)? Lees dan ook eens de volgende reviews en artikelen uit de rubriek koopadvies, zodat je weet welke iPad het best bij je past:

Welke iPad moet je kopen?

iPad Pro 2020 vs. iPad Pro 2018: waarin verschillen ze?

iPad 2019 vs. iPad 2018: nieuwer is niet per se beter

iPad Air 2019 vs. iPad mini 5: dit zijn de verschillen

iPad modellen: Alle iPad modellen op een rij

iPad Air (2019): de betere iPad van dit moment

iPad (2019): Apple’s goedkoopste iPad

iPad mini 2019 review: minimaal formaat, maximale prestaties

Op de hoogte blijven van het iPad-nieuws?

iPad Pro 2020 in verpakking

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de nieuwste iPad en al het andere Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar