Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Dit is wat gebruikers verlangen van de nieuwe iPhone (en ze krijgen het niet)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe iPhone 2018 functies


Lees verder na de advertentie

Binnen een week lanceert Apple drie nieuwe iPhones, tijdens het grootste Apple-event van 2018. De tech-reus presenteert dan weer toestellen die sneller, krachtiger en groter zijn. Maar wanneer je gebruikers vraagt wat ze écht graag anders zien bij de nieuwe iPhone 2018, komen daar heel andere dingen uit …

Nieuwe iPhone 2018

USA Today voerde een onderzoek uit bij 1.665 Amerikaanse volwassenen. De vraag van de Amerikaanse nieuwssite was simpel: welke verbeteringen zie jij graag bij de nieuwe iPhone?

Liefst 75 procent van de respondenten gaf aan dat ze een langere levensduur van de batterij willen. Tweederde (66 procent) verlangt naar een onbreekbaar glazen scherm. En bijna de helft (44 procent) vindt dat er een mogelijkheid moet komen om het opslaggeheugen uit te breiden, zoals dat al langer bij de toestellen van rivaal Samsung kan.


kooptip

Het vlaggenschip dat Apple volgende week presenteert, de iPhone XS, lijkt echter niet over een sterk verbeterde accu te beschikken. Het peperdure oled-scherm is mogelijk ook even breekbaar als voorheen, al is de kans wel aanwezig dat daar Gorilla Glass op komt. En een uitbreidbaar opslaggeheugen? Daar hebben we geen enkel gerucht over gehoord; niet aannemelijk dus.

Maar er staat meer op het verlanglijstje van de iPhone-gebruiker:

  • De mogelijkheid om je iPhone op te laden en tegelijkertijd gebruik te maken van de koptelefoon (39 procent).
  • De terugkeer van de koptelefoonaansluiting (37 procent).
  • De Lightning-poort vervangen door een USB-C-ingang (29 procent).
  • Verbeteringen aan Face ID, het gezichtsherkenningssysteem (19 procent).
  • Een snellere verversingssnelheid voor apps (18 procent).
  • De inkeping van het iPhone X-scherm verwijderen (10 procent).

Verbeteringen nieuwe iPhone 2018

Een hoop wensen dus, maar slecht nieuws: geen van de bovenstaande wordt waarschijnlijk doorgevoerd naar de iPhone XS (Plus). En tóch is het nieuwe vlaggenschip zonder meer een interessante iPhone. In het artikel 9 dingen die je moet weten over de nieuwe iPhone XS lees je waarom.

Maar dit wordt niet de meest begeerde iPhone: dat wordt de iPhone 9. Hoe dat zit? Lees het artikel Mensen gaan straks massaal voor de iPhone 9 (en dit is waarom).