Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

iPad mini 2021 geplaagd door problemen met het scherm

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad mini 2021 scherm


Lees verder na de advertentie

De iPad mini 2021 is pas sinds een paar weken te koop, maar inmiddels zijn er al twee flinke problemen met het scherm opgedoken.

Jelly scrolling op iPad mini 2021 scherm

Het eerste probleem dat boven water kwam is ‘jelly scrolling’. Dit is een soort vervorming tijdens het scrollen, wat lijkt op de beweging van jellypudding. Dit probleem doet zich voor tijdens het gebruik van de verticale stand van de iPad mini, werd op Twitter opgemerkt door The Verge-redacteur Dieter Bohn. Het probleem lijkt bij een groot aantal gebruikers op te duiken.

De oorzaak van het probleem ligt volgens de Apple-ontleders bij iFixit bij de zogenaamde display controller. Die zit, als je de iPad mini rechtop houdt, aan de zijkant van het scherm. Deze ververst de rechterhelft van het scherm een fractie van een seconde sneller dan de linkerhelft. Tijdens het scrollen valt dit extra op.

Normaal voor lcd’s

Dit mankement is niet nieuw: veel lcd-panelen werken op dezelfde manier. Normaal gesproken zit het verschil in verversingstijd echter op de verticale as. Oftewel: de bovenste helft van het scherm ververst dan iets sneller dan de onderste helft. Dit valt meestal niet op. Als je de iPad mini horizontaal houdt is dit het geval, en is er dus ook geen sprake van jelly scrolling. Maar in de verticale stand is het dus wél merkbaar.


kooptip

Apple geeft zelf aan dat jelly scrolling ‘normaal gedrag’ is voor lcd-schermen, en heeft dus ook geen plannen voor een terugroepactie.

Vervorming in het scherm

Het tweede schermprobleem dat nu opduikt is een verkeerde afstelling van het glas van de iPad mini. Hierdoor komt er te veel druk op het lcd-scherm te staan als je ook maar een klein beetje harder op het scherm drukt. Als gevolg hiervan komen er zichtbare vlekken in beeld.

Gelukkig is dit ‘distortion’-effect tot nu toe beperkt tot slechts een paar gebruikers van de iPad mini 2021, en is dus minder wijdverspreid dan jelly scrolling. Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac