Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018

Nieuw Gorilla Glass maakt iPhone 2018 supersterk

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Gorilla glass 6


Lees verder na de advertentie

Hoe vaak laat jij je iPhone vallen? Uit recent consumentenonderzoek blijkt dat mensen hun telefoon gemiddeld zeven keer per jaar uit hun handen laten glippen. Het nieuwe Gorilla Glass 6 zou zelfs vijftien valpartijen moeten overleven.

Gorilla Glass 6 is extra stevig

De iPhones van de laatste tijd bestaan voor een groot deel uit glas. Bij bijvoorbeeld de iPhone 8 en de iPhone X is niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant van glas. Als onhandige iPhone-gebruiker iets om zenuwachtig van te worden, want je wilt je iPhone zeker niet op de plavuizen laten kletteren. Corning, de maker van Gorilla Glass, heeft deze week het supersterke Gorilla Glass 6 aangekondigd. Dit smartphone-glas is nu nog steviger dan de vorige generatie.

Smartphones met Gorilla Glass 6, kunnen gemiddeld 15 vallen vanaf een meter op een harde ondergrond overleven. Dat is twee keer meer dan bij Gorilla Glass 5 uit 2016. Volgens Corning hebben wetenschappers hiervoor een nieuw soort materiaal ontwikkeld dat beter bestand is tegen meerdere maar ook hogere vallen. Let op: het gaat hier om gemiddeldes. Je kunt dus nog altijd de pechvogel zijn die zijn kostbare iPhone met één enkele val om zeep helpt, terwijl een ander zijn toestel om de haverklap laat stuiteren.


kooptip

https://youtu.be/ok1_jC7MJLY

Gorilla Glass 6 kan volgens de makers bovendien beter uit de voeten met de nieuwste design trends. Het glas is heel helder, drukgevoelig, krasbestendig, zeer geschikt voor draadloos opladen en extra duurzaam.

Al in iPhone 2018?

De vraag is niet óf Gorilla Glass 6 in de iPhone wordt verwerkt, maar wanneer. Apple werkt voor de iPhone al jaren samen met Corning, dus de kans dat Gorilla Glass 6 in een toekomstige iPhone wordt verwerkt, is aanzienlijk. Wellicht is dit al het geval bij de iPhone 2018, die waarschijnlijk in september wordt aangekondigd. Corning zegt in zijn aankondiging dat het glas in de komende maanden op de markt komt, dus dat bevestigt dit vermoeden.