Terug naar Mensen gaan straks massaal voor de iPhone 9 (en dit is waarom)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mensen gaan straks massaal voor de iPhone 9 (en dit is waarom)

Door Koen van Ekeren5 september 2018 10:053 min. leestijd2

Álle analisten voorspellen hetzelfde: niet het aankomende vlaggenschip (de iPhone XS), maar de goedkope iPhone 9 wordt de meest begeerde iPhone van 2018. De populariteit van het toestel zou zelfs zo groot zijn, dat Apple dit najaar misschien wel meer iPhones verkoopt dan ooit. Maar wat maakt de iPhone 9 zo gewild?

iPhone 9 concept

Waarom iPhone 9 kopen?

Allereerst is de iPhone 9, die Apple volgende week presenteert, anders. Jarenlang hield Apple zich grotendeels vast aan hetzelfde ontwerp; de uiterlijke verschillen tussen de iPhone 4 (uit 2010) en de iPhone 8 (uit 2017) zijn gering. Het scherm werd iets groter en breder en het toestel iets dunner, maar verder verscholen de belangrijkste verbeteringen zich onder de motorkap en cameralens.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

De iPhone 9 is daarentegen radicaal anders. Gezien de vele geruchten lijkt het model veel op de iPhone X en bestaat de iPhone uit één en al scherm. Dat komt door vooral door het ontbreken van de thuisknop. Het ontgrendelen van de iPhone doe je dan ook niet meer met Touch ID, maar met gezichtsherkenning: Face ID.

Hiervoor bezit de iPhone 9 een geavanceerd TrueDepth-camerasysteem, die verstopt is in de inkeping aan de bovenkant. Naast Face ID maakt het de iPhone 9 ook geschikt voor innovatieve AR-apps. Én je kunt eindelijk los met de animoji, een geanimeerde emoji die jouw gezichtsuitdrukking weerspiegelt.

iPhone 9 prijs

Maar het mooiste van alles is dat de iPhone 9 niet alleen innovatief is, maar ook relatief voordelig. Dit komt doordat de componenten van het budget-toestel goedkoper zijn dan die van de iPhone X en iPhone XS. Het scherm is bijvoorbeeld gemaakt van lcd, in plaats van oled. Ook zou het een aluminium frame hebben, een camera met één lens en ontbreekt er 3D Touch.

Hierdoor kan Apple de iPhone 9 veel goedkoper in de markt zetten. Analisten verwachten dat de lcd-iPhone het prijskaartje krijgt van de iPhone 8; die kost in Nederland zo’n 810 euro. Dat is aanzienlijk minder dan de 1160 euro die je nu betaalt voor de iPhone X.

Ook leuk: de iPhone 9 is naar verluidt verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren. Naast het traditionele spacegrijs en zilver kun je de iPhone waarschijnlijk ook krijgen in het blauw, rood en oranje.

iPhone 9 concept

Het onderstaande iPhone 9 concept geeft alvast alvast een indruk van hoe het toestel er waarschijnlijk uitziet.

Meer weten over iPhone XR?
Bekijk dit dossier

iPhone 9 release datum

Op woensdag 12 september doet Apple tijdens de iPhone-keynote de iPhone met de X-achtige looks uit de doeken. Daarna kun je al vrij snel de iPhone 9 kopen; op vrijdag 14 september kun je hem waarschijnlijk pre-orderen. Eén week later ligt de iPhone dan ook in de winkel, of wordt-ie bij je thuis bezorgd.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone XR
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
I Dont Know
Lezer
I Dont Know

Maar waar is die iPhone 9 dan?

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Er is uiteindelijk nooit een iPhone 9 verschenen. Apple heeft het toestel zoals omschreven in het bovenstaande artikel uiteindelijk ‘iPhone XR’ genoemd. En de iPhone 9 compleet overgeslagen.