Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.3 bèta: dit zijn de eerste nieuwe iPhone-functies van 2024

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.3 beta 1

De eerste iOS-update van 2024 wordt iOS 17.3, en Apple is de software nu al aan het testen. Deze week is de eerste bèta (testversie) van iOS 17.3 uitgebracht. De nieuwe update heeft enkele mooie vernieuwingen voor de iPhone.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.3 bèta 1 is nu uit

iOS 17.3 is de opvolger van Apple iOS 17.2, dat eerder deze week verscheen. iOS 17.2 voegde een hoop nieuws toe aan je iPhone. Bijvoorbeeld een compleet nieuwe app, Dagboek. Maar ook een heleboel kleine vernieuwingen, zoals een nieuw actie voor de actieknop en enkele nieuwe widgets. Maar nu dient het volgende zich dus al aan. iOS 17.3 komt er niet binnen al te lange tijd aan, en deze week mochten we de eerste iOS 17.3 bèta verwelkomen. Deze geeft al een aardige indruk van wat we mogen verwachten van iOS 17.3. We praten je graag even bij over wat er nieuw is.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Bescherming voor gestolen apparaat

iOS 17.3 nieuwe functie

Met iOS 17.3 is je iPhone veel beter beveiligd als deze gestolen wordt, dankzij de nieuwe functie ‘Bescherming voor gestolen apparaat’. Deze voegt een extra laagje bescherming toe aan je telefoon. Dat komt met name van pas als degene die je iPhone steelt, ook je toegangscode kent.

Gewoonlijk vormt je toegangscode de sleutel naar zo’n beetje alles op je iPhone, maar straks heb je voor heel veel zaken toch echt Face ID of Touch ID nodig. En sommige functies werken dan ook nog alleen maar na een ‘afkoelperiode’ van een uur. Meer achtergronden hierover lees je iOS 17.3 maakt je iPhone waardeloos voor dieven.

Gedeelde afspeellijsten

Deze functie zagen we ook al even in de bèta van iOS 17.2, maar wist toen de definitieve versie niet te halen omdat er nog te veel problemen mee waren. Vanaf iOS 17.3 dus de herkansing: je kunt straks vrienden en familie uitnodigen om samen een playlist op te bouwen. Iedereen mag nummers toevoegen en bewerken. Ook kun je met een emoji aangeven wat je van een liedje vindt – in de video hieronder zie je hoe dat uitpakt.

Wanneer verschijnt iOS 17.3?

Nog even geduld, iOS 17.2 is nog maar net uit. We denken dat iOS 17.3 verschijnt in 2024. Ter vergelijking: iOS 16.3 verscheen eind januari, en dit lijkt een aardige indicatie te zijn van wat je mag verwachten.