Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nieuwste iPad: alle ins & outs over de nieuwe iPad

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Air Touch ID


Lees verder na de advertentie

Ben je op zoek naar een iPad? Dan kun je kiezen uit verschillende modellen: in 2021 verschenen de meest recente versies van de ‘gewone’ iPad, de iPad mini en de iPad Pro. De enige iPad die dit jaar geen nieuwe versie kreeg, is de iPad Air. In dit artikel vertellen we je wat je weten moet over deze nieuwste iPad en wat je in de nabije toekomst mag verwachten op het gebied van iPads.

iPad mini Touch ID

Wat is de nieuwste iPad?

De nieuwste iPads van dit moment zijn de iPad mini 2021 (Apple’s kleinste iPad) en de reguliere iPad 2021 (dit is het instapmodel). Deze zijn beide in het najaar van 2021 verschenen. Dit zijn dus de nieuwste iPads van dit moment. En dus ook de beste? Dat niet. Eerder dit jaar verscheen er ook nog een nieuwe versie van Apple’s meest geavanceerde iPad: dit is de iPad Pro 2021. Maar over de nieuwste iPads:

  • De iPad mini 2021 is Apple’s kleinste iPad en deze onderging dit jaar een heuse metamorfose. Alle voorgaande iPad mini’s zien er hetzelfde uit: hoekig scherm, brede rand eromheen, thuisknop met Touch ID. De nieuwe iPad mini gooit het over een andere boeg. Dit is precies de iPad Air: de voorkant is één en al scherm, de randen eromheen zijn smal, de thuisknop is verdwenen. Touch ID zit in de vingerafdrukscanner bovenop. En dan de kleuren: spacegrijs, roze, paars en sterrenlicht. Hij is geschikt voor de Apple Pencil 2.
  • Tegelijk verscheen de nieuwste versie van de gewone iPad. Dat is de goedkoopste iPad in het Apple-assortiment – jawel, hij is ondanks zijn grotere formaat een stuk goedkoper dan de mini. Maar ook een stuk eenvoudiger. Zo heeft hij nog het oude design met thuisknop, een iets oudere chip en een wat minder indrukwekkend scherm. Toch is dit instapmodel het populairst, het is een goede iPad voor een goede prijs. Prima voor dagelijks gebruik in bijvoorbeeld een gezin met kinderen. Hij is geschikt voor de Apple Pencil 1.

iPad 2021 met accessoires

Meer info over de nieuwe iPad modellen

iPad 2021 iPad mini 2021
Release September 2021 September 2021
Processor A13 Bionic-chip met Neural Engine A15 Bionic-chip met Neural Engine
Scherm 10,2-inch Retina-display met True Tone 8,3-inch liquid Retina-display met True Tone
Formaat 250,6 mm hoog, 174,1 mm breed, 7,5 mm dik 195,4 mm hoog, 134,8 mm breed, 6,3 mm dik
Gewicht 487 gram 293 gram
Opslag 64 of 256 GB 64 of 256 GB
Kleuren Spacegrijs, zilver Spacegrijs, roze, paars en sterrenlicht
Camera 8 MP groothoek-camera 12 MP groothoek-camera
Ondersteuning iPadOS 15 iPadOS 15
Vanaf-prijs € 389 € 559


kooptip

Wanneer komt er een nieuwe iPad uit?

Dit jaar verwachten we verder geen nieuwe iPad meer. Het eerstvolgende nieuwe iPad-model verwachten we pas in 2022. De iPad Air is de iPad die al het langst geen update meer heeft gehad, dus die staat op de nominatie om vervangen te worden. Ook verwachten we een nieuwe iPad Pro.

Waarschijnlijk is er in het voorjaar van 2022 al volop iPad-nieuws te melden. Maar ook nu al wordt er druk gespeculeerd over de volgende nieuwe iPad. Zo verwacht Apple-kenner Mark Gurman dat we volgend jaar drie nieuwe iPads mogen verwelkomen. De toekomstige iPad mini 2022 krijgt mogelijk een ProMotion-scherm, en de nieuwe iPad Pro 2022 is mogelijk de eerste iPad die draadloos opladen ondersteunt!

Nieuwste iPad pre-order

Wil je er als eerste bij zijn als de nieuwste iPad verschijnt? Houd dan het Apple-nieuws in de gaten. Als er een nieuwe iPad gepresenteerd wordt tijdens een Apple-event gepresenteerd wordt, kun je hem doorgaans de eerstvolgende vrijdag vanaf 14.00 uur pre-orderen. Je krijgt hem dan een week later thuisgestuurd. Nederland hoort tegenwoordig doorgaans bij de groep landen waarin Apple-producten als eerste verschijnen dus doe geen moeite om hem in het buitenland te bestellen.

Nieuwe iPad kopen

Wil je op dit moment een nieuwe iPad kopen, dan kun je bij Apple kiezen uit vier verschillende modellen.

  • iPad Pro 2021 (11 en 12,9 inch, startprijs € 899 en € 1119)
  • iPad 2021 (10,2 inch, startprijs € 389)
  • iPad Air 2020 (10,9 inch, startprijs € 669)
  • iPad mini 2021 (8,3 inch, startprijs  € 559)

Over de gewone iPad en de iPad mini hebben we je hierboven al het nodige verteld, maar we lichten graag de andere twee modellen nog even toe.

De iPad Pro 2021 is Apple’s duurste tablet, gericht op professionals. Of gewoon voor wie het beste van het beste wil. De iPad Pro. Een betere camera, een LiDAR-scanner, een M1-chip zoals in recente Macs. En een mini-led-scherm. Hij is er ook in ee XL-versie.

De iPad Air 2020 is de ‘oudste’ iPad in het Apple-assortiment, maar vlak hem niet uit. Hij ziet er hetzelfde uit als de iPad Pro en heeft de populairste Pro-functies. De echt geavanceerde toeters en bellen moet je missen, maar daardoor is de prijs wat gunstiger.

Wij helpen je met het kiezen van de juiste iPad

Vind je het lastig om te kiezen voor een iPad (nieuwste model)? Lees dan ook eens de volgende reviews en artikelen uit de rubriek koopadvies, of bekijk onze dossiers. Zodat je weet welke iPad het best bij je past:

Op de hoogte blijven van het iPad-nieuws?

iPad Pro 2020 in verpakking

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de nieuwste iPad en al het andere Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!