Terug naar Nieuw Gorilla Glass maakt iPhone 2018 supersterk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw Gorilla Glass maakt iPhone 2018 supersterk

Door Laura Grootaarts20 juli 2018 09:312 min. leestijd0

Hoe vaak laat jij je iPhone vallen? Uit recent consumentenonderzoek blijkt dat mensen hun telefoon gemiddeld zeven keer per jaar uit hun handen laten glippen. Het nieuwe Gorilla Glass 6 zou zelfs vijftien valpartijen moeten overleven.

Gorilla glass 6

Gorilla Glass 6 is extra stevig

De iPhones van de laatste tijd bestaan voor een groot deel uit glas. Bij bijvoorbeeld de iPhone 8 en de iPhone X is niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant van glas. Als onhandige iPhone-gebruiker iets om zenuwachtig van te worden, want je wilt je iPhone zeker niet op de plavuizen laten kletteren. Corning, de maker van Gorilla Glass, heeft deze week het supersterke Gorilla Glass 6 aangekondigd. Dit smartphone-glas is nu nog steviger dan de vorige generatie.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Smartphones met Gorilla Glass 6, kunnen gemiddeld 15 vallen vanaf een meter op een harde ondergrond overleven. Dat is twee keer meer dan bij Gorilla Glass 5 uit 2016. Volgens Corning hebben wetenschappers hiervoor een nieuw soort materiaal ontwikkeld dat beter bestand is tegen meerdere maar ook hogere vallen. Let op: het gaat hier om gemiddeldes. Je kunt dus nog altijd de pechvogel zijn die zijn kostbare iPhone met één enkele val om zeep helpt, terwijl een ander zijn toestel om de haverklap laat stuiteren.

Gorilla Glass 6 kan volgens de makers bovendien beter uit de voeten met de nieuwste design trends. Het glas is heel helder, drukgevoelig, krasbestendig, zeer geschikt voor draadloos opladen en extra duurzaam.

Al in iPhone 2018?

De vraag is niet óf Gorilla Glass 6 in de iPhone wordt verwerkt, maar wanneer. Apple werkt voor de iPhone al jaren samen met Corning, dus de kans dat Gorilla Glass 6 in een toekomstige iPhone wordt verwerkt, is aanzienlijk. Wellicht is dit al het geval bij de iPhone 2018, die waarschijnlijk in september wordt aangekondigd. Corning zegt in zijn aankondiging dat het glas in de komende maanden op de markt komt, dus dat bevestigt dit vermoeden.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar