Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze nieuwe functies krijgt je iPhone al in het voorjaar van 2024

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone nieuwe functies 2024

Nieuw jaar, nieuwe functies! Ook in 2024 krijgt je iPhone er weer heel wat mogelijkheden bij. En sommige komen er al snel aan. Deze nieuwe iPhone-functies verwachten we al in het voorjaar van 2024.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals wanneer de nieuwe iPhone-functies uit zijn? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe iPhone-functies begin 2024

In 2024 maken we kennis met iOS 18, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. De update brengt allerlei nieuwe functies naar Apple’s smartphone. Maar daarvoor heb je voorlopig nog even geduld nodig: iOS 18 wordt pas aangekondigd in juni en verschijnt zelfs in september.

kooptip

Toch wordt je iPhone voor die tijd nog vernieuwd, want de komende maanden volgen er nog wat grote updates voor iOS 17. En daarbij horen ook wat nieuwe functies. Sommige kennen we al: Apple heeft ze eerder al aangekondigd of in een bèta gestopt, maar nog niet uitgebracht. Een update als iOS 17.3 moet ze binnenkort dus naar de iPhone brengen. Maar welke nieuwe iPhone-functies verwachten we al in het voorjaar van 2024 te zien?

Bescherming voor gestolen apparaat

iOS 17.3 nieuwe functie

Deze functie voor iOS 17.3 maakt je iPhone waardeloos voor dieven: ‘Bescherming voor gestolen apparaat’. Schakel je ‘m in, dan krijgt je iPhone namelijk een extra beveiligingslaag. Dat wil zeggen: wordt je iPhone gestolen en weet de dief wat je wachtwoord is, dan kan diegene alsnog niet zomaar bij je meest cruciale gegevens en functies. Je moet namelijk toegang krijgen met Touch of Face ID, en dat gaat niet als de eigenaar nergens te bekennen is.

Bescherming voor gestolen apparaat hoort dus bij iOS 17.3. Dit is de eerstvolgende grote iPhone-update, en we verwachten ‘m al in januari of februari. Updaten kan dus al snel!

Apple Music: Gemeenschappelijke playlists

Ben je Apple Music-abonnee? Binnenkort kun je hier ‘Gemeenschappelijke playlists’ maken. Dit zijn afspeellijsten die je samen met vrienden en familie in elkaar zet. Bij elk nummer staat wie hem heeft toegevoegd, en je kunt met emoji’s reageren op bepaalde nummers. Verder bepaal je zelf wie er toegang heeft tot een afspeellijst, en kun je de volgorde van de nummers veranderen.

De Gemeenschappelijke playlists waren oorspronkelijk bedoeld voor iOS 17.2. Maar toen de bèta-versie van deze update zijn laatste fase bereikte, was de functie plots verdwenen. Kennelijk had Apple toch wat meer tijd nodig, want in de bèta van iOS 17.3 was hij plots weer toegevoegd. Daarom verwachten we ‘m dit voorjaar nog.

AirPlay in hotelkamer

Binnenkort wordt het gemakkelijker om AirPlay te gebruiken met een televisie in een hotelkamer. Je hoeft straks alleen alleen maar een QR-code te scannen, de verbinding wordt dan automatisch gelegd. Vervolgens kun je streamen wat je wilt – denk aan video’s, foto’s, muziek, series en meer.

De functie werd aangekondigd als onderdeel van iOS 17, dus we verwachten hem in de eerste helft van het jaar, nog voor de aankondiging van iOS 18. We weten nog niet bij welke update hij hoort. Bovendien zullen hotelketens en -eigenaren zelf ook hun steentje bij moeten dragen: zij moeten de functie zelf implementeren. Na de release zal het dus nog even duren voordat de meeste hotels AirPlay ondersteunen.

Sideloading

iPhone sideloading

Binnen de Europese Unie geldt vanaf dit jaar een wet waarmee Apple sideloading moet toestaan. Hiermee kun je ervoor kiezen om apps buiten de App Store te downloaden. Dit heeft Apple nooit toegestaan: volgens het techbedrijf zou het onveilig zijn. Maar vanaf dit jaar moeten ze er dus toch aan geloven.

Apple heeft nog geen concrete releasedatum voor sideloading gegeven, maar we weten dus wel dat de functie dit jaar nog verschijnt. Volgens de bekende Apple-analist Mark Gurman hoeven we niet lang meer te wachten. Hij verwacht sideloading al in de eerste helft van 2024.

Nog meer nieuwe iPhone-functies

Zoals je ziet krijgt je iPhone er de komende tijd behoorlijk wat nieuwe functies bij, maar 2024 heeft nog meer voor ons in petto. Zo verwachten we dit jaar nog meer auto’s te zien die de volgende generatie CarPlay ondersteunen. En mogelijk krijgen landen naast de Verenigde Staten ook ‘Roadside Assistance via Satellite’: een functie die helpt in het geval van autopech, mocht je geen Wi-fi of internetverbinding hebben.

Apple heeft vast nog meer vernieuwingen achter de hand, zeker voor iOS 18. 2024 belooft dan ook een groots jaar te worden!