Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Met iOS 17 kun je eindelijk een AirTag delen: zo werkt het

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Waarvoor AirTag gebruiken

Een AirTag spoort al je spullen op, maar soms wil je dat anderen ook de locatie van dit schijfje kunnen volgen. Hoe kun je een AirTag delen?

Lees verder na de advertentie

AirTag delen

Stop een AirTag in je spullen en je vindt ze gemakkelijk terug, mits je de eigenaar van dit schijfje bent. Al is dat laatste nogal onhandig: soms wil je dat meerdere mensen de locatie van een specifieke AirTag kunnen zien. Denk maar aan gezinnen die samen één auto of fiets delen, of op vakantie gaan met een gezamenlijke koffer. Zij willen allemaal het overzicht over hun spullen bewaren.

Het delen van een AirTag was lang niet mogelijk, maar iOS 17 brengt hier verandering in. Zo kun je het schijfje nu met maximaal vijf anderen delen. In totaal kunnen dan zes mensen de locatie van de AirTag zien, en dit is niet beperkt tot je eigen gezinsleden: ook vrienden en andere Apple-gebruikers mogen de tracker volgen!

kooptip

Als eigenaar van een AirTag is het aan jou om anderen toegang te geven. Hiervoor hebben jullie allemaal iOS 17 of nieuwer nodig, evenals een Apple-apparaat zoals een iPhone, iPad of Mac. Wees wel zuinig, want je mag maximaal acht AirTags delen met anderen. Al is dat al een flink aantal.

Dit moet je doen

AirTag delen

Ben jij de trotse eigenaar van een AirTag? Om deze te delen, doorloop je de volgende stappen:

  • Open de Zoek mijn-app.
  • Tik op het tabblad ‘Objecten’ en kies de betreffende AirTag.
  • Kies ‘Voeg persoon toe’ (onder het kopje ‘Deel deze AirTag’).
  • Tik op ‘Ga door’.
  • Vul het Apple ID in van degene met wie je de AirTag wilt delen, of selecteer deze persoon in je contactenlijst. Met het plusje kun je meerdere mensen toevoegen.
  • Rond af met ‘Verstuur’.

De uitnodiging wordt nu verstuurd, maar je contactpersonen moet hem nog wel accepteren. Waarschijnlijk krijgen ze er een melding van. Gebeurt er niets? Laat ze dan de Zoek mijn-app openen en naar het tabblad ‘Objecten’ gaan. Bij de uitnodiging tikken ze dan op ‘Voeg toe’: de AirTag wordt nu ook toegevoegd aan hun accounts. Nu kunnen jullie in de Zoek mijn-app allemaal de locatie bekijken.

Overigens werkt deze deelfunctie ook met andere accessoires die je in de Zoek mijn-app vindt. Denk hierbij aan trackers die niet van Apple zijn, zoals de schijfjes van Tile. Daarvoor geldt nog steeds dat iedereen iOS 17 nodig heeft.

Alles over de AirTag

Heb je een AirTag gekocht en vraag je je af wat je er zoal mee kunt? Of wil je eerst wat meer weten over deze gadget? Kijk dan eens naar de volgende artikelen:

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de AirTag? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!