Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPad Pro 2022 krijgt opmerkelijke nieuwe functie’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Pro 2022 draadloos opladen


Lees verder na de advertentie

De iPad Pro 2021 is nog maar net uit, maar er gaan nu al geruchten over zijn opvolger. De gerenommeerde Apple-insider Mark Gurman maakt melding van een interessante vernieuwing. De iPad Pro 2022 zou draadloos opladen ondersteunen – en daar is iets opmerkelijks mee aan de hand.

Draadloos opladen met iPad Pro 2022

Bij de iPhone is draadloos opladen er al sinds 2017, toen Apple de iPhone X lanceerde. Volgend jaar wil Apple die mogelijkheid ook naar de iPad Pro brengen, zo meldt de doorgaans goed ingelichte Apple-insider Mark Gurman.

Voor de nieuwe iPad Pro 2022 test Apple met een glazen achterkant, om draadloos opladen mogelijk te maken. Nu is de achterkant nog van aluminium. Opladen via usb-c kan overigens nog steeds, wat ook sneller werkt.

Net als bij de iPhone 12, wil Apple de iPad Pro uitrusten met een speciale magneet. Dit om de oplaadtechniek MagSafe te ondersteunen. Hierbij klikt de MagSafe-oplader magnetisch vast aan de iPad. Dit is handig, want zo is er geen gedoe met positioneren.

Omgekeerd draadloos opladen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dan nu het opmerkelijke: volgens Gurman experimenteert Apple met omgekeerd draadloos opladen – ook wel tweezijdig draadloos opladen genoemd. De techniek zorgt dat de iPad Pro ook kan functioneren als een draadloze oplaadmat. Zo voorzie je je iPhone, Apple Watch of AirPods van stroom door ze op de achterkant van de iPad te leggen. Apple heeft overigens ook plannen om het omgekeerd draadloos opladen naar de iPhone te brengen.

Gurman houdt nog wel een slag om de arm: de ontwikkeling van de iPad Pro 2022 bevindt zich in een vroeg stadium, dus het is allemaal nog niet in beton gegoten. Er bestaat een kans dat Apple’s plannen veranderen, of dat we de vernieuwingen terugzien bij een latere versie van de iPad Pro.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg