Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17 features: deze nieuwe functies mag je echt niet missen!

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 17 ondersteuning


Lees verder na de advertentie

Eindelijk! iOS 17 komt eraan! Aanstaande maandag kun je de grote update voor je iPhone downloaden. Er komt dan een hele waslijst aan nieuwe iOS 17 features naar je telefoon – te veel om allemaal op te noemen. In dit artikel houden we het bij onze top vijf favoriete functies: deze gaan jouw iPhone-ervaring aanzienlijk verbeteren de komende tijd.

iOS 17 features: onze top 5

Apple heeft tijdens de WWDC begin juni een sneakpreview gegeven van iOS 17. Gedurende de hele zomer zijn er bèta-versies verschenen, en die hebben we allemaal uitgebreid getest. Aan de hand daarvan komen we tot de volgende top vijf van iOS 17 features. Lees snel verder en ontdek waarom deze nieuwe features het absoluut de moeite waard maken om te updaten!

1) Stand-by

iOS 17 stand-by

Zet je je iPhone op zijn zijkant tijdens het opladen en je ontdekt de grootste van de nieuwe iOS 17 features: Stand-by. Hiermee verander je je iPhone in een klokje, een digitaal fotolijstje of in een slim display met daarop je favoriete widgets. Ideaal voor op je nachtkastje, je bureau of het aanrecht. Alles is zó ontworpen, dat het ook vanaf een afstandje perfect leesbaar is.

2) Contactposters


kooptip

Contactposter voorbeelden

Bepaal hoe je in beeld verschijnt wanneer jij mensen belt: je contactposter is je nieuwe digitale visitekaartje en je richt hem helemaal zelf in. Kies een leuke selfie, een grappige memoji en voeg wat kleur en effecten toe. Je poster wordt (als jij dat wilt) automatisch gedeeld met je contacten, en verschijnt ook als je je gegevens deelt via de nieuwe NameDrop-functie.

3) Check-in

ftr_WWCD23_150

Zijn je vrienden of familieleden vaak bezorgd als je op pad gaat? En vergeet je vervolgens altijd te appen dat je veilig thuis bent gekomen? Maak kennis met Check-in! Hiermee zorgt je iPhone ervoor dat er automatisch een berichtje verstuurd wordt als je gearriveerd bent. Ben je niet op tijd thuis, dan helpt Check-in om te bepalen of je misschien hulp nodig hebt. Zo kan de locatie van je iPhone of de batterijstatus uiteindelijk gedeeld worden.

4) Verbeteringen voor het vergrendelscherm

Voor het vergrendelscherm zijn prachtige achtergronden beschikbaar, waaronder een groot aantal planeten en kaleidoscopische patronen. Terug van heel even weggeweest: in slow-motion bewegende achtergronden op basis van Live Photos! En laten we ook de iPad niet vergeten: met het vergrendelscherm van iPadOS 17 kun je nu net zo creatief aan de slag als op de iPhone – zo kun je ook hier eindelijk widgets en verschillende klokjes gebruiken!

5) Widgets

interactieve widgets

Hoe de iPhone het ooit zonder widgets heeft kunnen doen, weten we eigenlijk niet. Nieuw dit jaar is dat widgets interactief zijn: ze bevatten knopjes om kleine taakjes mee in gang te zetten. Bijvoorbeeld een Play/Pauze-knop voor audio-widgets. Heb je een Mac? Dan verschijnen je favoriete iPhone-widgets ook op je bureaublad – tenminste, als je op 26 september ook naar macOS Sonoma updatet. Nóg iets dus om naar uit te kijken!

iOS 17 release

Aanstaande maandag 18 september kun je al aan de slag met de grote iPhone-update. Naar verwachting verschijnt iOS 17 dan om 19.00 uur ’s avonds. Wil je het meeste uit alle iOS 17 features halen? Lees dan ook onze nieuwe special:

Meer over iOS 17

20 nieuwe beltonen in iOS 17!

Alle coole nieuwe functies in Berichten

20+ iOS 17 geheimen die je echt even zien moet

Met iOS 17 kun je eindelijk een AirTag delen: zo werkt het