Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

macOS Ventura: download nú de grote update voor je Mac!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
macOS Ventura release date


Lees verder na de advertentie

Het is zover: Apple brengt vandaag macOS Ventura uit, de grote Mac-update van dit jaar. Op allerlei fronten zijn er vernieuwingen en verbeteringen – en er zijn zelfs enkele nieuwe apps. Wat is er nieuw? En waar vind je de macOS Ventura download? We praten je in dit artikel snel even bij.

Nieuwe macOS Ventura features

macOS Ventura (oftewel macOS 13) is de nieuwste versie van macOS. Apple kondigde de update al aan tijdens de WWDC in juni. ‘macOS Ventura bevat krachtige productiviteitstools en nieuwe Continuïteit-voorzieningen voor een Mac-ervaring die beter is dan ooit’, zo schreven ze destijds in het persbericht over de lancering.

Stage manager


kooptip

Stage Manager – de grootste nieuwe functie – is een compleet nieuwe manier om te multitasken. Je kunt hierbij je apps groeperen zoals jij dat wilt, en eenvoudig wisselen tussen verschillende werkruimten. Je activeert het via het Bedieningspaneel.

Mails kun je nu vlak na verzenden nog intrekken, of je plant mails in voor een later moment. Berichten kun je aanpassen of verwijderen. Met de zoekfunctie Spotlight vind je veel gemakkelijker dan je zoekt. Dankzij de gedeelde iCloud-fotobibliotheek (ook voor iPhone en iPad) deel je je foto’s veel gemakkelijker met vrienden en familie. Heel tof is de optie waarbij je je iPhone als webcam voor je Mac gebruikt.

Nieuwe apps zijn er ook, hoewel je ze waarschijnlijk al kent van de iPhone. De apps Weer en Klok maken nu ook hun debuut op de Mac. En zo zijn er nog heel veel praktische verbeteringen. Voor meer achtergronden lees je ook ons macOS Ventura-dossier. Bekijk ook ons premium artikel met nog veel meer achtergronden (voor abonnees).

Dit vind je misschien ook interessant

macOS Ventura download: hier vind je hem!

macOS Ventura update

We verwachten dat de update maandagavond rond 19.00 uur beschikbaar is. Je downloadt macOS Monterey gratis via ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’. Klik op ‘Werk nu bij’ en doorloop de stappen op het scherm. Wil je zeker weten of je Mac wel ondersteund wordt, en of je Mac goed voorbereid is voor de update? Lees dan ook macOS Ventura komt eraan: zorg voor een goede voorbereiding op je Mac! Vergeet ook niet om je andere Apple-apparaten te updaten: vanavond verschijnen ook iOS 16.1 voor de iPhone en iPadOS 16 voor de iPad.

Let op: in de eerste uren dat de download beschikbaar is, kan het druk zijn op de servers van Apple. macOS updaten duurt al lang, maar zeker direct na release kan het nóg langer duren. Sowieso kan het verstandig zijn om niet meteen te updaten. De ervaring leert dat er in de eerste dagen na de release nog wat kinderziektes kunnen optreden.

Profiteer optimaal van de updates met de iCreate specials!

iCreate specials

Wil jij snel aan de slag met alle toffe vernieuwingen en verbeteringen van macOS Ventura en iPadOS 16? Bestel dan nu de speciale edities en jij leest alle details over de updates. Of kies voor een pakket en je krijgt het gratis thuisbezorgd! Wij helpen je graag om het maximale uit jouw Apple-producten en de nieuwste updates te halen.

Bestel de specials