Terug naar iPad mini 2021 geplaagd door problemen met het scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad mini 2021 geplaagd door problemen met het scherm

Door Ward Edema6 oktober 2021 10:122 min. leestijd0

De iPad mini 2021 is pas sinds een paar weken te koop, maar inmiddels zijn er al twee flinke problemen met het scherm opgedoken.

iPad mini 2021 scherm

Jelly scrolling op iPad mini 2021 scherm

Het eerste probleem dat boven water kwam is ‘jelly scrolling’. Dit is een soort vervorming tijdens het scrollen, wat lijkt op de beweging van jellypudding. Dit probleem doet zich voor tijdens het gebruik van de verticale stand van de iPad mini, werd op Twitter opgemerkt door The Verge-redacteur Dieter Bohn. Het probleem lijkt bij een groot aantal gebruikers op te duiken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De oorzaak van het probleem ligt volgens de Apple-ontleders bij iFixit bij de zogenaamde display controller. Die zit, als je de iPad mini rechtop houdt, aan de zijkant van het scherm. Deze ververst de rechterhelft van het scherm een fractie van een seconde sneller dan de linkerhelft. Tijdens het scrollen valt dit extra op.

Normaal voor lcd’s

Dit mankement is niet nieuw: veel lcd-panelen werken op dezelfde manier. Normaal gesproken zit het verschil in verversingstijd echter op de verticale as. Oftewel: de bovenste helft van het scherm ververst dan iets sneller dan de onderste helft. Dit valt meestal niet op. Als je de iPad mini horizontaal houdt is dit het geval, en is er dus ook geen sprake van jelly scrolling. Maar in de verticale stand is het dus wél merkbaar.

Apple geeft zelf aan dat jelly scrolling ‘normaal gedrag’ is voor lcd-schermen, en heeft dus ook geen plannen voor een terugroepactie.

Vervorming in het scherm

Het tweede schermprobleem dat nu opduikt is een verkeerde afstelling van het glas van de iPad mini. Hierdoor komt er te veel druk op het lcd-scherm te staan als je ook maar een klein beetje harder op het scherm drukt. Als gevolg hiervan komen er zichtbare vlekken in beeld.

Gelukkig is dit ‘distortion’-effect tot nu toe beperkt tot slechts een paar gebruikers van de iPad mini 2021, en is dus minder wijdverspreid dan jelly scrolling. Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar