Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

9 dingen die je moet weten over de nieuwe iPhone XS

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone XS


Lees verder na de advertentie

Het nieuwe paradepaardje van Apple heet de iPhone XS. Een interessant toestel, want hij is niet alleen beter dan het huidige vlaggenschip, maar hij zou ook goedkoper zijn. Apple presenteert de opvolger van de iPhone X al op woensdag 12 september, tijdens het Apple-event. Dankzij gelekte foto’s en betrouwbare geruchten hebben we al een goed beeld van het vlaggenschip van 2018.

9x dit weten we van de nieuwe iPhone XS

Op 12 september presenteert Apple zeer waarschijnlijk drie nieuwe iPhones. Het eerste toestel is een goedkoop, iPhone X-achtig toetel: de iPhone 9. Daarnaast brengt Apple twee oled-modellen uit, die bekend staan als de iPhone XS en iPhone XS Plus.

1. Naam

Naar de naam van de iPhone was het lang gissen. In de geruchtenmolen werd er gesproken over de iPhone XI, iPhone 11 en iPhone 2018. Maar niets van dat alles: de nieuwe iPhone heet de iPhone XS (uitgesproken als iPhone tien S), zo verzekert het betrouwbare 9to5Mac.

2. Ontwerp iPhone XS

De opvolger van de iPhone X lijkt in alles op zijn voorganger. Het scherm beslaat dus de gehele voorkant van het toestel, met slechts een minimaal randje eromheen. Aan de bovenkant blijft de veelbesproken notch aanwezig, waarin de innovatieve TrueDepth-camera is verwerkt.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Dankzij een gelekte productfoto (zie foto hierboven) hebben we al een goed beeld van de iPhone XS.

3. Schermgrootte

iPhone Xs prijs

De iPhone XS komt er in twee maten. De eerste variant van 5,8-inch is even groot als de iPhone X en meet 143,6 mm x 70,9 mm met een dikte van 7,7 mm. Ook de resolutie zou gelijkblijven met 2436 x 1125 pixels en een pixeldichtheid van 458.

Daarnaast komt er een iPhone aan met het grootste scherm ooit: de iPhone XS Plus. Die heeft een scherm van liefst 6,5-inch. En tóch is het niet de grootste iPhone ooit. Volgens geruchten is het toestel 167,53 mm x 77,44 mm met een dikte van 7,85 mm. En dat is kleiner dan de iPhone 8 Plus (5,5-inch), die veel meer rand heeft.

4. Nieuwe functies

Specs iphone 2018

Grote nieuwe functies hoef je bij de iPhone XS niet te verwachten. Het toestel is – zoals de naam dat al weggeeft – een S-update. Dit betekent dat het model vooral sneller is dan de iPhone X en hij over een betere camera beschikt.

5. Processor

De iPhone XS wordt uitgerust met een gloednieuwe processor: de A12-chip. Die heeft een 7 nanometer-ontwerp en is kleiner, sneller en efficiënter dan de A11-processor van de iPhone 8 en iPhone X. Daarmee moet het sneller worden om apps te openen, terwijl de zuinigere cores ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat.

6. Camera

iPhone X Plus concept

Naast de processor is de camera de grootste verbetering van de XS. Die zou voorzien zijn van ‘aanzienlijke’ camera-verbeteringen, zo meldde Bloomberg vorige week. Helaas meldt de nieuwssite niet wat de specifieke camera-verbeteringen zijn, dus daarvoor zullen we nog tot de Apple-keynote moeten wachten.

7. Kleuren

In tegenstelling tot zijn voorganger wordt de iPhone XS ondergedompeld in het goud. Die zou gouden roestvrijstalen randen hebben, met een zwarte voorkant. Daarnaast is het toestel opnieuw verkrijgbaar in het zilver en spacegrijs.

8. Prijs iPhone XS

Volgens verschillende analisten wordt de opvolger van de iPhone X goedkoper dan de iPhone X. In de VS zou de prijs van het vlaggenschip zakken van 999 naar 899 dollar. Dit zou betekenen dat de prijs van de iPhone XS in Nederland ligt tussen de 1000 en 1050 euro.

9. Release iPhone XS

Pre-orderen kan meestal op de vrijdag na de keynote. De Apple-keynote vindt plaats op woensdag 12 september, dus dit zou betekenen dat je de iPhone XS op vrijdag 14 september kunt pre-orderen. Eén week later, op vrijdag 21 september, liggen de nieuwe iPhones dan ook echt in de winkels of wordt-ie bij je thuis bezorgd.