Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Welke grote Apple-updates verschijnen er vandaag en hoe laat? (Update: ze zijn er!)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple beta


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vandaag even na zevenen updates uitgerold voor alle apparaten. Voor de iPad verscheen iPadOS 16, voor de Mac macOS Ventura 13.0 en voor de iPhone iOS 16. Ook zijn er updates voor de Apple Watch en de Apple TV. Lees hieronder direct de artikelen over de belangrijkste updates:

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht van maandagochtend.


Heet is weer tijd om te updaten! Vanavond verschijnt er een aantal grote Apple updates: macOS Ventura voor de Mac, iPadOS 16 voor de iPad en iOS 16.1 voor de iPhone. Bovendien kun je ook de Apple Watch en de Apple TV updaten. Maar hoe laat kun je al je Apple-apparaten bijwerken?

Welke Apple-updates verschijnen er?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Vorige week lanceerde Apple deiPad 2022 en iPad Pro 2022 en daarbij werd en passant ook vermeld dat de updates op maandag 24 oktober verschijnen. Voor de iPad verschijnt iPadOS 16 en voor de Mac macOS Ventura: dit zijn de grote updates van 2022. De iPhone kreeg de grote iOS 16-update al in september en is nu met iOS 16.1 al toe aan de eerste grote tussentijdse update. En dan zijn er nog watchOS 9.1 voor de Apple Watch en tvOS 16.1 voor de Apple TV.

Kijk je uit naar de updates en wil je zo snel mogelijk al je Apple-apparaten bijwerken? Het heeft geen zin om de hele dag te gaan zitten refreshen. Apple heeft namelijk een vast moment waarop de updates beschikbaar zijn.

Hoe laat kun je updaten?

Doorgaans verschijnen de updates om 19.00 uur Nederlandse tijd, of enkele minuten daarna. De afgelopen jaren is het eigenlijk maar één keer voorgekomen dat een update langer op zich liet wachten, dat was het geval bij iOS 14. Toen verscheen de update alsnog wel op de beloofde avond, maar pas tegen tien uur ’s avonds.

Om 19.00 uur dus gaan zitten voor de updates en om 19.15 aan de slag met alle nieuwe functies? Reken er maar niet op. Want wereldwijd zijn er talloze Apple-gebruikers die tegelijkertijd hun iPhone, iPad en Mac willen updaten en dat veroorzaakt enorme drukte en vertragingen op de servers van Apple. Wat dat betreft kun je beter wachten tot de volgende ochtend – dan weet je meteen ook al of de updates kinderziektes hebben.

Wat is er nieuw?

Stage manager

Stage Manager wordt het hoogtepunt van iPadOS 16 en macOS Ventura. Dit is een nieuwe manier van multitasken, waarbij je snel kunt wisselen tussen verschillende werkruimtes met apps. In de eerste bèta’s zat de functie vol bugs, waardoor het bedrijf de release van iPadOS 16 dit jaar uitstelde. Andere belangrijke wijzigingen in zowel iPadOS 16 en macOS Ventura zijn de mogelijkheid om verzonden berichten in de Berichten- en Mail-app ongedaan te maken en te bewerken, video-ondersteuning in Live Text. Vanavond verschijnt ook voor zowel iPhone, iPad als Mac de Gedeelde iCloud-fotobibliotheek, om eenvoudiger foto’s te delen met vrienden en familie.

Bereid je voor op de updates met de volgende artikelen

Wil je je een beetje voorbereiden op de updates? Lees dan ook de volgende artikelen over de nieuwe besturingssystemen. Dan kun je er straks meteen mee aan de slag.

Profiteer optimaal van de updates met de iCreate specials!

iCreate specials

Wil jij snel aan de slag met alle toffe vernieuwingen en verbeteringen van macOS Ventura en iPadOS 16? Bestel dan nu de speciale edities en jij leest alle details over de updates. Of kies voor een pakket en je krijgt het gratis thuisbezorgd! Wij helpen je graag om het maximale uit jouw Apple-producten en de nieuwste updates te halen.

Bestel de specials