Terug naar Last minute geruchten: dit weten we over iPadOS 15!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Last minute geruchten: dit weten we over iPadOS 15!

Door Laura Grootaarts7 juni 2021 11:112 min. leestijd0

Nog maar een paar uurtjes en Apple’s WWDC gaat beginnen! Tijdens het event zal Apple de nieuwe versies van alle besturingssystemen onthullen, waaronder iPadOS 15 voor de iPad. Wat zijn de nieuwe iPadOS 15 functies? Apple-kenner Mark Gurman licht alvast een tipje van de sluier op.

iPadOS 15

Beter thuisscherm

Volgens Gurman krijgt de iPad een verbeterd thuisscherm. Je kunt straks widgets met bijvoorbeeld het weerbericht of je agenda overal op het scherm plaatsen, kriskras tussen apps in. Op die iPhone was dit met iOS 14 al mogelijk. Op de iPad was tot nu toe een wat uitgeklede variant van het widget-systeem beschikbaar, maar met iPadOS 15 trekt Apple het dus gelijk. Gelukkig maar.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Makkelijker multitasken

Een andere verbetering voor de iPad is het multitask-systeem. Op de iPad is het nu ook al mogelijk om met meerdere apps tegelijk te werken. Bijvoorbeeld door ze naast elkaar te zetten (Split View) of over elkaar heen te schuiven (Slide Over). Niet iedereen vindt de huidige manier van werken even intuïtief, en dat wordt dus waarschijnlijk verbeterd. Het moet ook meer mogelijkheden gaan bieden voor gevorderde gebruikers.

Beter notificatiesysteem

Over iOS 15 voor de iPhone werd eerder al gezegd dat het een beter notificatiesysteem gaat krijgen, en dat vindt ook zijn weg naar de iPad. Je kunt voortaan een status instellen (bijvoorbeeld: onderweg, slapen, werken) en daarbij aangeven hoe binnenkomende berichten moeten worden afgehandeld. Automatische antwoorden krijgen hierbij een grotere rol – nu is dat alleen nog maar het geval als je ‘Niet storen tijdens autorijden’ activeert. Binnenkomende notificaties zien er ook anders uit.

Privacy

Apple’s stokpaardje is privacy, en ook in dat opzicht worden er stappen gezet. Zo komt er een soort paneel of dashboard waarop je precies ziet wat apps met jouw gegevens doen. Dit sluit mooi aan bij de nieuwe privacy-functie van dit voorjaar, waarbij apps expliciet jouw toestemming nodig hebben om je in andere apps te volgen.

Benieuwd naar de iPadOS 15 functies?

Vanavond weten we meer! Om 19.00 uur Nederlandse tijd gaat de WWDC van start. Dan horen we ook of onze spoilers over iOS 15 klopten en of het gerucht over een nieuwe MacBook Pro juist is! Volg de ontwikkelingen in ons liveblog of abonneer je op onze gratis nieuwsbrief.

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar