Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Spoiler alert! Deze iOS 15 functies zijn al gelekt

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 15 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Welke grote functies komen dit jaar naar je iPhone? Vanavond maakt Apple het bekend, tijdens de WWDC. Dankzij geruchten is er al het een en ander bekend over de nieuwe iOS 15 functies, die we in dit artikel verklappen.

Nieuwe functies iOS 15

Tot afgelopen weekend was er bijna niets bekend over iOS 15. In tegenstelling tot bijvoorbeeld vorig jaar slaagde Apple er opvallend goed in om zijn iOS-geheimen binnenkamers te houden. Toch kunnen we er nu op los spoilen, want vlak voor de WWDC vertelt Apple-insider Mark Gurman wat we kunnen verwachten.

Notificaties

Met iOS 15 is er bijvoorbeeld meer mogelijk met de meldingen (notificaties) die je binnenkrijgt. Gurman schrijft dat iPhone-gebruikers een status kunnen instellen – bijvoorbeeld dat je aan het rijden bent, slaapt, werkt of niet gestoord wilt worden. Die status bepaalt hoe meldingen binnenkomen.

Er komt ook een nieuw ontworpen banner voor meldingen, weet de Apple-insider. Interessant is dat er met de update meer aandacht komt voor het automatisch beantwoorden van berichten. Meer details hierover geeft hij niet, dus daarvoor zullen we nog moeten wachten op de onthulling van vanavond.

Andere iOS 15 functies

  • De Berichten-app krijgt belangrijke verbeteringen, al noemt Gurman niet welke. Met de vernieuwingen zou Apple serieuzer willen concurreren met Facebook Messenger en WhatsApp.
  • Een nieuw privacy-paneel geeft uitgebreide informatie over welke gegevens worden verzameld door apps van derden die je op je iPhone hebt geïnstalleerd.
  • Apple heeft gewerkt aan een nieuw iPhone-toegangsscherm, al zijn sommige functies uitgesteld naar iOS 16.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wil je vanavond een nieuwsbrief ontvangen met daarin alles over de nieuwe functies van iOS 15, iPadOS 15 en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPadOS 15 en macOS 12

Apple kondigt ook het nieuwe besturingssysteem voor de iPad aan: iPadOS 15. Die zou ‘aanzienlijke verbeteringen’ krijgen, waardoor de tablet aantrekkelijker moet worden voor geavanceerdere gebruikers. Het wordt bijvoorbeeld gemakkelijker om met meerdere apps naast elkaar te werken. Ook het iPad-startscherm wordt vernieuwd. Widgets zijn straks overal op het scherm te plaatsen, zoals dat nu ook bij de iPhone kan.

Vanavond worden ook macOS 12, tvOS 15 en watchOS 8 aangekondigd. Gurman denkt dat het om kleine updates gaat. Over de nieuwe functies is vrijwel niets bekend, dus genoeg reden om het Apple event live te volgen.

Bron: Bloomberg