Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPad mini krijgt ProMotion-scherm (en dat verhelpt een irritant probleem)’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPad mini ligt nog maar net in de winkels, maar Apple is al weer druk bezig met de opvolger ervan. Deze zevende generatie zou een ProMotion-scherm krijgen met een verversingsgraad van 120 Hz.

iPad mini 2021

iPad mini 2021 heeft last van jelly scrolling

De kleinste iPad mini onderging nog maar kort geleden een complete metamorfose. Hij heeft nu een scherm met afgeronde hoeken en smalle randen eromheen, Touch ID in de power-button, een A15 Bionic-chip en een usb-c-poort. Het is eigenlijk een kleine iPad Air.

De huidige iPad mini heeft ook een iets groter scherm dan voorheen: 8,3 inch in plaats van 7,9. En daarmee treedt een probleem op: jelly scrolling. Hierbij lijkt tijdens het scherm tijdens het scrollen in de portretmodus enigszins te vervormen, doordat het scherm lijn voor lijn ververst. Een ProMotion-scherm zou dit probleem voorkomen: dan gebeurt het verversen zó snel, dat het voor het menselijk oog niet waarneembaar is.

iPad mini: ProMotion heeft veel voordelen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple past ProMotion toe op steeds maar apparaten. De iPad Pro, iPhone 13 Pro (Max) en MacBook Pro zijn ermee uitgerust. Tot nu toe is ProMotion dus specifiek iets voor Pro-modellen, maar het lijkt erop dat Apple wil gaan uitbreiden. De iPad mini 2022 is een serieuze kanshebber voor een ProMotion-display. Volgens een Koreaans Twitter-account test Apple momenteel een door Samsung geproduceerd iPad-scherm.

De voordelen van ProMotion? Door de hogere verversingsgraad voelt alles op het scherm wat sneller en soepeler aan. Bijvoorbeeld bij games. En het is ook heel fijn als je tekent met de Apple Pencil, want er treedt dan nauwelijks vertraging op. Daardoor voelt het veel natuurlijker aan.

Tegelijkertijd is ProMotion ook bijzonder energiezuinig. De verversingsgraad is namelijk adaptief, en de hoogste verversingsgraad van 120 Hz wordt enkelijk aangetikt als dat nodig is. Maar er zijn ook momenten waarop het beeld niet zo snel hoeft te verversen, en dan wordt de verversingsgraad teruggebracht tot 10 Hz.

Wanneer de volgende iPad mini verschijnt, is nog niet bekend. Zoals gezegd ligt de nieuwste versie nog maar nét in de winkels, dus verwacht hem niet voor september 2022.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors