Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws iOS 16

iOS 16.1 komt eraan en dit zijn de 4 beste nieuwe functies!

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone met iOS 16


Lees verder na de advertentie

Aanstaande maandag 24 oktober verschijnt iOS 16.1. Het is de eerste écht grote update voor de iPhone na de iOS 16-release in september. Naast de nodige probleemoplossingen biedt iOS 16.1 nieuwe functies: wij blikken alvast vooruit op wat er allemaal nieuw is. Vanaf maandag dus ook op jouw iPhone!

iOS 16.1: nieuwe functies voor je iPhone

iOS 16.1 brengt enkele interessante nieuwe functies naar je iPhone en zorgt voor probleemoplossingen. Er zijn al verschillende iOS 16.1 bèta’s verschenen, en zodoende weten we al wat we maandag kunnen verwachten. Maak alvast kennis met de beste nieuwe functies van iOS 16.1!

1) Gedeelde iCloud-fotobibliotheek

Gedeelde iCloud fotobibliotheek


kooptip

Gemakkelijker foto’s delen met familie of vrienden? Stel een Gedeelde iCloud-fotobibliotheek in. Jij en maximaal vijf anderen kunnen foto’s toevoegen, bewerken of verwijderen; de bibliotheek ziet er bij iedereen hetzelfde uit. Je bepaalt zelf welke foto’s er gedeeld worden. Handmatig toevoegen kan ook.

2) Live Activiteiten

iOS 16 live activiteiten

Dankzij Live Activiteiten blijf je beter op de hoogte van activiteiten die nú plaatsvinden. Is je bezorgmaaltijd al onderweg? Komt mijn taxi zo voorrijden? Je ziet de stand van zaken direct op je vergrendelscherm. Op de iPhone 14 Pro (Max) staan de Live Activiteiten in het Dynamic Island, bij andere iPhone-modellen verschijnen ze onderaan in het scherm.

3) Ondersteuning voor Matter

iOS 16 Matter

Er zijn niet bijzonder veel slimme apparaten die Apple’s HomeKit ondersteunen, en die je dus kunt bedienen via de Woning-app. Maar nu is er Matter: een nieuwe universele smart home-standaard die ook geschikt is voor Apple’s ecosysteem!

4) Verbeteringen voor het batterij-icoon

iOS 16 batterij pictogram

Het batterijpercentage is vanaf iOS 16.1 te zien op alle iPhones, dus ook de mini’s en de iPhone XR. Bovendien kun je straks duidelijker aan het pictogram zien dat de batterij leegloopt. Op dit moment zie je nog alleen het getal naar beneden gaan, straks is er ook een visuele weergave waarbij het pictogrammetje geleidelijk leger raakt.

En nog veel meer!

iOS 16.1 bevat ook een hoop kleine nieuwe functies. Zo is het proces voor het inrichten van je vergrendelscherm vereenvoudigd, schuift het Dynamic Island mee naar beneden als je Bereikbaarheid gebruikt en zijn er kleine veranderingen in de app Boeken. Aanstaande maandag rond 19.00 uur ’s avonds kun je je iPhone updaten, en ook je Mac (macOS Ventura) en iPad (iPadOS 16).

Wil je graag op de hoogte blijven van iOS 16.1 en al het andere Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!