Terug naar iOS 17 features: deze nieuwe functies mag je echt niet missen!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 17 features: deze nieuwe functies mag je echt niet missen!

Door Laura Grootaarts15 september 2023 08:213 min. leestijd1

Eindelijk! iOS 17 komt eraan! Aanstaande maandag kun je de grote update voor je iPhone downloaden. Er komt dan een hele waslijst aan nieuwe iOS 17 features naar je telefoon – te veel om allemaal op te noemen. In dit artikel houden we het bij onze top vijf favoriete functies: deze gaan jouw iPhone-ervaring aanzienlijk verbeteren de komende tijd.

iOS 17 features

iOS 17 features: onze top 5

Apple heeft tijdens de WWDC begin juni een sneakpreview gegeven van iOS 17. Gedurende de hele zomer zijn er bèta-versies verschenen, en die hebben we allemaal uitgebreid getest. Aan de hand daarvan komen we tot de volgende top vijf van iOS 17 features. Lees snel verder en ontdek waarom deze nieuwe features het absoluut de moeite waard maken om te updaten!

1) Stand-by

iOS 17 stand-by

Zet je je iPhone op zijn zijkant tijdens het opladen en je ontdekt de grootste van de nieuwe iOS 17 features: Stand-by. Hiermee verander je je iPhone in een klokje, een digitaal fotolijstje of in een slim display met daarop je favoriete widgets. Ideaal voor op je nachtkastje, je bureau of het aanrecht. Alles is zó ontworpen, dat het ook vanaf een afstandje perfect leesbaar is.

2) Contactposters

Contactposter voorbeelden

Bepaal hoe je in beeld verschijnt wanneer jij mensen belt: je contactposter is je nieuwe digitale visitekaartje en je richt hem helemaal zelf in. Kies een leuke selfie, een grappige memoji en voeg wat kleur en effecten toe. Je poster wordt (als jij dat wilt) automatisch gedeeld met je contacten, en verschijnt ook als je je gegevens deelt via de nieuwe NameDrop-functie.

3) Check-in

ftr_WWCD23_150

Zijn je vrienden of familieleden vaak bezorgd als je op pad gaat? En vergeet je vervolgens altijd te appen dat je veilig thuis bent gekomen? Maak kennis met Check-in! Hiermee zorgt je iPhone ervoor dat er automatisch een berichtje verstuurd wordt als je gearriveerd bent. Ben je niet op tijd thuis, dan helpt Check-in om te bepalen of je misschien hulp nodig hebt. Zo kan de locatie van je iPhone of de batterijstatus uiteindelijk gedeeld worden.

4) Verbeteringen voor het vergrendelscherm

Voor het vergrendelscherm zijn prachtige achtergronden beschikbaar, waaronder een groot aantal planeten en kaleidoscopische patronen. Terug van heel even weggeweest: in slow-motion bewegende achtergronden op basis van Live Photos! En laten we ook de iPad niet vergeten: met het vergrendelscherm van iPadOS 17 kun je nu net zo creatief aan de slag als op de iPhone – zo kun je ook hier eindelijk widgets en verschillende klokjes gebruiken!

5) Widgets

interactieve widgets

Hoe de iPhone het ooit zonder widgets heeft kunnen doen, weten we eigenlijk niet. Nieuw dit jaar is dat widgets interactief zijn: ze bevatten knopjes om kleine taakjes mee in gang te zetten. Bijvoorbeeld een Play/Pauze-knop voor audio-widgets. Heb je een Mac? Dan verschijnen je favoriete iPhone-widgets ook op je bureaublad – tenminste, als je op 26 september ook naar macOS Sonoma updatet. Nóg iets dus om naar uit te kijken!

iOS 17 release

Aanstaande maandag 18 september kun je al aan de slag met de grote iPhone-update. Naar verwachting verschijnt iOS 17 dan om 19.00 uur ’s avonds. Wil je het meeste uit alle iOS 17 features halen? Lees dan ook onze nieuwe special:

Het grote iPad en iPhoneboek 2024
Het grote iPad en iPhoneboek 2024
Doe nog meer met je iPhone en iPad

Meer over iOS 17

🎶 20 nieuwe beltonen in iOS 17!

💬 Alle coole nieuwe functies in Berichten

🤫 20+ iOS 17 geheimen die je echt even zien moet

👥 Met iOS 17 kun je eindelijk een AirTag delen: zo werkt het

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Henk van Ingrid
Lezer
Henk van Ingrid

Als dit dé belangrijkste nieuwe features zijn van iOS17… Laat die update dan maar zitten.
Want telkens na zo’n major update, zal je ‘oudere’ iPhone opeens net wat trager worden en de maximale batterijcapaciteit ook weer een procentje of 2 droppen. Garanties uit het verleden bieden echter geen ervaring voor de toekomst…. 😉