Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

MacBook Pro 2021: hij komt er verrassend snel aan

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
MacBook Pro 2021 met extra poorten


Lees verder na de advertentie

De kans is groot dat we snel meer horen over de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro 2021. Volgens een nieuw gerucht kondigt Apple ze al over een paar dagen aan, tijdens de WWDC. De officiële release van de MacBook Pro 2021 laat daarna niet lang op zich wachten.

WWDC 2021

Op maandag 7 juni start de WWDC 2021, de ontwikkelaarsconferentie van Apple. Tijdens een keynote (vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd) presenteert Apple dan de nieuwe functies van iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 en meer.

Af en toe verrast Apple tijdens dit event ook met de aankondiging van een nieuw product. Dit is ook aanstaande maandag zo, voorspelt Wedbush-analist Daniel Ives. Hij stelt dat Apple van plan is om de 14-inch en 16-inch MacBook Pro tijdens de WWDC aan te kondigen.

Dat is verrassend snel, want begin dit jaar werd nog een release in het najaar verwacht. De betrouwbare Apple-leaker Jon Prosser meldde ook al dat Apple de MacBook Pro-modellen tijdens de WWDC presenteert, dus de kans is groot dat we er maandag meer over horen.

Release MacBook Pro 2021


kooptip

Ook de Japanse zakenkrant Nikkei Asia heeft nieuws over de nieuwe MacBook Pro 2021. De nieuwe Apple Silicon-chip die in de nieuwste MacBooks zit (mogelijk de M2 genoemd), is afgelopen april in productie gegaan en wordt in juli aan Apple geleverd.

Mogelijk is dit dan ook de maand dat de nieuwe MacBook Pro in de winkels ligt. Volgens de gerenommeerde Apple-insider Mark Gurman beschikken de MacBooks over een verbeterde M-chip met 10 processorkernen. Ook de GPU gaat erop vooruit: je kunt kiezen tussen een variant van 16 of 32 kernen.

Verder komen er aansluitingen terug die in 2016 waren verdwenen. Het gaat om HDMI, een SD-kaartsleuf en een magnetische MagSafe-oplaadconnector. Ook wordt het ontwerp herzien, met vlakkere zijkanten. Kortom: een upgrade die het verdient om tijdens de WWDC in de spotlights te staan.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors