Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Mensen gaan straks massaal voor de iPhone 9 (en dit is waarom)

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iPhone en macbook


Lees verder na de advertentie

Álle analisten voorspellen hetzelfde: niet het aankomende vlaggenschip (de iPhone XS), maar de goedkope iPhone 9 wordt de meest begeerde iPhone van 2018. De populariteit van het toestel zou zelfs zo groot zijn, dat Apple dit najaar misschien wel meer iPhones verkoopt dan ooit. Maar wat maakt de iPhone 9 zo gewild?

iPhone 9 concept

Waarom iPhone 9 kopen?

Allereerst is de iPhone 9, die Apple volgende week presenteert, anders. Jarenlang hield Apple zich grotendeels vast aan hetzelfde ontwerp; de uiterlijke verschillen tussen de iPhone 4 (uit 2010) en de iPhone 8 (uit 2017) zijn gering. Het scherm werd iets groter en breder en het toestel iets dunner, maar verder verscholen de belangrijkste verbeteringen zich onder de motorkap en cameralens.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPhone 9 is daarentegen radicaal anders. Gezien de vele geruchten lijkt het model veel op de iPhone X en bestaat de iPhone uit één en al scherm. Dat komt door vooral door het ontbreken van de thuisknop. Het ontgrendelen van de iPhone doe je dan ook niet meer met Touch ID, maar met gezichtsherkenning: Face ID.

Hiervoor bezit de iPhone 9 een geavanceerd TrueDepth-camerasysteem, die verstopt is in de inkeping aan de bovenkant. Naast Face ID maakt het de iPhone 9 ook geschikt voor innovatieve AR-apps. Én je kunt eindelijk los met de animoji, een geanimeerde emoji die jouw gezichtsuitdrukking weerspiegelt.

iPhone 9 prijs

Maar het mooiste van alles is dat de iPhone 9 niet alleen innovatief is, maar ook relatief voordelig. Dit komt doordat de componenten van het budget-toestel goedkoper zijn dan die van de iPhone X en iPhone XS. Het scherm is bijvoorbeeld gemaakt van lcd, in plaats van oled. Ook zou het een aluminium frame hebben, een camera met één lens en ontbreekt er 3D Touch.

Hierdoor kan Apple de iPhone 9 veel goedkoper in de markt zetten. Analisten verwachten dat de lcd-iPhone het prijskaartje krijgt van de iPhone 8; die kost in Nederland zo’n 810 euro. Dat is aanzienlijk minder dan de 1160 euro die je nu betaalt voor de iPhone X.

Ook leuk: de iPhone 9 is naar verluidt verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren. Naast het traditionele spacegrijs en zilver kun je de iPhone waarschijnlijk ook krijgen in het blauw, rood en oranje.

iPhone 9 concept

Het onderstaande iPhone 9 concept geeft alvast alvast een indruk van hoe het toestel er waarschijnlijk uitziet.

iPhone 9 release datum

Op woensdag 12 september doet Apple tijdens de iPhone-keynote de iPhone met de X-achtige looks uit de doeken. Daarna kun je al vrij snel de iPhone 9 kopen; op vrijdag 14 september kun je hem waarschijnlijk pre-orderen. Eén week later ligt de iPhone dan ook in de winkel, of wordt-ie bij je thuis bezorgd.