Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Geniaal: in iOS 17 doorzoek je foto’s en video’s op geluid

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Geluid herkennen in foto’s

Binnen nu en een maand verschijnt iOS 17 voor de iPhone, met heel veel grote nieuwe functies, maar ook verborgen pareltjes. In die laatste categorie: je kunt foto’s en video’s doorzoeken op geluid!

Lees verder na de advertentie

Geluid herkennen in foto’s en video’s

Apple probeert het je op allerlei manieren gemakkelijk te maken om je alsmaar uitdijende collectie foto’s te doorzoeken. Personen worden getagd en krijgen hun eigen album, dankzij livetekst doorzoek je (geschreven en getypte) teksten op foto’s en in video’s en je kunt natuurlijk ook algemene zoektermen zoals ‘hond’, ‘plant’ of ‘strand’ invoeren in het zoekvenster.

Bij iOS 17 is die laatste optie verder uitgebreid: tussen de zoekresultaten verschijnen in het vervolg ook geluiden. Je iPhone is in staat om geluiden te herkennen in je Live Photos en video’s. En in onze eerste ervaring zijn de resultaten verrassend accuraat: vrijwel alle gevonden geluiden waren inderdaad te horen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Zo werkt het

  • Open de app Foto’s.
  • Tik op het vergrootglas.
  • Voer een geluid in. Een audioresultaat is herkenbaar aan het geluidsgolfje ervoor.

Het werkt met termen als lachen, giechelen, huilen, spraak, applaus – en vast nog heel veel meer. Zeker uitproberen dus, als straks iOS 17 verschijnt. Of nu al als je de iOS 17 bèta op je toestel hebt.

iPhone geluidsherkenning

Je iPhone wordt steeds beter in het interpreteren van geluiden. Dat blijkt ook al uit de iets oudere functie Geluidsherkenning. Daarbij stuurt je iPhone je een melding op het moment dat er een geluid herkend wordt: sirenes, huilende kinderen claxons … handig als je gehoor niet al te best is, of als je een koptelefoon draagt.

Meer lezen over iOS 17?

iOS 17 verschijnt naar verwachting volgende maand. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom iOS 17? En allerlei tips krijgen over deze update? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!