Terug naar MacBook Pro 2021: hij komt er verrassend snel aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro 2021: hij komt er verrassend snel aan

Door Koen van Ekeren3 juni 2021 09:462 min. leestijd1

De kans is groot dat we snel meer horen over de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro 2021. Volgens een nieuw gerucht kondigt Apple ze al over een paar dagen aan, tijdens de WWDC. De officiële release van de MacBook Pro 2021 laat daarna niet lang op zich wachten.

MacBook Pro 2021 met extra poorten

WWDC 2021

Op maandag 7 juni start de WWDC 2021, de ontwikkelaarsconferentie van Apple. Tijdens een keynote (vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd) presenteert Apple dan de nieuwe functies van iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 en meer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Af en toe verrast Apple tijdens dit event ook met de aankondiging van een nieuw product. Dit is ook aanstaande maandag zo, voorspelt Wedbush-analist Daniel Ives. Hij stelt dat Apple van plan is om de 14-inch en 16-inch MacBook Pro tijdens de WWDC aan te kondigen.

Dat is verrassend snel, want begin dit jaar werd nog een release in het najaar verwacht. De betrouwbare Apple-leaker Jon Prosser meldde ook al dat Apple de MacBook Pro-modellen tijdens de WWDC presenteert, dus de kans is groot dat we er maandag meer over horen.

Release MacBook Pro 2021

Ook de Japanse zakenkrant Nikkei Asia heeft nieuws over de nieuwe MacBook Pro 2021. De nieuwe Apple Silicon-chip die in de nieuwste MacBooks zit (mogelijk de M2 genoemd), is afgelopen april in productie gegaan en wordt in juli aan Apple geleverd.

Mogelijk is dit dan ook de maand dat de nieuwe MacBook Pro in de winkels ligt. Volgens de gerenommeerde Apple-insider Mark Gurman beschikken de MacBooks over een verbeterde M-chip met 10 processorkernen. Ook de GPU gaat erop vooruit: je kunt kiezen tussen een variant van 16 of 32 kernen.

Verder komen er aansluitingen terug die in 2016 waren verdwenen. Het gaat om HDMI, een SD-kaartsleuf en een magnetische MagSafe-oplaadconnector. Ook wordt het ontwerp herzien, met vlakkere zijkanten. Kortom: een upgrade die het verdient om tijdens de WWDC in de spotlights te staan.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mark
Lezer
Mark

Hoi allen, Heb vanavond zitten kijken, maar helemaal niets over de nieuwe MacBooks. Het is precies zoals jullie zeggen… ‘Volgens de nieuwste geruchten’. Ik denk dat de mensen die deze geruchten verspreiden, in de toekomst maar beter hun mond kunnen houden! Iedereen over de hele wereld is enorm benieuwd wat er komen gaat en er wordt met geen woord over gerept in de WWDC21. Allemaal geruchten en speculaties dus. Het is voor mij een reden om niet meer te kijken naar die filmpjes en persberichten, omdat ze helemaal niets zeggen. Als Apple het spul in de markt zet, dan weten… Lees meer »