Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iPad 2024 wordt véél goedkoper dan voorganger’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad 2024 goedkoper

Alle iPads krijgen dit jaar een upgrade, maar het reguliere model krijgt misschien wel de beste vernieuwing: naar verluidt wordt de iPad 2024 goedkoper dan zijn voorganger!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over deze iPad? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe iPads

De iPad heeft al even geen aandacht meer gekregen. 2023 was het eerste jaar sinds zijn debuut in 2010 waarin geen enkel model een upgrade kreeg – zelfs qua iPad-accessoires kwam er alleen een Apple Pencil met usb-c. Het ‘nieuwste’ model is nog steeds de iPad 2022, die in oktober van dat jaar verscheen.

kooptip

Deze week komt er eindelijk een einde aan die iPad-droogte. Op dinsdag 7 mei vindt het eerste Apple-event van het jaar plaats, waar waarschijnlijk twee nieuwe iPads worden aangekondigd. Ten eerste, een iPad Air met twee verschillende schermformaten. Ten tweede, een iPad Pro met een oled-scherm. Plus er komen wat accessoires aan, zoals een nieuw Magic Keyboard en Apple Pencil 3.

iPad 2024: goedkoper?

Techanalist Mark Gurman van Bloomberg schrijft dat Apple momenteel hard werkt aan een nieuwe ‘gewone’ iPad. Daarbij moet vooral het prijskaartje aantrekkelijk worden: Apple wil de iPad 2024 goedkoper maken dan de iPad 2022, die een prijskaartje vanaf € 589,45 heeft. Apple zou een soortgelijke prijs willen hanteren als die van zijn voorganger, de iPad 2021. Die gaat over de toonbank vanaf € 439,45 – een verschil van maar liefst 150 euro!

Die prijsdaling blijkt echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de iPad 2022 kreeg zijn hoge prijskaartje vanwege al zijn vernieuwingen. Denk hierbij aan een nieuw design met dunnere schermranden, een behuizing zonder thuisknop, en een A14 Bionic-chip. De vraag is dus hoe Apple het prijskaartje van de iPad 2024 kan verlagen zonder in te leveren op het verbeterde design, de chip en meer. Overigens zien we die tweestrijd nu al in de (online) Apple Store: Apple verkoopt nog steeds de iPad 2022 én de goedkopere iPad 2021.

Release

Die iPad 2024 laat voorlopig nog wel op zich wachten. Gurman verwacht dat dit toestel pas op z’n vroegst aan het eind van het jaar in de winkels ligt. Lukt het Apple niet op tijd om een compromis te sluiten qua hardware en prijs, dan duurt het waarschijnlijk nog langer.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de iPad? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!